I samarbejde med:

Simone Themstrup deltog i Adeccos globale initiativ, CEO1Month, hvor virksomheden var på udkig efter talenter verden over. Simone Themstrup gennemgik en lang udvælgelsesproces, inden Adecco Danmark valgte, at hun skulle være deres CEO i en måned. Det blev en lærerig måned, hvor hun fik ledelseserfaring på højeste niveau.

Artiklen fortsætter under grafikken

Simone Themstrup

Linkedin: http://dk.linkedin.com/in/themstrup Uddannelse: Cand.soc i Statskundskab & Psykologi Nuværende stilling: Student Focal Point, IBM Tiligere erfaring: Djøf, Capax Recruitment, Adecco Konkurrence: Vinder af CEO1Month

Adecco er en global vikar- og rekrutteringsvirksomhed med 33.000 medarbejdere og 5.500 afdelinger. Det globale initiativ, CEO1Month, har til formål at bekæmpe ungdomsarbejdsløshed og demonstrere den værdi, som unge og nyuddannede har at tilbyde. Initiativet består i, at virksomheden udvælger unge talenter verden over, som skal være CEO i deres nationale afdelinger en måned. Simone Themstrup blev udvalgt som CEO for Adecco i Danmark.

Den hårde udvælgelsesproces

Inden Simone Themstrup blev udnævnt til CEO og kunne indløse en månedsløn på 100.000 kr., gennemgik hun et langt udvælgelsesforløb. Det startede med, at 767 personer sendte en ansøgning og deres CV til Adecco. Herefter udvalgte Adecco 25 personer, som skulle gennemgå et videointerview med 10 spørgsmål. Efter videointerviewet blev feltet af kandidater beskåret yderligere, så der kun var en håndfuld tilbage. 

”Jeg mener, at vi cirka var seks personer, som blev inviteret ind til et interview hos Adecco. Interviewet varede cirka 2,5 time, hvor jeg fik tilbagemelding på en personlighedstest, og jeg skulle besvare en logisk test på stedet. Jeg fik også udleveret et ledelsesdilemma, som jeg skulle ind og besvare foran et panel på fire personer. I panelet sad direktøren og kommunikationsdirektøren for Adecco Danmark, direktøren for et datterselskab hos Adecco og sidste års vinder af konkurrencen, Michelle Dyrby. Derudover var der også en personlig samtale med panelet, der havde fokus på ens kvaliteter som leder,” fortæller Simone Themstrup.

Simone Themstrup gik videre fra samtalen, og antallet af kandidater var nu nede på tre personer. De tre personer skulle hver især tilbringe en arbejdsdag med direktøren inden den sidste finaledag, hvor afgørelsen fandt sted.

”På den sidste finaledag blev vi virkelig testet på alle leder og kanter. Vi skulle blandt andet løse en case på to timer, imens et panel på 4-6 mennesker observerede og betragtede, hvilke roller vi påtog os undervejs. Til sidst skulle vores løsning præsenteres foran panelet, der efterfølgende voterede og på bedste X-factor vis offentliggjorde, hvem af os de havde valgt.”

Panelet valgte Simone Themstrup, fordi hun havde udvist stærkt lederskab under finalen. Hun havde sørget for, at det var blevet en fælles løsning, hvor alle deltagerne var blevet inddraget undervejs. Panelet fremhævede også hendes forretningsforståelse og innovative tankegang, da de begrundede deres valg.

Leverede impact på 30 dage

Det blev en uvurderlig lærerig måned for Simone Themstrup, da hun satte sig i direktørstolen for Adecco. Ledelsen viste Simone Themstrup stor tillid, og de gav hende stort ansvar. Hun levede op til ansvaret og leverede en impact på de 30 dage, hvor hun var fungerende CEO.

”Jeg ledede for eksempel et business development møde med lederne, hvor jeg præsenterede mine forretningsideer og fik grønt lys til at implementere størstedelen af dem. Jeg nåede blandt andet at oprette et nationalt studenternetværk i Adecco, etablere et samarbejde med Yngresagen, implementere et nyt cross-department netværksinitiativ og skrive en artikel til Børsen om dimittendledighed i Danmark.”

Den måned, hvor Simone Themtrup var CEO hos Adecco Danmark, deltog hun samtidig i konkurrencen om at blive Adeccos globale direktør. Hun endte i top-25 ud af 54.000 ansøgere. Under denne udvælgelsesproces kom hun med sit bud på, hvordan Adecco kunne fremtidssikre sin rolle som markedsledere i rekrutteringsbranchen.

”Jeg kom med mit bud på, hvordan Adecco som forretning kunne skabe disruption i rekrutteringsbranchen ved at gå mere ombord i den digitale transformation og søsætte en rekrutteringsapp. Jeg nåede at opfinde og konceptualisere en app, der bygger på kognitiv teknologi og individualiseret brugeroplevelse. 76 % af danskerne i en spørgeskemaundersøgelse, som jeg udarbejdede, tilkendegav, at de ville downloade den. Jeg kan desværre ikke løfte sløret for, hvad appen mere specifikt kan, i tilfælde af, den bliver realiseret af Adecco.”

Det handler om determination

Simone Themstrup har allerede opnået ledelseserfaring på executive niveau, selvom hun først bliver færdiguddannet til januar næste år. Hun er unægtelig et talent, som det bliver spændende at følge fremadrettet, men hvad er det egentlig, som gør hende ekstraordinær? Selv mener hun, at det handler om determination.

”Jeg føler mig bestemt ikke bedre end andre. Jeg tror meget på, at det handler om determination. Som eksempel hørte jeg første gang om CEO1Month sommeren 2015, hvor den første udvalgte CEO1Month var i Go’ aften Danmark. Allerede på det tidspunkt besluttede jeg, at det ville jeg sætte alt ind på at blive i 2016. Jeg researchede alt, hvad jeg kunne om Adecco: Initiativet, branchen og meget mere. Jeg satte ansøgningsfristen i min kalender, selvom den lå 8 måneder fremme i tiden. Når først jeg har sat mig et mål og en kurs, skal der meget til for, at jeg afviger fra den. Jeg knokler, indtil jeg har nået mit mål.”

Hun er den eneste i Danmark med den uddannelse

Simone Themstrup begyndte i 2010 at læse Statskundskab. Hun var glad for at læse Statskundskab, men hun manglede noget viden og teori på individniveau. Hun valgte derfor at læse Psykologi ved siden af Statskundskaben. I dag læser hun en tofagskandidat i Statskundskab og Psykologi med specialisering i Organisation og Ledelse, og hun er den eneste i Danmark, som har præcis denne uddannelsessammensætning.

Jeg tror grundlæggende på, at det ikke er nok at vide, hvordan vi styrer og løfter organisationer – vi skal også have kendskab til de værktøjer, som får medarbejderne ombord på forandringsprocesser. Derfor valgte jeg at læse psykologi ved siden af statskundskaben.”

Det har dog givet nogle udfordringer, at hun valgte netop denne uddannelsessammensætning. Hun skal ofte retfærdiggøre sit uddannelsesvalg, når hun sidder overfor arbejdsgivere i det private.

”Jeg oplever oftere end mine kolleger fra CBS at skulle retfærdiggøre mit uddannelsesvalg, og det, synes jeg egentlig, er ærgerligt. Generelt er der kommet mere fokus på de mange fordele, der er ved at ansætte diverst, men at jeg så ofte skal retfærdiggøre mit uddannelsesvalg, når jeg søger i det private, siger mig, at der stadig er noget vej endnu.”

Frivilligt arbejde blev et springbræt

Det første studiejob, som Simone Themstrup fik, var hos Djøf. Hun havde det første halvandet år på studiet tilegnet sig erfaring via frivilligt arbejde, og det betød, at hun kunne lande sit første job.

Jeg blev udnævnt som formand for min andelsforening. Jeg blev redaktør for et studiemagasin, og jeg var tutor for de nye studerende. Jeg skrev også en kronik til Berlingske. Det gjorde, at jeg havde en smule erfaring, da jeg søgte mit første studiejob hos Djøf.”

Den frivillige erfaring har været vigtig for, at hun kunne kickstarte sin karriere, men hun fremhæver også en række menneskelige kvaliteter, når man skal søge et studiejob.

”Man kommer rigtig langt med entusiasme, engagement og en ivrighed efter at lære. Der er ingen arbejdsgivere, der ansætter en studerende, som forventer, at vi kan det hele fra start. Det handler om at vise, man er i stand til at gøre sig de rigtige tanker, agere professionelt og hurtigt er i stand til at tilegne sig viden. Det handler også om at fremhæve de ting, man rent faktisk kan bidrage med, og at det faktisk kan være en styrke at være lidt uerfaren, fordi du ikke er præget på forhånd, i forhold til hvordan tingene bør gøres, men derimod er i stand til at se nyt og innovativt på tingene.”

Simone Themstrup mener, at det er vigtigere at få et studiejob, end at man får høje karakterer. Hun tror ikke, at der findes en virksomhed, som er ligeglad med joberfaring, men udelukkende fokuserer på, at du har fået 12 i alt.

”Virksomhederne vil langt hellere have, at du har demonstreret, at du er et helt menneske, der formår at interagere på en arbejdsplads, fremfor at du har siddet fem år med næsen i bøgerne.”

Det er dog afgørende, når man har landet et studiejob, at man prioriterer sin uddannelse, mener hun. Simone er Student Focal Point hos IBM, og det betyder, at hun står i spidsen for IBMs 200 studentermedhjælpere nationalt. Hun afrapporterer til topledelsen og leder sit eget team af otte studenter, som arbejder for at gøre IBM til Danmarks bedste arbejdsplads for studerende. Hun har et klart budskab til studentermedarbejderne, når det komme til uddannelse.

”I min rolle, som Student Focal Point, lægger de studerendes velbefindende mig meget på hjertet, og jeg sørger for, at de ved, at når det gælder balanceringen mellem studie, arbejde og andre aktiviteter, bør studiet altid komme først. Der er IBM virkelig en fed arbejdsplads for studerende, da der er stor forståelse for de timer, vi bliver nødt til at lægge på studiet, og der er god fleksibilitet i forhold til at lægge ens arbejdstimer hvor og hvornår, at det passer en selv.”

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til ambitiøse studerende?

1. Tro på dig selv. Du er nødt til at drømme stort for, at du kan opnå noget stort. Der vil altid være folk, der tvivler på dig, men det er vigtigt ikke at lade deres ord give genlyd i dig selv.

2. Du skal turde at være eksplicit omkring dine mål og store ambitioner. Andre skal vide, at du har de ambitioner, så de tænker på dig, når en relevant mulighed byder sig.

3. Identificer de mennesker, der tror allermest på dig og gå til dem, når du har brug for karriereråd, eller når du har brug en peptalk inden en vigtig samtale. Hvis du bliver nervøs i en afgørende situation, så fortæl dig selv, du blot er begejstret – nervøsitet og begejstring opleves ret ens i kroppen, og du vil blive overrasket over, hvor let det er at omdanne den ene følelse til den anden.

Avatar

Jeppe Karlsson

Jeppe har stor interesse for politik, medier og mennesker. Han er altid på udkig efter den gode historie, der kan inspirere og motivere hans læser. Til daglig er han journaliststuderende på RUC og har tidligere arbejdet med PR og tekstforfatning hos Frivilligcenter Odense. Kontakt: jk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
Twitter