Forside / Studenterportrætter / Mød Victoria Bager, CBS ’Double Degree-studerende med fuld fart på karrieren

Mød Victoria Bager, CBS ’Double Degree-studerende med fuld fart på karrieren

Selvom Victoria Bager stadig er studerende, har hendes karriere allerede for alvor taget fart. Som 25-årig er hun i dag med til at lancere økologisk skyr på det amerikanske marked og har fået tilbudt fultidsjob hos en verdenskendt konsulentvirksomhed i Milano. I det følgende får du et unikt indblik i, hvilke karriere- og studiemæssige valg og overvejelser som Victoria har gjort gennem sin studietid.

Victoria Bager har gennem sin uddannelsestid opbygget en stærk professionel profil. Ved siden af skolen har hun både engageret sig frivilligt og haft adskillige studiejobs. Det har sikret hende praktik og jobs hos blandt andet Henning Larsen og Very, samt en nøglerolle i lanceringen af Uber på det danske marked. For tiden arbejder Victoria for det danske startup The New Nordic Dairy Company i San Francisco. Inden hun vender tilbage til Milano for at afslutte sidste semester af sin Double Degree kandidat med Università Bocconi og Copenhagen Business School. Med en solid international profil og et CV, der kan imponere de fleste, er Victorias karrieremuligheder mange. Som om det ikke var nok, har Victoria en fortid som en af Danmarks bedste tennisspillere. Lær mere om Victorias ekstraordinære drive, karriere og uddannelse i det følgende, og få hendes bedste råd til studerende, der drømmer om en karriere som hendes.

Artiklen fortsætter under grafikken

Victoria Bager

Alder: 25 år
LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/victoria-bager-bb00aa42
Bachelor: Bsc International Business (CBS); EngAGE-studerende
Kandidat: Double Degree: Msc in Management of Innovation and Business development; Msc in Management of innovation and Technology (Bocconi & CBS)
Nuværende stilling: Marketing Manager hos The New Nordic Dairy Company
Tidligere erfaring:  ALK Abelló, Very ApS, Henning Larsen Architects, Uber

 

Hvordan er din dagligdag hos The New Nordic Dairy, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

På nuværende tidspunkt bor jeg i San Francisco, Californien. Her arbejder jeg for The New Nordic Dairy Company, indtil jeg vender tilbage til Milano for at afslutte mit sidste semester af min Double Degree kandidat på Università Bocconi. NNDC er et dansk firma med hovedsæde her i Californien, som har udviklet et økologisk skyr produkt ‘Nōrr Skyr’ med nordiske smagsvarianter som for eksempel havtorn, stikkelsbær og hyldeblomst. Firmaet, som blev startet i 2015, stræber efter at give amerikanerne adgang til samme kvalitets skyr, som vi har i Danmark.

Lige nu arbejder jeg på at klargøre en markedsføringsstrategi og opsætning af sociale medier til lanceringen af Nōrr Skyr her i Californien. Det er et udfordrerende job, da vi kommer med et helt nyt nordisk produkt, som skal sælges til den amerikanske forbruger, hvoraf størstedelen (90-95%) aldrig har hørt om skyr før. Opgaven lyder: ”hvordan lancerer vi et yoghurt produkt, hvor vi signalerer en stærk nordisk identitet og ikke går på kompromis med vores autenticitet og kvalitet med et tæt-på-nul budget i et nyt marked?” Jeg har altid været et konkurrencemenneske (i.e. spillet elite tennis i +11 år), så jeg er vild med den udfordring, vi står overfor – især fordi jeg oprigtigt tror på de to grundlæggere af firmaet Klaus og Frederiks vision om at levere ”America’s healthiest dairy product” i et marked, hvor mere end 78 millioner voksne amerikanere er overvægtige. Californien er det område med lavest fedmeprævalens og samtidig den stat, der er mest sundhedsbevist, og hvor økologi står højt på ønskelisten. Derfor var det også naturligt for dem at starte firmaet op her. Den udfordring og problemstilling er jeg glad for at være med til at løse!

Hvad er fordelen ved at arbejde for en Startup virksomhed i rivende udvikling?

Man får muligheden for være med i beslutningsprocesser, der kan have direkte betydning for, hvilken retning The New Nordic Dairy Company går fremadrettet. Det er alt fra, hvordan design og logo skal se ud, hvilke kundesegmenter og kaffebarer vi skal sælge til, og hvilke samarbejdsaftaler der vil styrke Nōrr Skyr-brandet fremadrettet.

Især her i den spæde start inden produkterne kommer på hylderne, får man virkelig et indblik i, hvad det kræver at være iværksætter. For det handler ikke om bare ”at starte et firma”, men nærmere at opbygge en bæredygtig virksomhed med klare værdier og visioner for fremtiden. Samtidig skal man være på toppen med alt fra daglige administrative opgaver til design af de endelige produkter, konstant kundekontakt, holde produktionen for øje, osv. At være iværksætter i et fremmed marked kræver en helt unik mentalitet, som jeg ser meget op til.

Gennem hvilke kanaler fik du jobbet hos New Nordic Dairy?

Netværk. Netværk, en god portion ydmyghed og nysgerrighed over for nye muligheder, og naturligvis ens kompetencer der matcher en given virksomhed efterspørgsel. Vi er alle forbundet via internettet, så at have et stærkt netværk, hvor du som iværksætter kan trække ressourcer fra, er essentielt.

 Netværk. Netværk er alt i dag. 

Jeg er af den overbevisning, at hvis du arbejder hårdt – om end det er at hjælpe venner eller venners venner eller knokle på jobbet – så kan du opnå den anerkendelse, der kan lede til en vigtig anbefaling senere hen.

Du er i gang med en ”Double Degree” med Bocconi universitet. Kan du fortælle lidt om det?

Jeg var så heldig at blive optaget som én af tre Double Degree MIB kandidatstuderende på CBS. Det betyder, at jeg på nuværende tidspunkt læser min anden kandidat på Università Bocconi i Milano, hvor jeg studerer Management and Economics of Innovation and Technology. Jeg har altid været i tvivl om, hvilken retning jeg skulle gå i forhold til en kandidatuddannelse, efter jeg færdiggjorde min bachelor i International Business.

Når jeg kigger tilbage på det valg, kan jeg uden tvivl sige, at en Double Degree fra CBS og Universitá Bocconi var det helt rigtige akademiske valg for mit vedkommende. Baggrunden er, at DD-uddannelsen giver mig de udfordringer, som jeg aktivt søger både på et personligt og professionelt plan, fordi jeg som person sætter en dyd i at gøre mit bedste i alle sammenhænge og skubbe mine grænser for, hvad jeg kan lære og opnå.

Derudover har uddannelsen også givet mig muligheden for at rejse til San Francisco og arbejde med Nōrr Skyr hen over jul og nytår. Efter jeg skrev kontrakt med New Nordic Dairy tilbage i november, fik jeg en godkendelse fra Bocconi til at tage alle mine eksamener allerede i december 2015 til fordel for de planlagte eksamener til januar/februar 2016, så jeg kunne tage praktikopholdet i den periode. Den fleksibilitet og forståelse har været vigtigt for mine muligheder uden for universitetet.

Alt i alt har det internationale aspekt af at bo i udlandet i en længere periode og mulighederne forbundet med at møde nye, spændende mennesker på tværs af kulturer været det hele værd! Jeg kan kun anbefale andre studerende at ansøge DD-uddannelsen.

Hvad er forholdet mellem uddannelse og praktisk erfaring for dig?

Praktisk erfaring er alt. Jeg arbejdede et år i Madrid for det danske biotek firma ALK, hvor jeg fik muligheden for at rokere blandt de forskellige afdelinger for at få en reel forståelse af, hvordan en international virksomhed var skruet sammen.

Praktisk erfaring er alt

Det gav mig et forspring, da jeg efterfølgende startede på BSc International Business på CBS. Sideløbende med at jeg skrev min afsluttende bacheloropgave tilbage i 2014, arbejdede jeg for Henning Larsen Architects. Under mit kandidatstudie på Management of Business Development & Innovation arbejdede jeg for Uber et halvt år, inden jeg blev optaget på Double Degree og skulle flytte til Milano for at lære italiensk og tage en anden kandidatuddannelse i Economics & Management of Technology and Innovation. Den praktiske erfaring er obligatorisk, så man kan skildre mellem, hvilke teorier eller økonomiske modeller der reelt set er vigtige ude i erhvervslivet.

Hvilken rolle har frivilligt arbejde spillet for din karriere?

Jeg er ret overbevidst om, at frivilligt arbejde på CV’et ikke har spillet den afgørende rolle for, hvor jeg er rent professionelt er havnet i dag. Det viser naturligvis gå-på-mod og overskud til en vis grad. Men den reelle grund til, at jeg vil anbefale andre, at indvillige i frivilligt arbejde er muligheden for at udvide sit professionelle netværk og møde andre på tværs af uddannelser. I mit tilfælde så har det været en vigtigt indgang til at møde nogle energiske personer med ambitioner, der er helt anderledes end mine egne og radikalt anderledes måder at anskue forskellige problemstillinger på. Jeg tror, at det er vigtigt, at møde folk uden for ens vante omgivelser som fx skolen og arbejdet.

Hvad er dit drømmejob og hvordan får du det? Hvor er du om 3, 5 og 10 år?

Et drømmejob er altid en individuel bedømmelse afhængig af, hvilken arbejdsform der passer til dig som person, hvilken type kollegaer du føler dig godt tilpas med, dit ambitionsniveau, osv. Det er mange parametre, som spiller ind i vurderingen af et drømmejob.

 ..når de rigtige udfordringer og muligheder viser sig, så siger jeg sjældent nej!

Jeg har ikke en klar definition af mit drømmejob. Jeg går efter, hvad, jeg synes, er spændende og udfordrende, hvilket har vist sig at give pote. Lad mig give et eksempel: For nyligt har jeg været interesseret i ”additive manufacturing” (også kaldet 3D printning) og har besluttet mig for at skrive om 3D printing i min kandidatopgave. I den forbindelse deltog jeg i en konference i Santa Clara. Det gav mig et unikt indblik i, hvad 3D printing reelt set er. Da jeg vendte tilbage til Bocconi, fik vi tilfældigvis en partner fra Accenture, som jeg faldt i snak med omkring netop 3D printing, der for nylig har investeret en del i udviklingen af teknologien som en del af deres innovationsstrategi. Snakken endte ud i en mulighed for at komme forbi til en samtale og rundvisning på deres innovations center i Milan. Her i sidste uge fik jeg så tilbudt et fuldtidsarbejde…

Så hvor ender jeg om 3,5 eller 10 år? Det ved jeg virkelig ikke. Men når de rigtige udfordringer og muligheder viser sig, så siger jeg sjældent nej!

Hvad er dine 3 bedste råd til studerende, der drømmer om et job som dit?

1. Få dig en mentor! Flere gange har jeg stået på en skillevej, der kunne have taget mig i to vidt forskellige retninger. At have en uafhængig tredjepart, der selv har været i gennem et lignede karriereforløb tidligere, men har de større perspektivbriller på, vil give dig muligheden for at tage velovervejede og nuancerede beslutninger. Bare selve beslutningsprocessen du går igennem med en mentor, kan du lære meget af!

2. Dyrk dit netværk i løbet af studietiden! Husk at give og ikke bare tage – det vil åbne døre senere hen.

3. Vær’ ydmyg og åben over for de karriere muligheder, der dukker op, men stå fast ved det du kan, og hvad du er værd. 

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn

2 Kommentarer

  1. Thomas

    Der snakkes om at få en mentor som en vigtig ting, men hvor finder man dem? Jeg har kontaktet både mit universitet og begge de fagforeninger jeg er medlem af. Ingen af dem tilbyder mentorer til bachelorstuderende.

    Mvh

    • Hej Thomas
      Jeg vil anbefale dig at starte i dit eget netværk siden dit universitet og fagforeninger ikke tilbyder mentorordninger.
      Er der nogen, der er forbilledlige i forhold til karriere eller studie?
      Ellers er det en god ide at tage med til netværkarrangementer, hvor du kan udvide dit netværk og finde en eller flere, du gerne vil lære af.
      Læs evt. her om hvordan du også kan komme i kontakt med folk gennem LinkedIn: http://talentguiden.dk/kender-du-dine-linkedin-kontakter-omdan-rigtige-moeder/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *