I samarbejde med:

En veldefineret jobsøgningsstrategi er en stor fordel. Når du ligger din egen strategi for din jobsøgning, er der nogle grundlæggende ting der er vigtige at huske for at komme helt i mål.

Råd 1. Husk din passion

Vejen mod drømmejobbet indebærer for de flestes vedkommende et par års karriere indenfor noget, som du finder mindre attraktivt. Det kan fx være, at du i et års tid efter dit studie skal arbejde mere administrativt i en HR-afdeling, før du kommer til at arbejde med kompetenceudvikling og implementering af strategier i virksomheden.

Men husk passionen og hav det langsigtede mål for øje. Sæt dig overkommelige mål for din passion i jpbsøgningstrategien – eventuelt inden for en tidsramme på 5 år – og identificer, hvor du ville ønske at være. Identificer dernæst hvilke skridt på vejen, der kan være behjælpelige med at opnå dit mål.

Råd 2. Hvis din jobsøgningsstrategi ikke virker, så prøv noget andet

Vurder og revider gerne din strategi hver tredje måned. Det kan eksempelvis være ændring af søgefelter – og brancher. Søg feedback på job afslag som en del af din strategi for jobsøgning. Det kan gøre dig klogere på, hvad der ikke virker eller skal justeres. Der er ingen grund til at hænge fast i strategier, der ikke virker. De færreste får job ved udelukkende at sidde hjemme ved computeren og søge på en bestemt type opslåede stillinger. De fleste får desuden energi af at supplere dette arbejde med noget andet. Det kan være gå-hjem-møder, workshops, konferencer og præsentationer i din faglige organisation eller i din A-kasse, det kan være frokostaftaler med din gamle arbejdsplads, telefonopkald til nye og gamle bekendte eller op følgende mails på samtaler, du har haft tidligere.

Råd 3. Lav aftaler med dig selv – og overhold dem

Indgå eventuelt i et jobsøgningsnetværk som led i din jobsøgningsstrategi, hvis det er vanskeligt at få ringet til den arbejdsgiver, du har aftalt med dig selv at kontakte. Stræb efter en normal arbejdsuge, lær dig selv og andre at respektere den – og hold fri med god samvittighed!

Råd 4. Hold humøret oppe

At følge en jobsøgningsstrategi er hårdt arbejde. De fleste lægger en bid af sjælen i postkassen, når de sender en ansøgning til et job – og drømmen brister ofte, hvis du ikke får jobbet. Forsøg så vidt muligt at holde afslagene fra livet. Forstå hvor du henter din energi, husk at dyrke motion, få masser frisk luft, og husk at tælle dine store og små succeser.

Råd 5. Søg hjælp, hvis gnisten forsvinder

Er du medlem af Akademikernes A-kasse har du mulighed for at benytte dig af at komme til workshops, individuelle karrieresamtaler og du kan ringe til os for at få råd og vejledning. Det er ingen skam at synes, at det er svært at være jobsøgende. Erfarne konsulenter kan hjælpe dig med at se nye muligheder og forhåbentlig hjælpe dig med at lægge mærke til det, der rent faktisk virker – og gøre mere af det.

Læs også: Sådan bruger du dit netværk i din jobsøgning.

Avatar

Akademikernes A-kasse

Som Danmarks største a-kasse for akademikere skriver Akademikernes A-kasse om gode råd til at komme i gang med karrieren.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook