I samarbejde med:

Her får du 5 professionelle LinkedIn tips til en stærk profil der styrker din karriere.

Den moderne jobsøger bruger LinkedIn til at finde drømmejobbet! LinkedIn er det mest brugte professionelle netværk og har mere end 330 millioner brugere på verdensplan, og i Danmark har ca. 1.7 millioner en profil. Blandt dem er der en stor overvægt af personer med en lang eller mellemlang videregående uddannelse.

Måske er du kun et enkelt led fra at få kontakt til en relevant rekrutteringskonsulent eller talentspotter?

Bruger du disse nemme LinkedIn tips får du god mulighed for at udvikle og pleje dit netværk. Et godt, professionelt netværk vil gavne din karriere, dit studie og giver dig adgang til relationer, viden og information. LinkedIn visualiserer dit netværk og giver dig et nemt overblik over hvem du kender.

En anden fordel er, at neværket viser dig, hvem dine kontakter kender. Måske er du kun et enkelt led fra at få kontakt til en relevant rekrutteringskonsulent?

Endelig giver LinkedIn dig mulighed for at vise, hvad du kan. Din LinkedIn-profil er en væsentlig del af dit virtuelle visitkort: Din profil bliver et viralt cv, der arbejder for dig, tilmed når du ikke selv er online. Derfor bruger flere og flere virksomheder LinkedIn til at rekruttere nye medarbejdere – et stigende antal bruger endda udelukkende LinkedIn.

Læs også: 6 ting du skal gøre på LinkedIn for at få opmærksomhed

Når du opretter din profil  – eller opdaterer den – skal du huske på disse 5 LinkedIn tips:

Brug nøgleord

Din profil skal indeholde nøgleord, der fremhæver de kompetencer, du har, og de opgaver, du kan løse. Brug så mange nøgleord som muligt. Tænk over, hvilke ord andre bruger, når de søger. Undgå klicheer.

Hvem er du? Hvad kan du? Hvad vil du gerne være ?

Din overskrift og dit summary skal være en præcis beskrivelse af, hvem du er og hvad der er dine faglige karrieremæssige ambitioner. I overskriften skal du undlade blot at bruge titler eller dit studie. Skriv i stedet, hvad du er god til. Længere nede i profilen skal du beskrive de arbejdsopgaver, du kan løse.

Læs også: Karrierecoach: Sådan kommer du i mål med LinkedIn anbefalinger

Det vigtigste LinkedIn tip: Brug et professionelt foto

Profiler med billede bliver set syv gange så ofte som profiler uden billede. Det foto, der er på din profil, sender et stærkt signal, men det skal vise dig fra din professionelle side. Hvis det er taget på stranden, til en fest eller med dit kæledyr, understøtter det ikke den professionelle stil, der hersker på LinkedIn.

Brug et personliggjort link til din LinkedIn profil

I din profil kan du se og personliggøre din egen URL, der er et link til din offentlige profil. Kopier den og sæt det i dit cv, din email-signatur og andre steder, hvor det giver mening. På den måde inviterer du andre til at se din profil, og du gør det nemt for dem.

Fokuser på dit ansvar og dine resultater

For hver af dine tidligere ansættelser skal du beskrive de arbejdsopgaver, du har haft. Skriv ikke bare de titler, du har haft, men de opgaver, du har løst. Fortæl om det ansvar du havde, dine løsninger og resultater.

Brug dit netværk!

Husk til sidst, at det er i orden at udnytte dine relationer. Alle, der har en profil på LinkedIn, er der af samme årsag. De vil netværke. Udveksling af viden, muligheder og relationer er selve LinkedIns fundament. Vær aktiv – og dermed synlig. Kommenter, når du har noget at sige. Husk løbende at overveje, hvad du kan gøre for dit netværk. Tag gerne kontakt, hvis du mener I kan udveksle viden og muligheder. Det er ikke bare i orden at bruge netværket – det er meningen!

Har du stadig ikke en LinkedIn profil? Skynd dig at komme igang HER

Avatar

Akademikernes A-kasse

Som Danmarks største a-kasse for akademikere skriver Akademikernes A-kasse om gode råd til at komme i gang med karrieren.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook