Banner meptek

Næsten alle ser frem til ferie. De fleste af os bruger ferien til at skubbe hverdagen lidt væk og nyde et frirum, hvor vi kan bruge tiden lige præcis som vi vil. Men du kan også bruge tiden konstruktivt, mens du slappe af. Det gælder bare om at afprøve og finde ud af, hvad der virker for dig. Måske du ligefrem bliver mere afslappet af at gøre disse ting. Her er 6 eksempler på, hvordan du kan bruge din ferie konstruktivt, og stadig slappe af.

Af Nicolaj Sand Rasmussen

1. Læs de glemte bøger

Sommeren er tiden til at læse alle de bøger, der har hobet sig op i din reol. Du har måske købt en biografi om en du ser op til, eller noget andet du interesserer dig for – du har bare aldrig få åbnet bogen. Det kan du gøre i ferien. Find et roligt sted, tag den glemte bog frem, og begynd at læse.

Eller måske var der et kapitel i en af dine studiebøger, som du egentlig syntes var spændende, men du har ikke haft tid til at læse det ordentlig igennem pga. de andre fag. Nu er det tiden til at slå op til det kapitel igen.

2. Se en mærkelig dokumentarfilm

Hvem har ikke bladret gennem Netflix, og stødt på en dokumentarfilm, der springer i øjnene, men alligevel ikke nok til at trykke play? Nu er tiden til at se den – måske opdager du en ny side af dig selv?

3. Planlæg at snakke med nye mennesker

Gå din venneliste igennem på Facebook, og skriv til en person, du ikke har set i lang tid, eller måske aldrig har set. Gå ud og få en kop kaffe og en løs snak. Det er ofte i disse situationer, at nye muligheder dukker op.

Du kan også gå gennem din LinkedIn, og finde spændende personer eller virksomheder i dit nærområde. Skriv til dem, og hør om du ikke må få en rundvisning på kontoret. De fleste vil sige ja.

4. Lav frivilligt arbejde

Give more, take less. Du kan bruge din ferie på at hjælpe personer eller dit samfund. Få bygget noget frivilligt arbejde på dit CV, samtidig med at du lærer nye mennesker at kende. Det ender ofte med, at det endda er sjovt arbejde.

5. Udvikl dig selv

Udvid eller videreudvikl din personlige værktøjskasse. Tilmeld dig et online kursus i noget, du gerne vil blive bedre til, eller undersøghvilke kurser, der bliver udbudt i dit lokalområde. Så lærer du også nye og spændende mennesker at kende.

Vil du gerne blive bedre til at lægge makeup? Blive bedre til at løbe? Blive bedre til at læse hurtigere? De fleste byer har Facebook grupper, hvor man kan hjælpe hinanden, så find en gruppe, der passer til dig, og gå i gang med at lære dine nye skills.

6. Få perspektiv på dit liv

Tag en notesblok med på din badeferie eller bare ud på terrassen, alt afhængig af hvor du holder ferie. Skriv alt ned i din notesbog. ALT. Få sat ord på dine ellers abstrakte tanker. Det giver ofte perspektiv på ens liv. I dagligdagen kan man hurtig stirre sig blind og miste overblikket. Brug din ferie på at træde et skridt tilbage og se på det store billede. Hvor vil du gerne hen og er det der du er på vej hen? Hvad er vigtigt for dig, og er det de ting du prioriterer? Brug ferien på at gøre status over dit liv og finde ud af, hvad du evt. skal ændre, for at nå dine mål.

Meptek

Som eksperter i præsentationsteknik skriver Meptek om hvordan du kommer ud over scenekanten så dit publikum hører hvad du har at sige.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook