I samarbejde medkrifa

 

 

LinkedIn er et effektivt netværksredskab for dig – både under uddannelsen, og når du skal i gang med at søge dit første job. Få gode råd til, hvordan du laver en god profil, der skaber opmærksomhed.

Af Line Højen Væggemose

LinkedIn er et værktøj til networking, jobsøgning, vidensdeling, sparring og research. Derfor er det værd at prøve af – gerne allerede under studiet.

Ved løbende at opdatere din profil på LinkedIn med ny erfaring, nye relationer, deltagelse i nye grupper og nye anbefalinger fra kollegaer eller tidligere kollegaer, skal du nemlig ikke begynde helt fra bunden, når du en dag står som nyuddannet.

Jobkonsulenterne Henrik Langvang og Conny Sønderskov giver her en række gode råd omkring LinkedIn.

Brand dig selv med din overskrift

Din overskrift er meget vigtig, da du med den kan brande dig selv mange steder på LinkedIn. Den skal derfor være præcis og målrettet.

Brug din overskrift til at vise, hvad du kan. Når du skriver din overskrift, så tænk over, hvorfor en kommende arbejdsgiver skal klikke videre for at læse om netop dig og i sidste ende kontakte dig.

Vælg et troværdigt billede

Sørg for at have et troværdigt billede på din profil, hvor man kan se dig tæt på. Tænk over, hvad du gerne vil signalere, og hvem du ønsker at appellere til.

Næste skridt er at gå i gang med dit resume, hvor du præsenterer dig selv og dine kompetencer. Tænk over, at andre skal få lyst til at netværke med dig, når de læser om dig.

Brug de rigtige ord

På LinkedIn kan man søge på bestemte ord. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilke ord du bruger i især din overskrift, men også på resten af din profil.

Sørg for at have relevante søgeord i din overskrift. Du skal bruge titler og kompetencer, der bliver brugt i jobannoncer, hvis du ønsker at blive fundet af rekrutteringsfolk og ligge højt i søgeresultaterne. Tænk over, hvad man skal kunne i de job, du måske engang gerne vil have, og skriv teksten, så de ord er med. Gør det hele vejen igennem din profil.

Få andre til at anbefale dig

Det virker altid godt at få andre til at anbefale dig. Det kan være tidligere kollegaer, chefer, studiekammerater eller andre kontakter.

Del med andre

Det betaler sig ofte at give. Det gælder også på LinkedIn. Hvis du tænker i at bidrage, får du også brandet dig selv. Det kan være ved at dele viden og informationer i dine statusopdateringer eller i de grupper, du er aktiv i. Men tænk over, at det skal give mening for dit netværk.

Prøv det af

LinkedIn rummer en masse muligheder, som ikke er beskrevet her. Det bedste er selv at prøve det af i praksis, undersøge værktøjerne og finde frem til, hvad man i første omgang ønsker at fokusere på og dykke mere ned i.

Avatar

Krifa

Som en af Danmarks største fagforeninger skriver Krifa om hvordan du skyder din karriere godt igang, og hvad du skal huske på undervejs.

More Posts - Website