Exceptionelt motiverede mennesker er dem, der går den ekstra mil for at nå deres drømme; folk stoler på dem, de er fokuserede og de er selvsikre ift. deres kompetencer. Hvor andre ser udfordringer, drømmer de om endeløse muligheder og er i høj grad motiveret til at nå deres mål. Chancen for at netop de bliver forfremmet eller rekrutteret er langt større end for mindre motiverede personer.

Viljen til at vinde, begæret for at excellere og trangen til at nå dit fulde potentiale, er ofte nøglen til personlig og professionel succes. At søge efter og opfylde dine drømme, betyder at du faktisk kan leve det liv du drømmer om. Disse 5 karaktertræk kendetegner ekstraordinært motiverede mennesker. Overvej hvad du kan lære af disse, og måske finder du også nøglen til at nå dine mål i livet.

De finder deres motivation indefra

Det er begæret efter at være deres bedste selv og få succes i livet, der driver dem. Det er et begær, der er drevet af deres personlighed, og ikke som et resultat af eksterne forhold. Ekstraordinært motiverede mennesker er ikke drevet af andres meninger, succes eller pres fra venner eller forældre. De er drevet af lysten til nye eventyr, rejsen og de mulige udfald. Det er det ægte og internt skabte motiv, der adskiller dem fra mindre motiverede mennesker.

De måler ikke sig selv i forhold til andre

At sammenligne sig selv med andre er en helt naturlig og normal ting. Motiverede mennesker ved, at sammenligning med andre hverken bringer glæde eller mening til deres liv. De er bevidste om, at alle mennesker er unikke, og hvad andre har og kan, ikke har indflydelse på hvad de burde have og gøre.

De observerer i stedet objektivt andre menneskers successer og fejltagelser. I stedet for at dømme, eller sammenligne med sig selv, lærer de af andres erfaringer, og bruger de erfaringer til at udvikle sig selv.

De accepterer at de kan lave fejl

De er villige til at acceptere at de har lavet en fejl og undskylde. I stedet for at være bange for dømmende blikke når de fejler, indrømmer de gerne deres fejltagelser. De ved at kun ved at indse sine fejl, kan de lære af dem. De opmuntrer andre til at give dem feedback, og de forstå hvordan de kan bruge det til at blive bedre.

De tør bevæge sig ud af deres komfortzone

De ved, at hvis de ikke bevæger ud af deres komfortzone, udvikler de sig aldrig. De tager ikke altid den letteste rute til at få det de vil have, i stedet afprøver de grænser og alternative veje til guldet. De tør tage skridtet ud i ukendt og uafprøvet land, de møder deres frygt ansigt til ansigt og derfor er de fri fra den indre stemme, der fortæller dem, at de er begrænsede i hvad de kan gøre og opnå.

De ser livet som én lang læringsprocess

De forstår, at hvis de skal vokse som personer, må de blive ved med at lære. Deres selvmotiverede søgen efter viden er både med professionelle og personlige motiver som årsag. De læser en masse og de er dygtige observatører – de er konstant på jagt efter nye, mere effektive og hurtigere måder at blive dygtigere på.

Avatar

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn