Vækkeuret ringer hver morgen klokken 05. Det er blevet en fast vane for den 25-årige Investment Banker, at han står op på det tidspunkt. Han starter nemlig altid dagen med at læse op de ting, som han ikke forstod dagen før. I et udfordrende job som hans, er man ofte på bar bund, men han overkommer altid udfordringerne ved hårdt arbejde, gåpåmod og ikke mindst Google.

Caspar læste først en bachelor i økonomi på SDU, hvorefter han læste sin kandidat på CBS i Advanced Economics & Finance. Han mangler dog at færdiggøre sit speciale, men med fuldtidskontrakt hos Greystone Capital Partners, bliver det ikke afleveret inden for den nærmeste fremtid. Han har tidligere arbejdet som Student Assistant og Analyst ved Paranova, som er en mindre parallelimportør af lægemidler. Det førte til en stilling i 2014 hos Maersk, hvor han arbejdede frem til ansættelsen ved Greystone Capital Partners.

Artiklen fortsætter under grafikken

Caspar Grauballe Nielsen

Alder: 25 år LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/caspar-grauballe-nielsen-55483883 Bachelor: Oecon Kandidat: MSc. Advanced Economics & Finance Nuværende stilling: Associate, Greystone Capital Partners Tidligere erfaring: Paranova, Maersk

Selvfølgelig er penge en motivationsfaktor, men det er mest det at have et spændende job, hvor det aldrig bliver en byrde at stå op til.

Det handler om mere end penge og prestige

Caspar voksede op i Brøndby, hvor han boede indtil han var 17 år. Derefter boede han fem år i Odense, hvorefter han flyttede til København. Han er en person med stor en arbejdskapacitet, der hele tiden tilstræber at gøre det bedre end i går. Han har tidligere været professionel sportsudøver, og han har taget meget med fra dengang i sin videre karriere.

”Da jeg spillede squash på professionelt niveau, var det vigtigt for mig altid at gøre det bedre og udvikle mig hver dag. Det prøver jeg også at gøre i mit arbejde. Det er ofte, at der er ting, som man ikke lige forstår, eller ikke har hørt før. Det er derfor vigtigt for mig at læse op på det efterfølgende, så jeg ved det næste gang.”

Caspar lægger ikke skjul på, at de penge og den prestige som følger med hans karriere, er en motivationsfaktor. For der er unægtelig mange penge inden for hans branche, men det betyder ikke alt.

”Selvfølgelig er penge en motivationsfaktor, men det er mest det at have et spændende job, hvor det aldrig bliver en byrde at stå op til. Og så synes jeg, at det er spændende at være med rundt om det store bord og være med til at influere hvilke beslutninger, som direktørerne tager.”

Studiejobs gav karrieren retning

Du skal have øje for detaljen, og så skal du have en god arbejdsmoral, også ud på de sene nattetimer

Skulle Caspar give et karriereråd til andre, så ville det være at få et studiejob tidligt. Han mener nemlig, at det er helt afgørende for ens kompetencer, at man hurtigt får bygget bro mellem den teoretiske viden og praksis.

”Der er i mine øjne kæmpe forskel på teori og praksis. Mange af tingene, som der undervises i på universiteterne, er meget teoretiske og ikke nødvendigvis anvendelige. Jeg mener derfor, at det er super vigtigt, tidligst muligt, at få et relevant studiejob, således man kan danne en bro mellem teori og praksis.”

De erfaringer som følger med et studiejob, kan nemlig være afgørende pejlemærker for, hvilken vej du ser din karriere gå. Caspar har været i en verdensomspændende virksomhed som Maersk med flere tusinde ansatte, men i dag er han et langt mindre sted. Det er et helt bevidst valg.

”Studiejobs er en god måde at finde ud af, hvilken branche man er mest til. Om man er mest til store virksomheder, eller om man er mere til små virksomheder. For mig var der kæmpe forskel på at være i Maersk med mange tusinde ansatte og på at være i Greystone Capital Partners, hvor vi er fire partnere, mig som Associate og en analytiker. Jeg fandt ud af, at jeg var mest til det sidste.”

Det skal du være god til, hvis du vil være Investment Banker

Drømmer du om at blive Investment Banker og gøre karriere inden for den finansielle sektor, så er der nogen afgørende ting, som du må have flair for, hvis du vil blive en succes.

”En generel økonomisk forståelse er essentiel for at kunne begå sig i den finansielle sektor. Dog er 90% af det nødvendige noget, der først læres på jobbet. Det kræver i høj grad også empati og evnen til at kommunikere med klienter. Folk betaler ofte mange penge for rådgivning og ekspertise, så det forventes derfor, at der leveres noget, som de ikke selv var i stand til at producere. Du skal have øje for detaljen, og så skal du have en god arbejdsmoral, også ud på de sene nattetimer.”

Caspars største succes var, da han deltog i en danmarkshistoriens største transaktioner. Hvilken transaktion det var, må stå hen i det uvisse, men spørgsmålet er, hvad består arbejdet egentlig i hos Greystone Capital Partners.

”Dagene i Greystone Capital Partners er meget forskellige og to dage er sjældent ens. Det lyder meget kliché investment banking-agtigt, men det er dog meget passende. Greystone Capital Partners består af to dele. Greystone Corporate Finance som er en Financial Advisory Boutique (Investment Banking), der rådgiver inden for mange forskellige typer af transaktioner,  samt Greystone Capital som laver Private Equity. Det er derfor en meget varierende hverdag, som for eksempel kan bestå af analyse af potentielle investeringer, aktionær rapportering eller møde med klienter i forbindelse med rådgivning.”

Caspar var dog ikke nået dertil, hvor han er i dag, hvis det ikke havde været for de forudgående jobs, han har haft. De har nemlig hver især givet ham nogen erfaringer, men han er dog ikke i tvivl om, hvor læringen har været størst.

”Jeg startede i Paranova, hvor jeg var meget “grøn”. Dog er Paranova en mindre parallelimportør, og ansvaret var derfor stort. Det gav meget erfaring inden for optimering og generel forretningsforståelse. Efterfølgende arbejdede jeg i strategiafdelingen i Maersk, som var en god oplevelse. Her stiftede jeg bekendtskab med M&A. Jeg søgte derfor over i Greystone Capital Partners, som jeg har været i siden. Det er uden tvivl her, at jeg har lært mest. Miljøet er meget anderledes og tempoet er højere.”

Caspar er en nysgerrig og dedikeret person, som hver dag efterstræber at blive klogere. Han betragter sig selv som en fremragede netværker, og han lægger mange kræfter i at holde sine relationer ved lige. Da han spillede professionel squash, blev han betragtet som en elendig taber, og måske er det netop det gen, som hver dag driver ham fremad. Han giver her et slutteligt godt råd til andre ambitiøse studerende.

”Jeg synes, det er vigtigt at tænke langsigtet og tænke på, hvor man gerne vil ende – ikke nødvendigvis på lønnen eller navnet på virksomheden. Jeg mener, det er vigtigt at arbejde med det, som man gerne vil, og at man føler, det er en meningsfuld hverdag, hvor man har muligheden for at udvikle sig – så skal det andet nok komme af sig selv.”

Jeppe Karlsson

Jeppe har stor interesse for politik, medier og mennesker. Han er altid på udkig efter den gode historie, der kan inspirere og motivere hans læser. Til daglig er han journaliststuderende på RUC og har tidligere arbejdet med PR og tekstforfatning hos Frivilligcenter Odense. Kontakt: jk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
Twitter