Mød 33-årige Caspar Høgh, COO hos verdens førende online platform for tatoveringsindustrien, Tattoodo, der samler tatoveringsentusiaster og artister fra hele verden. Foto: Bobby Anwar


Blå bog: Caspar Høgh

Alder: 33

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/casparhoegh/

Bachelor: International Business & Politics (IBP)

Kandidat: Cand. Merc. FSM

Nuværende job: Chief Operating Officer, Tattoodo

Tidligere erfaring: Bain & Company

Vis mere

Kan en old-school branche med tusinder af år på bagen forenes med nutidens digitale løsninger? Selvfølgelig kan den det! I hvert fald, hvis du spørger teamet bag den voksende online platform Tattoodo, der har som sit erklærede mål at samle tatoveringsentusiaster og artister fra hele verden.

Med på teamet er 33-årige Caspar Høgh, der med en fortid i Bain & Company står i spidsen for udviklingen af det ambitiøse, danske foretagende. Caspar Høgh er selv tidligere Case Competition-vinder og deler her ud af sine oplevelser og erfaringer, fra sin tid som studerende på CBS og fra erfaringer med startups, Management Consulting og ledelsesstillinger. Hans budskab til ambitiøse studerende er at kombinere studierne med relevante arbejdserfaringer, og i øvrigt holde en sund balance mellem arbejde og fritid.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Efter et sløvt første år på studiet besluttede jeg at give den fuld gas med karaktererne fra andet år på bacheloren. Den beslutning har jeg været taknemmelig for mange gange siden. Gode karakterer er alt andet lige den nemmeste måde at overbevise arbejdsgivere om, at man har fået noget med sig fra sin uddannelse.

I tillæg til studierne startede jeg to virksomheder sammen med nogle gode venner. Det er sidenhen blevet meget mere ”in” at være iværksætter, hvilket jeg synes er fantastisk! Det er, som om at barriererne for at starte en virksomhed er blevet færre. Jeg vil ikke kloge mig om, hvorvidt iværksætteri er det rigtige for alle, men for mit eget vedkommende kan jeg efterfølgende se, at det var ved driften af disse, at jeg lærte mest.

Deltagelse i Case Competitions er også klart noget jeg vil anbefale. Jeg var selv heldig at være en del af nogle gode hold, som vandt nogle af de store, internationale konkurrencer. Det er et unikt indlæringsmiljø, hvor man tilegner sig nye færdigheder på en meget engagerende måde, og som for mig gav en helt ny værdsættelse af studierne, da jeg igen var tilbage i auditoriet. Det er netop på grund af de mange positive oplevelser, at jeg har sagt ja til at tale til CBS Case Competition i år.

Hvordan ser din dagligdag i din nuværende stilling ud, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

Mit fokus centrerer sig omkring, hvordan vi kommer i mål med vores vækstagenda. Det er meget hands-on, hvilket jeg nyder og mener det skal være på venture stadiet. Arbejdsopgaverne inkluderer alt fra strategisk planlægning til projektstyring og rapportering, samt en masse stakeholder management på alle niveauer.

Hvilke kompetencer/kvaliteter er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

  1. Et positivt og åbent sind
  2. Evnen til at prioritere klogt
  3. Evnen til at holde fokus

Hvilke jobs har du haft gennem din karriere? Hos hvem har du udviklet dig mest og hvorfor?

Mine år hos Bain & Company har givet mig en god faglig ballast. Generelt tror jeg, at Management Consulting er et godt karrieremæssigt udgangspunkt for de fleste, som ønsker at beskæftige sig med forretningsudvikling på den ene eller anden måde.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

Det føles lidt underligt at skulle rådgive omkring karriere, når jeg i en alder af 33 jo kun lige selv er startet… Men baseret på mine erfaringer hidtil vil jeg anbefale studerende at:

  1. Få noget praktisk, relevant erfaring ved siden af studiet – fx gennem studiejob eller frivillige organisationer. Det gør det nemmere at forholde sig til det teoretiske.
  2. Være ydmyg! Når man lander ude i den virkelige verden, tror jeg mange “elitestuderende” finder ud af, hvor lidt de rent faktisk kan.
  3. Oprethold en sund balance mellem studie, arbejde, familie og venner. Virksomheder ansætter mennesker, ikke maskiner! Jeg tror, at der er mange, der glemmer det i deres stræben efter det perfekte. Ved ansættelse i det første job er der altså flere kriterier end flotte karakterer og et perfekt CV, der gør sig gældende.

Har du været på exchange? Hvad lærte du der?

Jeg har læst og arbejdet i udlandet. Jeg vil generelt anbefale at gøre sig erfaringer i udlandet. Jeg tror grundlæggende på, at det giver et perspektiv og en ydmyghed, også i forhold til at tage ordentligt imod folk herhjemme. Begge dele mener jeg, er nødvendigheder for at lykkedes i en digital verden, hvor grænser bliver mindre og mindre.

Har du et yndlingscitat, som inspirerer dig?

“Det succesrige menneske har for vane at gøre de ting, fiaskoer ikke bryder sig om at gøre… De bryder sig heller ikke nødvendigvis om at gøre dem. Men deres modvilje er underordnet deres formåls styrke” fra “the common denominator of success” af E. M. Grey. Jeg tror, at dette er nøglen til at lykkes – arbejd mod det rette formål, og arbejd hårdt for at nå det. Dette citat inspirerer mig til at fastholde et formålscentreret fokus i mit arbejde, hvilket giver mig frihed til at prioritere og bevare fokus – også i tider med modgang.

Hvilken bog har betydet mest for din personlige udvikling?

“7 Gode Vaner” af Stephen R. Covey. Det er en bog med snart 30 år på bagen, og det er vel egentligt usædvanligt, at en selvhjælpsbog kan holde sig relevant så længe. Jeg har læst den flere gange, og jeg tror virkelig på, at dens fokus på at få etableret et personligt formål og processen med at nå sine mål er noget, alle kan få gavn af. Særligt hvis man er en strukturfascist som mig.