Nogle gange sker det helt tilfældigt, at du lander midt i en række begivenheder, som ender med at skabe en ny og spændende udfordring for dig. For Casper Ackermann førte et job hos Meebox til en beslutning om at starte sin egen virksomhed. Idag har Casper stiftet sit eget marketingbureau,  Ackermann Kommunikation.

Det gik dog op for mig at man simpelthen ikke kan gøre alt, hvis man samtidig også gerne vil være den bedste. Så er man nødt til at prioritere

Artiklen fortsætter under grafikken

Casper Ackermann

Alder: 22 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/ccackermann Bachelor: Ha. Kom (CBS) Nuværende stilling:  Managing Partner, Ackermann Kommunikation Tidligere erfaring:  Diverse stillinger hos Meebox ApS

Prioritering er en udfordring

Netværk er nøgleordet, ved vi efterhånden. Det er også tilfældet med Ackermann Kommunikation. Starten på Caspers selvstændige karriere var nemlig, da han i jobbet hos Meebox havde gjort sig bemærket overfor kunderne, som blev til gode kontakter at have med sig.

“Det hele opstod lidt ud af en serie af begivenheder, som, når jeg kigger på dem, godt kan se en anelse tilfældige ud. Jeg blev kontaktet af nogle i mit netværk og spurgt, om jeg kunne lave noget konsulentarbejde for dem, da de så, hvordan jeg og mine kollegaer havde formet Meebox’ marketing, og de resultater det medførte. Da der så begyndte at komme flere og flere, besluttede jeg mig for at få mig et CVR nr., en firmakonto og alt det påkrævede på plads. Jeg var så heldig, at jeg i kraft af mit arbejde hos Meebox havde fået et stort netværk af allerede etablerede virksomhedsejere, som jeg kunne trække på. Det har været en kæmpe hjælp,” fortæller Casper, der stiftede marketingbureauet, da han begyndte at få flere og flere forespørgsler på konsulentarbejde.

Men selvom stiftelsen af egen virksomhed har været en succeshistorie for Casper, erkender han også, at prioritering er en udfordring.

“Ved siden af min – på det tidspunkt – nystartede virksomhed og mit job hos Meebox havde jeg så også lige et fuldtidsstudie på CBS. På det tidspunkt var den største udfordring derfor klart at prioritere og finde ud af, hvad jeg helst ville. Jeg tror, at det er noget, de fleste kender. Det med at man vil alt. Det gik dog op for mig, at man simpelthen ikke kan gøre alt, hvis man samtidig også gerne vil være den bedste. Så er man nødt til at prioritere.”

Du kan læse nok så mange bøger om organisationsforhold, kommunikation, regnskab og så videre, men det er i min optik først, når det efterprøves i den virkelige verden, at det virkelig rykker.

Du kommer ingen vegne med dårlige undskyldninger 

Før studie og karriere er Casper også blevet motiveret til iværksætteri på hjemmefronten. Caspers far er uddannet journalist og driver egen B2B avis. Han har altid gjort Casper opmærksom på, hvor oplivende og fantastisk det er at arbejde med noget, man brænder for. Derfor er det netop oplagt at starte sit eget.

“Min far har altid arbejdet meget og dedikeret enormt meget af sin tid til virksomheden. Han har altid vist mig, at man bare ikke kommer nogle vegne med dårlige undskyldninger og sløvhed. Noget, han har sagt flere gange i løbet af min barndom, er, at der kun er en vej, og det er fremad. Hele hans mindset om det at arbejde med noget, man synes er det mest fantastiske i verden, har helt klart formet min holdning til det at ‘gå på arbejde’.”

Jeg tror, at der for mange unge studerende er en tryghed i at sidde bag bøgerne. For der er der ikke nogen der i virkeligheden tester en

Drop trygheden bag bøgerne

Casper Ackermann er stor tilhænger af at få praktisk erfaring ved siden af studiet. For ham har jobbet hos Meebox givet ham noget, som han aldrig nogensinde har kunne få ud af bøgerne

“For mig at se er det essentielt, at du får brugt de evner, som du tilegner dig på dit studie, i praktiske situationer. Du kan læse nok så mange bøger om organisationsforhold, kommunikation, regnskab og så videre, men det er i min optik først, når det efterprøves i den virkelige verden, at det virkelig rykker. Jeg tror, at der for mange unge studerende er en tryghed i at sidde bag bøgene,” forklarer Casper og uddyber:

For der er der ikke nogen der i virkeligheden tester en. Besvares – du skal svare på nogle tests i løbet af året, men det er så det. Det er et helt andet game ude i arbejdslivet. Der bliver du konstant testet, og det skræmmer mange, tror jeg. Den tanke skal man simpelthen slippe.

Sørg for at have sparringspartnere

For Casper har sparring med både familie, kollegaer og en mentor givet ham vigtig og værdifuld viden om at drive forretning – også selv om de kommer fra andre brancher end hans egen.

“Jeg har faktisk et par stykker, som jeg i hvert fald sparrer med, når det kommer til forretning og karriere. De to første må klart siges at være min far og min storebror. Min storebror sidder i et større rederi ude i Asien, og han kan derfor komme med helt andre inputs på det at drive forretning. Det gavner helt vildt.

“Derudover har jeg også været så heldig at lære Poul V. Jensen at kende, som er bestyrelsesformand i IP Administrations og folketingskandidat. Han er en fantastisk person at dele erfaringer med. Og så er der selvfølgelig de to ejere af min gamle arbejdsplads, Meebox, Anders og Patrick. Fantastiske personer, som har hjulpet mig helt vildt meget.”

Caspers bedste tre råd til ambitiøse studerende

1. Gør op med dig selv, hvor meget du vil det. Jeg har set alt for mange projekter gå i vasken på trods af, at idéen faktisk virkede rigtig god. Det har i mange tilfælde været fordi, personerne bag simpelthen ikke har villet det nok. Du skal altså være klar til at yde 120 procent og bringe nogle ofre.

2. Lav noget, du synes, er det fedeste i verden. For mig gælder det om at lave noget, jeg synes, er sjovt og noget, som jeg – hvis jeg kunne – kunne lave 24 timer i døgnet. Der vil være op- og nedture, men overordnet set skal du lave noget, hvor du virkelig tænker “hold kæft, hvor er jeg heldig at få lov til at lave det her.

3. Start din egen virksomhed, eller opbyg din evner gennem arbejde Jeg startede ‘først’ min virksomhed efter et par år hos Meebox. Her fik jeg indblik i kundehåndtering, salg, marketing og hele paletten. Det gav mig en virksomhedsforståelse, der overgår den, jeg har fået på CBS med flere længder. Det har samtidig også været med til at udbygge mine evner og har alt i alt gjort det muligt for mig at stifte min egen virksomhed. Jeg tror, mange studerende, hvis de drømmer om at arbejde kommercielt, vil have godt af at starte i en start-up-virksomhed, hvis det ikke ligger først for at starte sit eget. Men her er chancerne for at få en masse ansvar og fede opgaver langt større, end hvis du sidder i en stor, tung organisation. Og så er det bare med at gribe mulighederne.

 

 

Avatar

Nanna Salver

Nanna er portrætskribent hos Talentguiden. Nanna interesserer sig for mennesker, medier, kultur og sprog og er altid på udkig efter inspirerende historier. Kontakt: ns@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn