I samarbejde med:

Han arrangerede fester i den lokale svømmehal som 13-årig og blev Europas yngste Junior Partner i McKinsey i en alder af 27. I dag er Christian Arnstedt, 29, Founder & Managing Partner i virksomheden Blazar Capital, hvor han lever af at få idéer og bygge skalerbare virksomheder op fra bunden.


Blå bog: Christian Arnstedt

Alder: 29

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/christian-arnstedt/

Bachelor: BSc. In International Business (CBS)

Kandidat: MSc. In Finance (London School of Economics)

Nuværende job: Blazar Capital, Founder & Managing Partner

Tidligere erfaring: Syv år i McKinsey, senest Junior Partner

Mest kendt for: Yngste Junior Partner i McKinsey i Europa i en alder af 27 år

Største success: Udtagelse som teenager til juniorlandsholdet i Alpint Skiløb

Vis mere

Christian Arnstedt har aldrig haft et sabbatår. Det har der ikke været tid til med alle de idéer, der hver dag dukker op på hans indre lystavle. I stedet er den 29-årige iværksætter gået benhårdt til værks og arbejdet, siden han kunne komme til det. Det har skabt et solidt fundament for den virksomhed, han i dag kan kalde sin levevej. Med Blazar Capital har den tidligere McKinsey Associate Partner nemlig skabt et rum, hvor nye idéer udgør virksomhedens stærkeste valuta. Og med to nye, internationale kontorer på vej i Zurich og Hong Kong, er der intet, der tyder på, at Christian Arnstedts skabertrang aftager foreløbig.

Hvorfor har du valgt at starte din egen virksomhed? Hvad tiltaler dig ved iværksætteri?

I mange år har jeg følt en stor glæde ved at skabe noget. Der er en indre skaberlyst, jeg ikke har kunnet holde nede. Dertil har jeg en kæmpe glæde hver morgen, når jeg går på arbejde, og der er fantastiske mennesker omkring mig, der har et godt arbejde på grund af en virksomhed, jeg har skabt.

Hvor stammer idéen til din virksomhed fra? Hvad inspirerede og motiverede dig til at starte?

Blazar Capital handler om at sætte fantastiske teams sammen til at udrette noget stort og skabe gode virksomheder hurtigt. Som Senior i McKinsey arbejder du på samme måde. Du har nogle fantastisk dygtige teams, der skaber gode resultater. Min idé var at gå ud og gøre det, vi var gode til i McKinsey, og gøre det i vores egne virksomheder.

Hvad beskæftiger Blazar Capital sig med?

Blazar Capital er en “venture builder”, der starter nye virksomheder fra bunden og bygger dem op in-house meget hurtigt. Det primære fokus i de første virksomheder i Blazar er indenfor stærke e-commerce muligheder.

Hvad har været den største udfordring ved at starte virksomheden, og hvordan løste du den?

Den største udfordring var at forlade McKinsey. McKinsey er et fantastisk sted, så det var en stor beslutning. Beslutningen tog jeg på baggrund af en test udviklet af Jeff Bezos, hvor han siger: “Hvad ville den 80-årige version af dig anbefale dig at gøre?” Da jeg stillede mig selv det spørgsmål, var svaret klart.

I hvilke situationer har du lært mest gennem din karriere?

Der har været mange forskellige typer af læring. Da jeg var 13 år, holdt jeg ungdomsfester i den lokale svømmehal. Der lærte jeg tidligt at drive en forretning. Andre læringer kom på universitetet. IB på CBS er et fantastisk bachelorprogram. Der lærte jeg meget af at gå på universitetet med mange dygtige mennesker. Det samme var tilfældet på LSE. Da jeg blev færdig med studiet, startede jeg min egen virksomhed, der på 6 måneder fik 150.000 kunder. Det krævede meget i en ung alder, og jeg befandt mig tit på dybt vand, hvor jeg ikke kunne bunde. Til sidst har syv år i McKinsey givet rigtig god læring inden for ledelse og håndtering af store og komplekse projekter.

Hvordan tilegner du dig ny viden?

Jeg forsøger at tale med en masse spændende mennesker, læser ca. 20 faglitterære bøger om året og følger med på relevante onlinemedier og tager en masse online tutorials. Dertil inviterer jeg mange speakers ind på vores kontor inden for emner, hvor jeg synes, at hele kontoret har noget at lære, så vi alle sammen bliver klogere. Viden er meget stærkere, hvis den bliver forankret på alle niveauer og ikke kun hos ledelsen.

Hvordan vil du beskrive virksomhedens kultur? Kan du komme med en konkret fortælling, der kendetegner Jer som organisation?

Vi tænker på hinanden som en familie. Som et eksempel havde vi en medarbejder, der blev syg under en rejse i Hong Kong. Vi smed med det samme alle de arbejdsopgaver, vi sad med, til side og brugte resten af dagen på at finde de bedste specialiserede behandlere i Hong Kong til ham. Vi går meget op i at passe på hinanden. Samtidig er vi også en organisation, der udfordrer vores medarbejdere og smider dem på dybt vand, så de har en stejl læringskurve. Medarbejderen fra eksemplet før var i Kina og forhandle med leverandører kun få uger efter, at han var startet hos os.

Hvad er dine 3 bedste råd til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

  1. Tag et internship et sted, hvor du kan øve dig uden risiko.
  2. Gør dig umage i skolen og dit arbejde, så du har en bedst mulig ballast, når du starter.
  3. Vær helt sikker på, at du er klar til at lægge energien, som det kræver at starte en ny virksomhed. Det kræver en meget stor indsats, og det skal du være helt indforstået med og klar til.

Hvordan vægter I uddannelse overfor erfaring, når I ansætter nyuddannede/studenter/graduates?

Både uddannelse og erfaring er vigtigt hos os. Har du både gode karakterer og relevant arbejdserfaring, har du gode chancer. Er du særligt god enten på erfaring eller karakterer, kan du dog stadig have en chance i nogle roller. Vi vil dog opfordre mange til at søge hos os. Vi har mange forskellige roller i vores virksomhed hele tiden.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere hos jer?

  1. Få noget god og relevant arbejdserfaring
  2. Få så gode karakterer som muligt
  3. Se at få en ansøgning afsted. Den der gemmer til natten, gemmer til katten