Måske har du allerede hørt om Karrieredagene? Hvis ikke, så læs med her. Hvert år afholder Manova Danmarks eneste landsdækkende jobmesse ved navn Karrieredagene. I  Odense, Århus, København og Aalborg har du mulighed for at møde over 145 virksomheder og organisationer fra både ind- og udland. Karrieredagene er den optimale mulighed for at finde et job, en praktikstilling eller udvide dit netværk. Jeg vil kaste lys over og uddybe de fordele, du som studerende får ved at deltage til Karrieredagene.

Jobmesser er der mange af i verden, men desværre kommer ikke alle til lille Danmark. Derfor er Karrieredagene en oplagt mulighed, hvis man gerne vil styrke sin professionelle profil. Udover de mere end 145 repræsenterede virksomheder og organisationer, er der et væld af aktiviteter med rådgivning fra eksperter. Du kan få rådgivning til CV-skrivning og personlig branding, fotografering til din LinkedIn-profil af professionelle fotografer, rådgivning i hvordan du finder det rigtige job og meget mere. Messen er et tag-selv-bord af muligheder.

Kom tæt på virksomhederne

På Karrieredagene finder du virksomheder som IBM, Microsoft, Google, Trustpilot og mange, mange flere. Det er virksomheder, som til hverdag kan være svære at komme i direkte kontakt med, men her er de direkte tilgængelige, og de leder efter DIG! For dem er det en unik chance for at komme i kontakt med ambitiøse unge på vej ud på arbejdsmarkedet, så det er en mulighed, du ikke må lade passere. Du har chancen for at komme til at give hånden, præsentere dig selv og forhåbentligt udveksle information med den rette nøglepersonen i den givne virksomhed.

Netværk, netværk, netværk

Netværk er en af de mest vigtige faktorer, når det kommer til din professionelle profil. Ejendomsmarkedet og jobmarkedet domineres i høj grad af netværk, og dette beviser, hvor vigtigt det er at have et stærkt netværk. En jobmesse som Karrieredagene er en naturlig mulighed for at pleje sit professionelle netværk og lade det vokse. Ved at stille spørgsmål til virksomheder, tale med andre studerende eller ansøge forskellige jobmuligheder til jobmessen udvider man naturligt sit netværk. Om man så bruger LinkedIn, telefonnumre eller visitkort hører det alt sammen under netværk.

3 hurtige tips til at netværke til Karrieredagene

  1. Tag det tøj på, du tænker vil være passende til din næste stilling.
  2. Udvælg på forhånd et par interessante virksomheder, og læs om deres vision, og sæt dig ind i hvem deres ledelse består af. På den måde virker du seriøs med din henvendelse.
  3. Tag kontakt til deres stande til jobmessen. Vær ikke genert – det er det, de er der for. Lad være med at vente på at virksomheden selv får øje på dig. Bare gå over til deres stand og fortæl lidt om dig selv og hvorfor du er interesseret i dem. Hvis de faktisk leder efter en som dig, har du inden længe fået søgt en masse jobs, og med garanti skabt en masse nye forbindelser.

Noget for enhver smag

Ligegyldigt hvilken type arbejde du leder efter, kan du næsten altid finde noget, der falder i din smag. Der er både jobs til færdiguddannede, trainee-stillinger, studiejobs, praktikforløb og tilbud om projektskrivning.

Der er ingen undskyldning for ikke at tage med. Det er bare om at komme ud ad døren og i gang med at møde din næste arbejdsplads.

Avatar

Bastian Broby Glavind Hansen

Bastian har stor interesse for iværksætteri og marketing og er partner i myVet.dk. Til dagligt læser han på CBS og skriver om sociale medier, netværk og marketing for Talentguiden. Kontakt: bb@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
LinkedIn