Der er megen snak om dét at arbejde for Rocket Internet: Er det et godt karrierevalg? For hvem? Er det et rart sted at arbejde og hvordan er udviklingsmulighederne? Spørgsmålene er mange, men efter at have afholdt samtaler med rundt regnet 1.000 ansøgere til diverse virksomheder i Rocket Internet har jeg efterhånden styr på et par af de normale spørgsmål samt motivation for at søge denne slags stilling. Nedenfor får du derfor både den helt ærlige version om hvorvidt det er værd at arbejde der eller ej – samt et hint eller to til, hvordan du kan optimere dine chancer for at blive valgt og få mest ud af din tid i Rocket.

Et af de tydeligste mønstre vi ser med ansøgere til Rocket er, at folk overvejer tre muligheder på et helt overordnet niveau: banking, consulting eller startups. Hvis de vælger startups er Rocket Internet ofte et naturligt valg at søge ind til både pga. navnet og det faktum, at der er globale muligheder, som gør det både spændende og udfordrende for de rigtige mennesker.

Rocket Internet GmbH

Om: Rocket Internet bygger og investerer i internetvirksomheder, der tager afprøvede forretningsmodeller til nye markeder i vækst. Mission: At blive verdens største internetplatform udenfor USA og Kina Industrier: Mad & Fødevarer, Fashion, Rejse og Home & Living CEO: Oliver Samwer Antal medarbejdere: 36.000 fordelt på 110 lande og seks kontinenter Hovedkontor: Berlin, Tyskland  Grundlagt: 2007 Hjemmeside: www.rocket-internet.com

Rocket Internet accelererer din udvikling…

En ting man ikke kan tage fra Rocket Internet er udviklingsmulighederne. Gennem al min tid i virksomheden er det utroligt tydeligt, at folk bliver meget overrasket over, hvor hurtigt man kan vokse, lære og rykke videre til andre spændende stillinger eller virksomheder i Rocket Internet. Et perfekt eksempel er fra min egen virksomhed Cuponation, hvor min svenske kollega Sven Dahlin på under to år gik fra at være praktikant til at være COO for den Nordiske del af virksomheden.

”The work has been interesting all along the way and the learning curve has never stopped. The development you go through in a place like this is incredible and almost impossible to explain to people who have not tried this kind of company. I’m very proud of our achievements in the Swedish markets with our platforms Cuponation and Flipit.”, siger Sven Dahlin.

… og din virksomheds

En af de ting jeg oplevede ved mit første ophold i Rocket Internet – da vi startede virksomheder som Westwing og Zalando – var, at en helt unik ting ved Rocket er en vanvittige fart og ekspansion i forhold til at bygge virksomheder fra bunden, ekspandere dem og det globale samarbejde ved at lancere en virksomhed i 15 lande på samme tid. Det er en sjældenhed i denne verden, at man får muligheden for at lancere virksomheder på tværs af lande med alt hvad der medfølger af Skype-opkald kl. 3 om morgenen for at passe ind i en tidszone på den anden side af kloden.

Et godt springbræt til spændende jobs

En af spørgsmålene jeg oftest får under en jobsamtale med en potentiel medarbejder er hvad mulighederne er efterfølgende. Det er klart, at mange ser Rocket Internet som et spring, hvor man på kort tid (den gennemsnitlige medarbejder arbejder under 14 måneder for Rocket Internet) kan tage et kvantespring i sin karriere mod nye udfordringer. Mange vil gerne starte deres egen virksomhed og lære så meget de kan, før de hopper ud i det, mens andre rykker videre til andre store virksomheder, hvor de kan træde ind med deres nye erfaring og skabe vækst på forskellige forretningsområder. Top-10 listen over virksomheder folk fortsætter til efter Rocket Internet er følgende:

  • Amazon
  • Zalando
  • Delivery Hero
  • Google
  • Hello Fresh
  • Microsoft
  • Uber
  • Bla Bla Car
  • Foodpanda
  • PayPal

(kilde: http://risehigh.co/blog/where-do-people-work-after-rocket-internet/)

Virksomheder som disse ansætter ikke til højre og venstre, og dermed er det en meget tydelig ting, at folk har stor respekt for den viden og de prøvelser man skal igennem i Rocket Internet på trods af, at den gennemsnitlige medarbejder kun bliver i godt et års tid.

Vil du have ærlig feedback på dit CV og hvordan du står ift. at ansøge jobs? Send det til mig på mads.bukholt@cuponation.com og få råd til hvordan du kan gøre det endnu skarpere før din jobsøgning.

Det kræver motivation, passion og flid

En af de ting jeg altid gør klart under en jobsamtale er, at selvom Rocket Internet er utroligt spændende og udfordrende sted at arbejde, så er det heller ikke for alle og enhver. Prøvelserne er store, presset er enormt og der er konstant fokus på resultater og indsats. Det er ikke unormalt at arbejde 16 timer i døgnet i startfasen af en virksomhed, og selv i de mere etablerede virksomheder med et par år på bagen er arbejdstiden fortsat langt over standarden for danske jobs.

Det sætter nogle anderledes krav til en person, og det gør, efter min mening, at man ikke kan udholde det medmindre man decideret elsker sit arbejde – og det er lige præcis dén type personer vi altid leder efter. De topmotiverede, intelligente og problemknusende personer, der kan gøre en forskel fra dag 1.

Det gode ved Rocket Internet er, at der altid er muligheder nærmest alle steder i verden. I skrivende stund er der 27 åbne jobs hos Rocket Internet i hovedkontoret, og 128 i deres virksomheder på globalt plan. Du kan finde dem alle her.

For nyligt skrev Europakomissionen om én af vores praktikanters ophold hos os i Cuponation Norge. Mads fra vores Norske team startede 1. marts og sagde bl.a.:

”The work environment in German companies is in general very professional, and that’s without a doubt the case here at CupoNation. As an intern I’m counted upon just as much as any other employee, and my assignments connected to online marketing are both challenging and fun.”

Du kan læse hele artiklen om Mads her.

Jeg håber, dette indlæg har givet et overblik over de gode og mindre gode ting ved at arbejde hos Rocket Internet. Vigtigt at huske på er det, at Rocket tilbyder nogle meget spændende jobs, men hvis du vil gøre karriere i en startup, er der tonsvis af forskellige muligheder, virksomheder, regioner og jobs du kan passe ind i. Der vil altid være muligheder, især hvis du er hårdtarbejdende, motiveret og vil trække din del af læsset. Hvis du vil have hjælp til at finde den rette startup for dig eller til at færdiggøre din ansøgning skal du være velkommen til at sende dit CV til mig på mads.bukholt@cuponation.com.

Mads Bukholt

Mads Bukholt er Talentblogger på talentguiden.dk og er kendt for sin store passion for at bygge og vækste onlinevirksomheder.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn