CBS Case Competition 2017 er i fuld gang og studerende arbejder på fuld tryk med at løse den komplekse udfordring, der giver dem guld på CV’et og adgang til et værdifuldt netværk, hvis de lykkes. Det er netop de komplekse udfordringer, der skal løses, når studierne bliver udskiftet med karriere og Talentguiden har derfor talt med lederne fra nogle af de førende virksomheder i dag, for at høre, hvad de ser efter hos morgendagens talenter.

Anders Damgaard CFO, PFA Pension

Q: Hvilke udfordringer står pensionsbranchen overfor?

A: Noget, der er spændende og optager os meget er, at vi lever længere i dag og nærmest kan forvente at have lige så lang tid på pension, som man har på arbejdsmarkedet. Vi spørger os selv, om måden vi har gjort det på hidtil, hvor du enten er på arbejdsmarkedet eller er på pension, er den rigtige. Måske kunne man lave et system, hvor man trækker sig tilbage gradvist i stedet, og hvordan skal man så designe fremtidens pensionsservice, så det bliver muligt at give den enkelte kunde større frihed og et større valg ift. hvornår man stopper med at arbejde og hvordan man bruger den efterfølgende tid. I det er der både en menneskelig dimension, en hardcore risikoanalyse og en økonomisk dimension om, hvordan vi skal investere i livet, så vi kan opretholde et godt helbred længst muligt og spare nok op til at have råd til en god levestandard.

En anden ting er, at vi er et meget dansk selskab, men nu begynder man at åbne op for noget EU-regulering, og det betyder, at vi kan kigge ikke bare på Danmark, men ud i hele Europa og det er virkelig en spændende udfordring. I princippet kunne vi tilbyde pensionsprodukter til tyske kunder.

Så er der hele investeringsuniverset, hvor vi går efter skala og mange aktiver og stordriftsfordele. Det gør, at vi kan gøre mange ting selv og har derfor et stor in-house investeringsteam som også er en spændende opgave i fremtiden.

Q: Hvilke nye typer medarbejdere ser I, at I kommer til at ansætte i højere grad i fremtiden?

A: Interaktionen mellem slutbrugerkunden bliver mere og mere digital og det at lave digitaliseret rådgivning er ekstremt udfordrende og særligt fordi der bliver stillet store regulatoriske krav til god skik – man skal være sikker på, at den rådgivning man giver er i orden, så der er en stor pædagogisk opgave, der er en teknisk udfordring både digitalteknisk men også på rådgivningen. Så det er et område, der er meget vigtigt.

Q: Hvordan kvalificerer man sig til at komme ind hos jer?

A: Vi opfordrer til at søge studenterjob. Vi er glade for at have studerende inde, da det giver en god dynamik og vi lærer hinanden at kende. Det er til stor gensidig værdi for alle parter. Vi har behov for kompetencer lige fra marketing til HR til hardcore IT-programmering og investering, så vi har et bredt behov for mange profiler.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn