I samarbejde med:

CBS Case Competition 2017 er i fuld gang og studerende arbejder på fuld tryk med at løse den komplekse udfordring, der giver dem guld på CV’et og adgang til et værdifuldt netværk, hvis de lykkes. Det er netop de komplekse udfordringer, der skal løses, når studierne bliver udskiftet med karriere og Talentguiden har derfor talt med lederne fra nogle af de førende virksomheder i dag, for at høre, hvad de ser efter hos morgendagens talenter.

Jesper Damm, The Boston Consulting Group

Q: Hvad leder I efter hos BCG, når I ansætter nyuddannede?

A: Helt grundlæggende leder vi efter de bedste folk. Det betyder typisk toppen af deres årgang. Det er mindre væsentligt, hvad man har læst, dvs. om man kommer fra CBS, DTU, KU eller et helt fjerde sted, men vi ser på, om man har været dygtig til at tillære sig det, man har valgt at læse. Vi vil gerne samle teams, hvor ikke alle har den samme baggrund, men alle er de bedste fra deres årgang. Selvfølgelig vil der være nogle retninger, hvor de studerende tenderer mere til at være interesserede i consulting, men vi ser på det med et åbent sind. Derudover skal de have en vilje og en interesse i at skabe værdi og ændre status quo.

Q: Hvad skal der til for at blive betragtet som ”den bedste på sin årgang”?

A: Vi ser altid meget holistisk på det. Karakterer er absolut vigtigt, men vi kigger også på, hvilke studiejobs man har haft, hvad man har været engageret i, og ens udlandserfaring. Det er med til at vise engagement og drive. Så vi ser holistisk på det, men selvfølgelig er karaktererne væsentlige, når vi skal ud og rådgive store virksomheder. Folk skal være i toppen af det, de har lavet.

Q: Peter Thiel har udtalt, at han tror, at fremtidens talenter i højere grad kommer fra humaniora frem for økonomi og samfundsvidenskab, som de gør i dag. Tror du, at I, i fremtiden, i højere grad kommer til at hyre folk fra eksempelvis retorik- eller danskstudiet?

A: Jeg tror absolut på, at talentmassen bliver bredere. For eksempel ser vi det med BCG Digital Ventures, hvor den baggrund de kommer med er endnu mere forskelligartet end den er i BCG, så det er jeg helt enig med dig i. Den nye måde at tænke på bliver meget bredere.

Q: Mange studerende i dag har både høje karakterer, gode studiejobs og frivillige engagementer. Hvordan skiller man sig ud fra mængden?

A: Vi får selvfølgelig rigtigt mange ansøgninger, så det gælder om for det første at brillere gennem ansøgningen og fortælle, hvor man har vist sit drive og vist noget ud over det sædvanlige end ’bare’ at få gode karakterer. Når man så er kommet ind til samtalen, bruger vi meget grundige testforløb, hvor vi bruger meget tid på at forstå folks personlighed. Det handler om at forstå folk og hvordan de tænker. Så det er lige så vigtigt, som den case man sætter foran dem.