CBS Case Competition 2017 er i fuld gang og studerende arbejder på fuld tryk med at løse den komplekse udfordring, der giver dem guld på CV’et og adgang til et værdifuldt netværk, hvis de lykkes. Det er netop de komplekse udfordringer, der skal løses, når studierne bliver udskiftet med karriere og Talentguiden har derfor talt med lederne fra nogle af de førende virksomheder i dag, for at høre, hvad de ser efter hos morgendagens talenter.

Morten Ry, COO hos Deloitte

Q: Hvad leder I efter hos Deloitte, når I ansætter nyuddannede?

A: Der sker rigtig meget indenfor både revision og rådgivning, så det at være nysgerrig og fagligt dygtig, så man er i stand til hele tiden at udvikle sig, er nøglen. Derudover ser vi efter nogle, der er i stand til at samarbejde. Vi samarbejder altid internt og med vores kunder, så det at kunne indgå i den form for samarbejde og ikke have en ”her kommer jeg”-attitude er vigtigt. Samtidig er det vigtigt ikke at have en unødig respekt for hierarki, men en tro på, at man bliver lyttet til og taget alvorligt, når man bruger sin faglighed.

Q: Peter Thiel har udtalt, at han tror, at fremtidens talenter i højere grad kommer fra humaniora frem for økonomi og samfundsvidenskab, som de gør i dag. Tror du, at I, i fremtiden, i højere grad kommer til at hyre folk fra eksempelvis retorik- eller danskstudiet?

A: Ja, jeg tror helt generelt, at vi kommer til at se en større grad af diversitet i dem vi rekrutterer og det er uanset om det er ift. uddannelse, erfaring, etnicitet, nationalitet etc. og det hænger sammen med, at det at kunne løse komplekse problemer i morgendagen kræver evnen til at kunne se problemstillingen fra mange forskellige vinkler. Det gør man bedre når, man er i et team med stor diversitet og som ikke er præget af kun at bestå af ingeniører eller folk fra CBS.

Q: Hvordan gør man sig interessant, hvis man kommer fra de nye studier og ikke har fået samme eksponering gennem studietiden?

A: Det gør man ganske enkelt ved at henvende sig. Ved at sige: ”Her er jeg og det er det her jeg står for og det her jeg har lyst til at lave.” Vi giver vores medarbejdere en grunduddannelse, så man skal nok lære de grundlæggende konsulentfærdigheder. Og så handler det om at være nysgerrig og interesseret fagligt – ikke bare i sin egen faglighed, men også i andres faglighed og evne at kunne se andres fagligheder, for det er det, der skaber de gode løsninger.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn