Sander er det perfekte eksempel på, hvor hurtigt man kan skabe sig en karriere, hvis man arbejder benhårdt for det. Gennem de sidste fem år har han arbejdet sig op hos Berlingske, og i dag sidder han som salgsdirektør hos Verisure, hvor han skal udnytte deres salgspotentiale. Ved siden af har han gennemført en cand.merc.kom fra CBS på normeret tid, hvilket må siges at være et imponerende karriereforløb. Sander er kommet igennem det ved hjælp af sin positive indstilling, hårde prioriteringer og en struktureret tilgang til sine opgaver.

Artiklen fortsætter under grafikken

Sander Jensen

Alder: 26 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/jensensander Bachelor: Ha.(kom.) Kandidat: Cand.merc.kom Nuværende stilling: Sales Director hos Verisure by Dansikring Direct Tidligere erfaring: Head of Sales and Retention hos Berlingske Media Største Succes: At gennemføre hele uddannelsen på CBS, mens jeg havde ledelsesansvar for mere end 100 medarbejdere.

Jeg har arbejdet mig op fra gulvet, og det er jeg virkelig glad for den dag i dag. Det giver en naturlig forståelse for de udfordringer, som mine vigtigste medarbejdere møder hos kunderne.

”Jeg elsker at arbejde med dedikerede mennesker”

Arbejdsdagen som salgsdirektør er lang, men vigtigst af alt, så er den sjov. Sander nyder at arbejde i salg, fordi han her møder nogle helt særlige personligheder, som hver især er med til at give ham glæde i hverdagen. Som ung leder betyder det meget for Sander at bygge en god afdelingskultur op ved at fremme diversiteten og udnytte sine medarbejderes forskelligheder.

Min hverdag er sjov fordi jeg arbejder med utrolig dedikerede mennesker. Sammen er vi ved at bygge en stor salgsorganisation, og jeg lærer derfor noget nyt hver dag. Der er intet, der inspirerer og motiverer mig mere end at se folk gå fra usleben diamant til at være fantastisk dygtig – enten inden for deres fag eller i en rolle, hvor de tildeles mere ansvar.

Sander startede i Berlingske som sælger, hvor han dog hurtigt arbejdede sig op i lagene. Han har derfor en god forståelse for sine medarbejderes arbejdsopgaver, hvilket hjælper ham i ledelsen af sin salgsafdeling.

Jeg har arbejdet mig op fra gulvet, og det er jeg virkelig glad for den dag i dag. Det giver en naturlig forståelse for de udfordringer, som mine vigtigste medarbejdere møder hos kunderne. Tit oplever jeg desværre, at man fuldstændig glemmer de medarbejdere, som rent faktisk skal tro på budskabet og eksekvere det.

Sander har selv udviklet sig meget personligt ved at have inspirerende og dygtige mennesker omkring sig. Især hos Berlingske lærte han meget om lederskab gennem uvurderlig sparring og feedback fra både kolleger og chefer:

I forhold til min personlige udvikling, er mit allerbedste råd at finde en chef, som du finder inspirerende. En chef som du kan lære noget af, som du ser op til og som har en anden måde at gøre tingene på end dig selv. En dygtig chef er som regel også bedre i stand til at gøre dig klar til en ny rolle, ligesom denne oftest har bedre gennemslagskraft og større indflydelse i organisationen. Det betyder i sidste ende, at dine muligheder også bliver bedre.

”Jeg knokler for det ekstraordinære”

En af Sanders store motivationsfaktorer er at skabe eller gøre noget ekstraordinært. Han elsker at være med til at skabe noget stort, hvilket også er en af grundene til, at han valgte sit nuværende job som salgsdirektør hos Verisure:

Jeg kunne ikke lade være. Verisure er på en fantastisk rejse, som kun lige er startet, og den ville jeg bare ikke gå glip af. Alarmbranchen kan godt opfattes som en støvet branche, men med Rasmus Busk ved roret, ved jeg, at det ikke bliver kedeligt. Hvis jeg skal trives, skal der være vækst. Det må man sige, at der er i Verisure. Vi har vokseværk, og jeg glæder mig uendelig meget til at indfri noget af det potentiale, jeg ser i Verisure.

Prioritering er altafgørende som leder

Sanders ansvarsområder og opgaver spænder meget bredt, og han fremhæver derfor at en god leder skal være i stand til at prioritere mellem opgaver og være i stand til at identificere skjulte potentialer. Det kræver, at man kan samle input fra forskellige områder og anerkender, at man ikke selv kan være eksperten i alt. Disse kompetencer har Sander tilegnet sig gennem sin naturlige nysgerrighed:

Jeg elsker at involvere mig i mange forskellige ting. Folk synes helt sikkert, at jeg blander mig i for mange ting. Men jeg tror på, at man kommer længst ved at have en naturlig nysgerrighed – også for ting, som ikke direkte påvirker egne områder.

Som salgsdirektør står man over for mange udfordringer i hverdagen. I stedet for at se den som uoverskuelig bruger Sander en metode, hvor han brækker den op i mindre dele. Dette fungerer i alle aspekter af livet – både privat og arbejdsmæssigt:

Helt generelt er jeg typen, der bryder store ting ned i de små. En udfordring bliver som regel stor fordi den er kompleks. Hvis du reducerer kompleksiteten ved at bryde den op, så er min oplevelse, at den er langt nemmere at håndtere. Det kan være nemmere sagt end gjort, men metoden virkede for mig, da jeg trænede op til mine to halve ironmans. Hvis jeg tænker lidt tilbage, så kunne det hurtigt have været en stor udfordring – og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var ved at give op mange gange. Men jeg forsøgte altid at bryde tingene ned og planlægge mig ud af det.

Hvordan klarer man sig igennem en cand.merc og et fuldtidsjob på samme tid?

For mig er det utrolig vigtigt at være glad, og jeg har altid gjort det, som jeg følte var det rigtige. Jeg forsøger altid at forholde mig positivt til tingene og se dem i et større perspektiv.

Livet som fuldtidsstuderende på CBS og leder for over 100 ansatte har selvfølgelig sine konsekvenser. Men det har modnet ham og gjort ham i stand til at prioritere benhårdt, hvilket han også bruger i sit job:

Hvis man skal arbejde fuldtid størstedelen af sin uddannelse, så kræver det struktur og fokus. Det har naturligvis kostet på den teoretiske ballast. Men hvor tit får jeg brug for Bourdieu målt i forhold til at have mødt hundredvis af dygtige og inspirerende mennesker? For mig er svaret indlysende, og jeg oplever ikke, at jeg er gået glip af nær det samme, som jeg har fået ud af det. Socialt koster et sådan valg selvfølgelig også, men så længe man er opmærksom på det, gør det mig ikke noget.

Årene med studie og fuldtidsarbejde har krævet valg og fravalg, men det er ikke noget, Sander nogensinde har fortrudt:

For mig er det utrolig vigtigt at være glad, og jeg har altid gjort det, som jeg følte var det rigtige. Jeg forsøger altid at forholde mig positivt til tingene og se dem i et større perspektiv. Eksempelvis kan en opgave være kedelig eller timerne på kontoret mange. Det betyder bare ikke så meget, hvis jeg ved, at det er vejen til succes – vejen til den store glæde. Det bliver måske lidt abstrakt, men jeg kan godt lide denne tanke.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

1. Søg heldet. Foruden at jeg har arbejdet både for og med en masse fantastiske og dygtige mennesker, så har jeg også været heldig. Det kræver en vis portion held at få en karriere, men du kan øge chancen ved at arbejde hårdt og have talent.

2. Hav fokus på din sociale fremstilling. Hvis du ikke har noget indhold til din Linkedin-profil, så har du et problem, fordi du derfor ikke er så lækker for en kommende arbejdsgiver. Det er desværre den barske sandhed, som jeg ser den. Her er mit råd afgjort at granske din hjerne for ting, der giver mening for din karriere. Hvilke netværk kan du deltage i? Hvilke frivillige roller kan du påtage dig? Har du startet noget op? Hvor kan man se din gejst for at udrette noget?

3. Bliv dygtig til at modtage feedback. Jo før du indser, at det er vigtigt, jo før bliver du god til det. Jeg er selv elendig til det, men jeg arbejder med det hver dag. Når jeg går i forsvarsposition, husker jeg mig selv på to talemåder: ”Lyt for at forstå, ikke for at forsvare” og ”Husk intentionen – personen ønsker kun at gøre dig dygtigere”.

Sofie Hansen

Sofie er skribent hos Talentguiden og skriver både portrætter og karrieretips. Hun er uddannet cand.merc.kom på CBS og arbejder nu som projektkoordinator hos CUBES Software.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn