Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi/includes/builder/functions.php on line 5752 Uddannelsesvejlederens 4 bedste råd til dit valg af kandidatuddannelse - Talentguiden

Dit valg af kandidatuddannelse er et karrierevalg, der kan få stor betydning for det job, du ender i. Men har du egentlig tænkt over, hvad der er det rigtige for dig?


Mere end 8 ud af 10, der fuldfører en bacheloruddannelse, går direkte videre til at læse en kandidat. For nogle giver valget af kandidatuddannelse sig selv, hos andre er valget ikke så ligetil, og med et bredt udbud af uddannelser, kan det være svært at vælge, hvilken vej man skal gå, når bacheloren først er i hus.

eVejleder Else Lücking, der til daglig rådgiver om studievalg på UddannelsesGuiden, ug.dk, giver her fire råd, der kan hjælpe dig med at få retning på dit kandidatvalg.

1. Se på udbuddet af kandidatuddannelser

Her kan det være en god idé at fatte pennen og skrive ned, hvilke ting, du ønsker af din uddannelse. Det kan være i forhold til indhold, dine fremtidsperspektiver, hvor i landet uddannelsen ligger og så videre. Det hjælper dig med at skabe overblik.

Vær her opmærksom på, om du har retskrav og altså er sikret en plads i kraft af en direkte adgangsgivende bachelor. Har du ikke retskrav, kan der være andre adgangskrav, som du skal opfylde, for at kunne blive optaget på uddannelsen. Hvis du søger ind på en uddannelse, som du ikke har retskrav på, kan det være et en god idé at søge ind på flere uddannelser.

2. Tænk langsigtet

Hvad kunne du godt tænke dig, at din uddannelse skulle føre til? Hvilke arbejdsopgaver vil du helst have i dit job? Hvilken type arbejde trives du med? Hvad er dine karrieredrømme? Og hvordan ser arbejdsmarkedet og efterspørgslen ud?

3. Find de uddannelser, der opfylder dine interesser og krav

Lav din research og vær opsøgende. Læs om forskellige uddannelser på uddannelsesstedernes hjemmesider og ug.dk. Du kan desuden bruge ug.dk’s online værktøj  Uddannelseszoom til at sammenligne forskellige uddannelsers beskæftigelse og jobmuligheder efter endt uddannelse.

4. Glem ikke muligheden for at tage til åbent hus!

De fleste uddannelsessteder giver mulighed for at komme til åbent hus, hvor man kan møde undervisere og studerende og få en fornemmelse for de forskellige uddannelser. Det kan især være godt, hvis du vil søge ind et nyt sted, hvor du ikke har gået før. Men det giver også mulighed for at netværke og få stillet spørgsmål, der kan hjælpe dig med at blive afklaret i forhold til dit endelige valg.

Læs mere på ug.dk, hvor du kan læse mere om valg af kandidatuddannelse.