At deltage i en case competition kan være enormt værdifuldt for din karriere. Som oftest handler case competitions, for virksomhederne, om rekruttering og employer branding. Det er derfor mere reglen end undtagelsen, at job bliver besat som følge af case competitions. I den følgende artikel kan du læse mere om hvorfor du skal deltage i case competitions.

Hands-on erfaring med case competitions

Selv i de sene stadier af karrieren, kan rekruttering indebære en proces med mange trin. Det svære for studerende som prøver at anskaffe sig deres første job, er ofte at få føling med hvad rollen egentlig indebærer og hvad virksomheden i virkeligheden har at byde på. Det kan gøre det tæt på umuligt at vide, hvordan man skal sælge sig selv i en jobsamtale. Og hvis du selv er i tvivl om hvorfor du har søgt et job og hvad grundende er til at du har søgt en stilling i netop denne virksomhed, hvordan vil du så få overbevist virksomheden om, at du er den rette til stillingen?

Mange studerende oplever, når de har deltaget i en case competition, at de får et langt bedre indblik i, hvad en virksomhed forlanger. De oplever samtidig, at den hands-on erfaring som en case competition medfører, giver dem et langt bedre indblik i, hvilke stillinger de vil egne sig til i en virksomhed. Samtidig er det god måde at lære, hvad deres styrker og svagheder er, i forhold til specifikke stillinger.

Unikke netværksmuligheder

Med denne slags competitions får man muligheden for at møde og interagere med de forskellige repræsentanter fra de forskellige afdelinger i virksomheden. Efterhånden som man gennemgår processen, vil man møde flere og flere mennesker. Dette er en unik netværksmulighed. Ikke nok med, at man har mulighed for at netværke, har man også mulighed for at stille dem specifikke spørgsmål. Yderligere kan du starte en dialog omkring arbejdet med casen og dermed vise din kunnen. Denne viden vil fremadrettet gøre dig til en langt stærkere kandidat i en jobsøgningsproces.

Case Competitions handler ofte om rekruttering

Der findes mange former for case competitions, men de mest givende for studerende der snart er færdige på deres studier er de case competitions, hvis formål er rekruttering. Virksomhederne opretter disse competitions med det formål at møde engagerede og robuste kandidater til praktik, graduateprogrammer samt til fuldtids-stillinger.

Forbered dig på spørgsmålene i case-study interviews

Er man interesseret i et arbejde inden for handelsverdenen, kender man som oftest også til den type spørgsmål man bruger i case interviews. Disse spørgsmål er ikke specifikke for bestemte afdelinger, men dukker op i de fleste sammenhænge ved samtaler i handelsverdenen.

  • Et eksempel på denne slags spørgsmål kunne lyde: En ny legetøjsforretning åbner i København, diskutér de markedsføringsmæssige overvejelser omkring åbningen på denne beliggenhed.

Hvis man håber på at få en jobsamtale, eller et kaffemøde, med virksomheder der bruger case spørgsmål er deltagelse i case competitions en rigtig god indgang. På den måde opnår man viden om, hvilke slags case spørgsmål man kan forvente i interviewet. Har du deltaget i en case competition og arbejdet med at løse cases, vil du være langt bedre rustet til at besvare lignende spørgsmål i en interviewsituation.

Desuden vil succes i en case competition styrke din selvtillid og troen på egne evner, hvilket er enormt vigtigt i et rekrutteringsforløb.

Bevis overfor arbejdsgivere at du er et ”top-talent”

Fordelen ved at deltage i en case competition for en virksomhed man er interesseret i at arbejde for er, at man lærer virksomheden at kende på et dybere niveau, end det du kan få gennem hjemmesider og jobopslag. Derudover giver en case competition mulighed for, at man kan udvikle netop de evner, som er virksomheden er på udkik efter hos fremtidige kandidater.

Det vigtigste formål med case competitions et at opdage talentfulde studerende og i sidste ende rekruttere dem. Det er derfor en oplagt mulighed at bevise overfor virksomhederne at du er top-talent gennem en case competition. Man kan ikke benægte at case competitions kræver et enormt fokus og meget tid, men det er hele processen værd når man efterfølgende står med betydelige fordele frem for andre medstuderende. Har du besluttet dig for at du er den rigtige til jobbet, vil en case competition give dig rig mulighed for at bevise det overfor din fremtidige arbejdsgiver.

Læs også: 

Avatar

Mette Nielsen

Mette er uddannet cand.merc.psyk og har med en bachelor som civiløkonom en grundig forretningsforståelse. Mette har stor interesse for HR, forandringsledelse og kommunikation. Kontakt: http://dk.linkedin.com/in/mettenielsen911

More Posts