I en verden, der er under konstant forandring, kan det være svært at følge med. Vi lever i en tid, hvor de karrierekrav der stilles er højere end nogensinde – en epoke hvor vi konstant skal præstere og levere, men hvorfor? Her er 5 måder til at få en bedre ide om, hvad der driver dig og hvor du vil hen.

1. Find dit ”Hvorfor”

Hvis man er tilhænger af Simon Sinek, ved man, at de meste succesfulde firmaer er dem, der starter med at definerer hvorfor de opererer på den måde de gøre. Kontra de fleste andre, der sælger sig selv baseret på hvad de laver og hvordan det gøre det. Disse firmaer (som fx Apple) starter med at dele deres værdier og hvad de tror på. Ligeledes skal du også selv find ud af, hvad det er, der driver dig i livet. Hvorfor stå tidligt op hver morgen og studere eller arbejde hårdt fra 8 til 16? Hvis du ikke får styr på kernen bag din drivkraft, mangler du en forståelse af, hvad du vil og det giver frustrationer og ineffektivitet i det lange løb.

2. Lav en liste med dine mål

Vision er et karaktertræk, der definerer mange succesfulde mennesker. Find ud af, hvor du gerne vil være om 2 til 5 år fra nu og arbejd målrettet mod dine milepæle. Dog er det vigtigt, at du er fleksibel og dynamisk ved at opdatere disse mål alt afhængigt af, hvad der sker omkring dig.

3. Stol på din mavefornemmelse

Intuition er drivkraften bag dem, som tør og det kan bringe dig længere end talent og hårdt arbejde kan. Der er ingen succes uden risiko og derfor er det vigtigt, at du tør tage chancer engang imellem. Martin Luther King, Wrights-brøderne, Steve Jobs, Napoléon Bonaparte og mange flere har til fælles, at de var helt almindelige mennesker, der turde stole på deres værdier og visioner.

4. Hav en backup plan

Det er rart at have en backup plan, til når tingene ikke går efter bogen. Forberedelse er endnu en succesfaktor, der definerer hvor langt man kommer. Det giver også gode muligheder for, at man kan fordybe sig i, hvad det egentlig, er man skal og hvordan man bedst kan nå frem til målet.

5. Vær forberedt på fiasko

Der er ingen succeshistorier, der ikke indebærer fiasko. Du kan lige så godt begynde at vende dig til, at du nogle gange skal tabe dine kampe. Men det er underordnet, så længe du i det hele taget arbejder mod dine mål og holder fokus. Din måde at håndtere fiasko og den måde du håndterer succes er altafgørende.

 

Allan Kortbæk

Allan skriver for organisationer som The Local Europe, Dansk Arkitektur Center og TEDxKEA (TED talks). Han er også medstifter af Jengo - en NGO, der arbejder med at skabe socialforandring i Tanzania. Derudover har Allan en kandidatgrad i Kommunikation og Performance Design fra RUC. Kontakt: ak@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn