Introverte er ikke de oplagte netværkere. Introverte er stille, lyttende og indadvendte – og ikke meget for at kræve ordet og sælge sig selv. Men der er mange forskellige måder at netværke på, som tilgodeser introverte træk og lader introverte komme til orde på en behagelig måde, der fremhæver deres allerbedste kvaliteter.

Introverte er ikke de store smalltalkere, hvis vi lige skal generalisere lidt. Mange introverte oplever, at de kommunikerer bedre på skrift, end når de skal tale. De føler et behov for at være meget velforberedte, når de skal være ”på”, og de føler sig utrygge ved at skulle improvisere et velformuleret og velovervejet svar.

Men introverte er også gode lyttere, gode til at komme med kvalificerede input, nysgerrige og eftertænksomme på den gode og brugbare måde.

Netværk online

Mange introverte oplever, at de præsenterer sig bedre på skrift. Derfor kan sociale medier som især LinkedIn og Facebook være rigtig gode måder at netværke som introvert. Her kan du tænke over, hvad du skriver, inden du skriver det. Du kan rette til, inden du sender det. Du kan redigere opslaget, efter du har postet det. Og du kan nå at læse og overveje andres svar og henvendelser, inden du svarer.

Vær på forkant

Er du utryg ved at skulle smalltalke? Så sørg for at være den, der aktiverer de andre. Introverte er kendt for at være gode lyttere, og det kan du i den grad bruge til din fordel. Forbered nogle spørgsmål hjemmefra, der relaterer sig til det sted I er. Hvad er jeres fælles interesser? Hvis du er til netværksmøde i fagforeningen, har I nok en branche til fælles. Er I til fyraftensarrangement har I nok emnet for arrangementet til fælles. Spørg ind til deres branche, interesser, grund til at være til foredrag og så videre. Og så imponer dem med din tålmodighed, nysgerrighed og gode lytteevner.

Øv dig blandt folk du kender

Er du bare helt utryg ved at skulle kaste dig ud blandt en masse folk, du ikke kender? Så øv dig i at netværke blandt folk, du kender. Start med fyraftensarrangementer på dit eget studie, hvor du har faget og interessen til fælles med de andre, så I fra begyndelsen har fælles grund under fødderne. Du kan også tage en medstuderende eller kæreste under armen, hvis det hjælper dig at have et kendt ansigt med.

Brug faciliterede netværk

Et andet godt bud er at bruge faciliterede netværk. Når du tager til den slags netværksarrangementer, er det nemlig ikke dit ansvar at tage kontakt til de andre og finde på noget at tale om. Her har du en facilitator, der er trænet i at parre netværkere og foreslå emner og opgaver. Det betyder, at du skal være knap så opsøgende, og på den måde kan du bruge din energi på det faglige indhold og relationerne.

Bevidst Introvert

Bevidst Introvert er et lille helle for introverte. Her kan du fordybe dig i interviews med andre introverte, der deler dine præferencer og udfordringer, tanker og følelser, spejle dig i forfatterens egne erfaringer, formidlet åbent og ærligt og med et glimt i øjet. Du kan også få netværksekspertens råd til at netværke som introvert, finde gode råd til den introverte jobsamtale og booke foredrag og workshops om emnet.

More Posts - Website