Allerede inden Jacob Strand er færdig med sine studier har han et jobtilbud fra McKinsey. I løbet af sin studietid har Jacob både arbejdet som frivillig for CBS Case Competition, haft et internship på den Amerikanske Ambassade, studeret i både USA og Hong Kong som del af Globe-programmet og arbejdet i Madrid. Jacob har fået de muligheder, han har fået, fordi han har fulgt sine interesser og engageret sig i studiemiljøet på CBS.


Blå bog: Jacob Strand

Alder: 24

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jacob-strand-622046102/

Bachelor: BSc. International Business (CBS) og GLOBE

Kandidat: Master in Management (IE, Madrid)

Tidligere erfaring: McKinsey, Monitor Deloitte, US Embassy m.m.

Frivilligt arbejde: CBS Case Competition, Stella Polaris Musikfestival

Største success: Fik full-time offer hos McKinsey efter internship, accepteret til GLOBE programmet

Vis mere

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget gennem din bachelor og kandidat. Hvad har de betydet?

Jeg har læst musik og matematik på A-niveau i gymnasiet. Helt indtil midten af mit sabbatår troede jeg egentlig, at jeg skulle leve af musikken. Jeg har spillet musik hele mit liv, optrådt til en masse koncerter som sanger og pianist, været med i flere musicals som pianist, og jeg fandt altid en stor glæde i at gøre sådan nogen ting. I mit sabbatår holdte jeg mig derfor også tæt knyttet til musik ved at arbejde som syngende tjener på restaurant Teaterkælderen. Efter fire måneder som tjener blev jeg forfremmet til overtjener, der indebar en del mere ansvar, såsom at være ansvarlig for at drive restauranten i åbningstiden, opgøre dagligt regnskab m.m.

Det var her, at det begyndte at gå op for mig, at jeg havde en større passion for forretning end for musik. For mig, så var det utroligt spændende at bruge tid på at drive restauranten i samarbejde med restaurantchefen og finde ud af, hvordan vi kunne give vores gæster den bedste oplevelse. Jeg opdagede således så småt, at musikken ikke var vejen for mig, men at jeg skulle læse en forretningsuddannelse. Jeg er ret overbevist om, at det er det mest fundamentale valg for min uddannelse, da den her erfaring i mit sabbatår vendte mit valg af videreuddannelse op og ned.

Min tid på BSc. International Business (IB) har sidenhen betydet utroligt meget og viste sig at være det helt rigtige valg for mig. Mine tre år på IB satte på en måde fundamentet for, hvor jeg er nu. Det jeg satte mest pris på, på IB, var klart menneskerne. Lige fra start kunne jeg mærke, at jeg var omgivet af en masse mennesker, der var bedre end mig selv. Dette var ikke afskrækkende, men rettere en fantastisk læringsmulighed. Jeg synes, det er vigtigt at omgås med mennesker, der er dygtigere end én selv, da det er en god måde at udfordre sig selv på samt få en stejl læringskurve.

Hvilke forventninger havde du før dit valg af uddannelse? Hvilke tre ting ville du gerne have vidst inden du valgte?

Jeg havde en klar forventning om, at jeg på de tre år på IB ville blive klogere på, hvad der interesserede mig – hvilket felt og hvilken industri. Det synes jeg også, at jeg gjorde undervejs, men det kom ikke fra underviserne eller læsningen, men fra at jeg eksponerede mig selv overfor flere forskellige ting rent praktisk og så reflekterede. F.eks. via studiejobs, internships, exchange-ophold, case competitions, samt det at være del af en studenterorganisation.

Det jeg nok ville sætte mest pris på at vide, inden studiestart, er hvilke muligheder CBS’s aktive studiemiljø tilbød. I de første år på studiet er det svært at finde studierelevante jobs, hvorfor studieorganisationerne virkelig er den bedste måde at drage sig noget praktisk erfaring ved siden af læsningen. Det er desuden også en god måde at møde folk fra andre studieretninger på.

Hvordan tilegner du dig professionel erfaring? Hvilke professionelle/frivillige stillinger har du haft og hvordan fik du dem?

Det første studierelevante job jeg havde var på mit andet år på IB hos den Amerikanske Ambassade som Commercial Intern i deres Foreign Commercial Services afdeling. Jeg arbejdede frivilligt hos dem i cirka fire måneder. Jeg har altid synes politik var spændende, hvorfor jeg søgte herind, så snart jeg opdagede de ledte efter interns. Som intern her er man utrolig privilegeret i form af at man ofte bliver inviteret med til højtprofilerede møder. Mit største professionelle take-away fra det internship blev således også, hvordan man gebærdede sig overfor meget velrespekterede mennesker i det danske erhvervsliv.

Jeg søgte i den efterfølgende sommer internships, mest målrettet konsulentbranchen. Vigtigst for mig på daværende tidspunkt var, at jeg kom ind et sted i udlandet. Her var jeg så privilegeret at få et sommer-internship hos Monitor Deloitte på deres kontor i Madrid. Det var afgjort det internship, der fik mig overbevist om, at konsulentbranchen var noget for mig. Jeg fik hurtigt indtrykket af, at verden bevægede, og bevæger sig stadig utroligt hurtigt – og dertil erfarede jeg at konsulentbranchen var en industri, hvori ens arbejde bestod i at være ekspert i alle forandringerne samt deres konsekvenser for forretningsverdenen. Det synes jeg virkelig var spændende og indså hurtigt, at jeg gerne ville fortsætte som konsulent efter studiet.

Hvordan balancerer du mellem uddannelse, studiejob og andre aktiviteter? Hvad er vigtigst?
Jeg synes balancen mellem studie og praktisk erfaring ændrer sig, alt efter hvor langt man er i forløbet.

I begyndelsen vægtede studiet mest for mig. Min musik-fokuserede baggrund gjorde, at jeg havde en del at samle op på inden for almen forretningsmæssig forståelse, da jeg startede på International Business. Generelt tror jeg, at det er meget sundt ikke at have for travlt det første eller andet semester med at få et studierelevant job, men i stedet prioritere at klare sig godt og gøre sig klog på de muligheder, som studiet og studieorganisationerne tilbyder, da disse typisk er mange men svære at navigere rundt i. Det er desuden i min optik også vigtigt at komme godt fra start med studierne, da man ellers kan spænde ben for sig selv på den lange bane.

Efter et år begyndte prioritering af praktisk erfaring så småt at tage over. Det tog især fart, da jeg kom hjem fra GLOBE på mit tredje år, da jeg kombinerede et nyt studiejob med CBS Case Competition træning og eksamener. Når jeg ser tilbage, så var det her måske lidt for meget at gabe over – men jeg fortryder ingenting. Jeg ville gerne give lidt ekstra for at kunne nå de ting, jeg brændte for.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Det der motiverer mig mest lige nu, er tilegne mig så meget viden som muligt til når jeg skal ud og yde mit til samfundet. Jeg er bevist om, at det at lære er en proces som aldrig ophører, og at man på arbejdsmarkedet også vil udvikle sig. Til gengæld, så mener jeg, at man under sin studietid kan drage gavn af, at det der forventes af en er, at man lærer. Om nogle år, når man er på arbejdsmarkedet, forventes det, at man kan noget. Stiger man i graderne, så skal man kunne lære fra sig. Lige nu er min motivation derfor virkelig bare at gøre alt hvad jeg kan for at sætte det bedste fundament for fremtiden – og så selvfølgelig have det sjovt undervejs.

Hvordan adskiller du dig fra andre studerende? Hvorfor er du ekstraordinær?

Jeg går utroligt meget op i integriteten og værdien af det arbejde, jeg laver. Det medfører så også, at jeg arbejder virkelig hårdt. Jeg er ret fast i troen på, at hårdt arbejde slår talent på lang sigt, hvorfor jeg altid forsøger at yde en ekstra indsats i alt, hvad jeg foretager mig. Jeg kan huske, at nogen af mine venner på exchange ofte kommenterede på, at det på en måde var lykkedes mig at finde 27 timer i døgnet.

Samtidigt sørger jeg også for at eksponere mig selv overfor nye udfordringer, især dem der udfordrer mig som person. Jeg har især søgt at komme ud af Danmark for at prøve mig selv af i andre kulturelle sammenhænge og undervisningsmetoder.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til ambitiøse studerende?

  1. Vær proaktiv: Tag ansvar for din egen udvikling. Studietiden er virkelig fyldt med muligheder og det handler om hurtigt at gøre sig bekendt med dem og derefter lægge det arbejde i, der kræves, for at opnå det man gerne vil.
  2. Vær reflekterende og hold hovedet koldt: Jeg synes ofte, at folk jeg møder har fokus på det andre laver, som man ikke selv har gjort – og endda lader sig gå på af ”alt det man ikke har nået”. Her synes jeg, at man skal stoppe op og reflektere over, om det er noget man selv gerne vil. Såfremt svaret er ja, så vil der næsten altid være mulighed for at nå det. Det handler bare om at identificere hvordan og så arbejde sig hen imod det.
  3. Vær ydmyg: Jeg synes det er vigtigt at have en ydmyg tilgang til livet. Jeg tror i hvert fald ikke man kommer langt, hvis man har for travlt med at sætte sig op på en piedestal. Hvad end du har udrettet af spændende ting, så vær ydmyg omkring dem, især når du deler erfaringerne med andre.
Avatar

Peter Inselseth Jørgensen

Peter er kommercielt ansvarlig for Talentguiden og har gennem de sidste 10 år arbejdet med talentudvikling, employer branding og rekruttering, hvor han har rådgivet nogen af Danmarks største virksomheder. Kontakt: pj@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn