Efter endt ophold som praktikant ved Ekstra Bladet fik Jeanet Rosenkjær en idé, som skulle sende hende ud på en rejse uden nogen form for sikkerhedsnet. Men med en stærk vilje, stålfast tro på sin idé og et hjælpsomt netværk startede hun i 2012 Realityportalen, der i marts måned slog alle læserrekorder med godt 3 millioner sidevisninger.

Artiklen fortsætter under grafikken

Jeanet Rosenkjær Horstmann

Alder: 32 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/jeanet-rosenkjær-horstmann-78655844/da Bachelor:  Tværfaglig bachelor i medievidenskab og journalistik Kandidat:  Cand. Public Nuværende stilling: Chefredaktør for Realityportalen.dk/Egmont Publishing Tidligere erfaring:  TV2 Sporten, Ekstra Bladet, Kig Ind, L’easy, Syddansk Elite Største succes: Realityportalen.dk

Jeanet Rosenkjær har altid vidst, at hun ville være journalist.

I mange år ville hun dog helst være fodboldspiller og blev faktisk også udtaget til U17-landsholdet.

På landsholdet kom hun desværre aldrig, da skolen begyndte at fylde for meget, men de mange succesoplevelser på grønsværten trickede noget i hende. ”Evnen til at gå efter sejre ligger dybt i mig,” fortæller hun.

Sejrens sødme på utallige fodboldbaner blev lagt bag hende, men det har uden tvivl påvirket hende fremadrettet gennem karrieren og sidder stadig dybt i hende.

Glæden for konkurrencesport og for at vinde er ikke det eneste, der har påvirket Jeanet i rejsen frem mod, hvor hun er i dag. ”Jeg har uden tvivl lært meget at min mor. Hun er benhård, men med et glimt i øjet,” fortæller Jeanet Rosenkjær, hvis mor er tidligere debitorchef i L’easy. Også hendes far er meget hyperaktiv og produktiv – også egenskaber som Jeanet har arvet, og som har været med til at få hende hen, hvor hun er i dag.

Et presset studie og studiejobs gav hår på brystet

Først læste Jeanet Rosenkjær Medievidenskab på SDU, fordi hun ikke turde søge ind på journalistuddannelsen, da hun startede på universitetet. Efter sin BA fik hun dog samlet modet og søgte ind på Cand.Public. Et valg hun aldrig har fortrudt. ”Jeg har altid vidst, at jeg skulle være journalist. Jeg har virkelig været glad for at læse – selvom det er et benhårdt forløb, hvor man bliver presset helt enormt.”, fortæller hun.

Sideløbende med et presset studie, er hun også blevet sat på prøve, da hun både har været runner på TV2 Sporten og kundekonsulent ved L’easy. Sidstnævnte var især en udfordring for hende, fordi hun skulle ringe ud til folk, der ikke kunne betale. ”Det var meget grænseoverskridende. Men det gav mig hår på brystet og troen på, at hvis jeg evnede det, så kunne jeg også klare andre ting”, fortæller Jeanet.

Anede ikke en pind om at drive virksomhed

Og klare andre ting kunne hun sagtens. På et spændende praktikforløb i 2011 på Ekstra Bladet så hun et hul i markedet, og hun fik en idé.

”Via et nyt fag på journalistik, fik jeg muligheden for at tænke ud af boksen som journalist. Jeg valgt derfor at prøve kræfter med reality-genren, da jeg havde en fornemmelse af, at det var noget at bygge videre på. Vi skulle skrive en stor opgave i det førnævnte dag, og jeg undersøgte derfor reality-genren via en stor fokusgruppe”, fortæller Jeanet, som på den måde fandt ud af, at hendes idé om at starte et nichemedie om reality-tv ramte et hul i markedet. ”Jeg indsamlede en masse data og begyndte at analysere på det”. Realityportalen blev til virkelighed og sitets visuelle udtryk er blandt andet bygget op om den data, der blev indsamlet. Sitet blev hurtigt en kæmpe succes, og i januar 2015 solgte hun det til Egmont Publishing. Dog er hendes funktion den helt samme, og hun sidder med sit eget team.

”Det har været en lang og sej proces, men jeg er glad for, at jeg gjorde det”, forklarer Jeanet, der i den grad har haft brug for sit store netværk. ”Jeg anede ikke en pind om at drive virksomhed. Jeg tror aldrig, at jeg var nået hertil, hvis ikke det havde været for alle de gode mennesker, jeg har mødt undervejs”, fortæller hun.

Det er fejlene, man lærer og bliver dygtig af

I dag sidder Jeanet Rosenkjær med ansvaret for den redaktionelle linje og meget mere. Det kræver virkelig, at man brænder for det, man laver, når man arbejder 50-60 timer om ugen. ”Derudover skal man være ydmyg og klar på at lære noget nyt, så man kan udvikle sig”, fortæller Jeanet, der heller ikke er bange for at stikke næsen for langt frem.

”Du skal ikke være bange for at begå fejl undervejs”, siger hun og uddyber, at det er fejlene, man lærer af. Og bliver dygtig af.

Derudover understreger Jeanet, at man selv skal skabe sin egen lykke. ”Jeg har i hvert fald aldrig oplevet, at lykken bare er kommet af sig selv. Hvis du er utilfreds med noget i livet, så kan du kun ændre det”, forklarer Jeanet, der skal til New York på innovationstur i næste måned og besøge blandt andet Huffington Post. For sidde stille – det gør hun ikke. Og hun glæder sig til at tilegne sig masser af ny viden, som hun kan dele ud af, når hun kommer hjem.

Jeanet Rosenkjærs tre bedste karriereråd:

1. Hvis du har ambitioner, så gå ”all in”.
2. Husk at tank op: Brug tid med familie, venner, kollegaer.
3. Vær ikke bange for at begå fejl, de gør dig kun stærkere. Det hele handler i bund og grund om at lave sin egen opskrift, således man har sig selv med hele vejen. Der er nemlig ikke én rigtig opskrift! Der er selvfølgelig gode råd, og dem kan man bruge i det omfang, man synes. Men gør dét, du synes er sjovt – og dét du er god til, så er vejen frem mod succes noget lettere.

Nathalie Meinhardt Lind

Nathalie er portrætskribent hos Talentguiden. Hun læser til dagligt Virksomhedskommunikation på Århus Universitet og interesserer sig for PR, marketing og kommunikation. Derudover arbejder hun som projektassistent hos Klix Kommunikation. Kontakt: nm@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn