Mange kender nok Jens Romundstad som Biker-Jens fra TV, men måske ved de færreste, at der bag TV-værten gemmer sig et ambitiøst karrieremenneske med erfaringer, der spænder vidt. Læs med, og hør om Jens Romundstand rejse fra TV-personlighed til salgsdirektør i Fakta.

Jens Romundstand er født og opvokset på Lolland. Her voksede han op i et hjem med humor og støtte. Når han oplevede drillerier, var hans mor god til at finde på frække og flabede kommentarer, som Jens burde have brugt som forsvar mod drillerierne. Den humoristiske tilgang til drillerier gav humøret tilbage, en masse selvtillid og gode taleevner. En evne, Jens selv mener, kan åbne døre.

Og mange døre har der åbnet sig for Jens i tidens løb. Han har erfaring inden for mange sider af erhvervslivet. Det, de fleste nok kender ham for, er nok hans karriere som realitydeltager og sidenhen TV-vært. En karriere han selv kalder et sidespring. Men det er nu egentlig ikke fordi, det har bragt en masse negativt med sig, men blot at hans karriere i det store hele har været præget af en iver for at arbejde i erhvervslivet, enten som chef i større eller egne virksomheder.

”Hvis vi ser bort fra mit karrieremæssige sidespring som TV-vært, så har jeg gået via formidling og undervisning til HR-ledelse og videre til salgsledelse. Fra at være en forretningsorienteret HR-Chef til at være en HR-orienteret chef for en forretning.”

Jeg mærkede især i starten en vis usikkerhed i nye relationer, om hvorvidt jeg kunne skabe de ønskede resultater. Mit modtræk til dette har været at arbejde konsekvent hårdere for at opnå troværdigheden hurtigere.

Artiklen fortsætter under grafikken

Jens Romundstad

Alder: 44 år LinkedIn: www.linkedin.com/in/jensromundstad Bachelor: HA Almen (CBS) Kandidat: HD-O (CBS) Nuværende stilling: Salgsdirektør i Fakta A/S Tidligere erfaring: HR Chef Fakta A/S, HR-Udviklingschef Dagrofa A/S Største succes: CSR Peoples Prize 2015

Der bliver ingen midtvejskrise

Jens Romundstand mener, at alle erfaringer er med til at forme og udvikle en. Derfor er der i Jens’ verden vigtig erfaring at hente i mange jobs. Og Jens’ CV er langt. Han har været alt fra pølsemand, telefonsælger til selvstændig. Og selvfølgelig TV-vært.

Han forklarer at alle erfaringer påvirker ens efterfølgende udvikling.

I virkeligheden var det ret enkelt for mig. Jeg havde hele tiden været besluttet på, at TV-karrieren skulle være en midlertidig afstikker fra mit initiale ønske om en karriere

”Mange er nysgerrige på om, og i så fald hvordan, min erfaring med TV har påvirket min senere karriere. Om det så har været positivt eller negativt, er nok sværere at fastsætte i dette tilfælde. Det afhænger overvejende af andres perception. Jeg selv mener, at det har påvirket positivt og negativt i nogenlunde samme omfang. Positivt, i forhold til at have fået mulighed for at udfolde mig kreativt. Jeg får ikke en 40-års krise, hvor jeg skal realisere mig selv med svæveflyvning, fysiske mål eller jordomsejling. Jeg kender mig selv godt, ikke mindst fordi jeg har prøvet mig selv af i så mange uvante situationer. Det er familie og resultatskabelse i jobbet, som jeg vil have i mit liv”, fortæller Jens, og uddyber, at det også har givet ham et godt kendskab til mediebranchen på godt og ondt:

“Konkret er det positivt for mig, at jeg er særligt trænet i det at formidle budskaber, storytelling og relationsdannelse, hvilket har passet til min udadvendte personlighed. Derudover er dybdekendskab til presse, branding og mediebilledet også en god ballast. Negativt i forhold til den stigmatisering, som TV-fortiden i en vis grad i skabte. Jeg mærkede især i starten en vis usikkerhed i nye relationer, om hvorvidt jeg kunne skabe de ønskede resultater. Mit modtræk til dette har været at arbejde konsekvent hårdere for at opnå troværdigheden hurtigere. Jeg har flere gange oplevet de initiale ”tvivlere” give de stærkeste ’testimonials’ efterfølgende.”

Valgte erhvervsliv frem for TV

Jens fortæller, at folk nogle gange bliver overrasket, når de finder ud af, at han har et højt eksamensgennemsnit. Men det er egentlig ikke så mærkeligt. Jens er selvstændig og ved, hvad han vil. Derfor valgte han også selv modsat mange andre, hvornår hans TV-karriere skulle stoppe.

”I virkeligheden var det ret enkelt for mig. Jeg havde hele tiden været besluttet på, at TV-karrieren skulle være en midlertidig afstikker fra mit initiale ønske om en karriere, og jeg brugte al ledig tid sideløbende på at kvalificere mig yderligere til dette.”

“Som TV-vært har man oftest en kontrakt, hvor man modtager en månedlig ydelse, uanset om man arbejder intensivt med optagelser, eller om man er stand by og reelt ikke foretager sig noget særligt. Jeg brugte denne tid til dels at skabe Team-Challenge (et kompetenceudviklingsfirma, hvor vi især lavede team development og ledertræning, red.) og arbejde som selvstændig udviklingskonsulent under rammerne af BC-Syd. Da en af mine største kunder tilbød mig at udlicitere al ledertræning til mit selskab, svarede jeg igen med, at vi i stedet skulle arbejde endnu tættere sammen. Det blev springet fra konsulentlivet og TV til lederjobs i virksomheder.”

Salgschef i Fakta

Jens fik tilbuddet om, at blive salgschef i Fakta. Den tidligere salgschef var blevet afskediget, og Fakta Østdanmark stod uden ledelse.

”Mit ansvar ville, igen, blive mangedoblet ved et “ja”, men jeg var for så vidt ikke i tvivl. Kun temmelig ydmyg overfor opgaven. Regionen var den mest indtjenende og omsættende i Fakta, men bagud på en lang række driftsmæssige KPI’er. Det vidste alle. Så jeg var også klar over, at det ville blive en krævende opgave for alle involverede.”

Jens har som salgschef ansvaret for at drive 130 Fakta-butikker på Sjælland og Bornholm. Han leder et team af salgschefer og holder øje med, hvorvidt de Fakta-butikker, han er ansvarlig for, realiserer deres budget og strategi.

Jens står tilbage som beviset på, at man af snørklede veje, der byder på jobs som pølsemand, telefonsælger og TV-vært, kan ende som salgschef for en stor virksomhed. Og derfor er hans egen erfaring også den, at man kan tage noget med sig fra de fleste jobs – derfor er det også hans råd til studerende, at de skal sørge for at arbejde omend frivilligt eller på betalte studiejobs.

Jens’ tre gode råd til ambitiøse studerende:

1. Lær af dine chefer. Jeg har været så utrolig heldig at have chefer, som har givet mig uvurderlige erfaringer. Jesper Lien, Jan Gerber, Carsten Christiansen, John Hornbech Christensen. Vidt forskellige ledere, hvis adfærd og metodik, fokus og kommunikation, jeg har “plukket fra” og sat sammen med mit eget.

2. Studiejobs er vigtige. Jo tidligere du har erfaringer fra arbejdslivet, jo hurtigere bliver du en succes i det.

3. Lær dig selv at tage en ledende rolle. Det er mig bekendt kun i Forsvaret, at man bruger lidt tid på at lære at lede i praksis. At uddelegere. tage beslutninger på andres vegne. Det savner jeg på mange videregående uddannelser, hvor en projektgruppe kan sidde i timer, før opgaverne bliver fordelt.

Alberte Fich Askgaard

Alberte læser til dagligt kommunikation på RUC og interesserer sig også for journalistik, SoMe og strategi. Hos Talentguiden skriver hun portrætter og redigerer desuden for VINKkbh.

More Posts

Follow Me:
TwitterLinkedIn