I samarbejde med:

Hvad skal der til for at få job hos Chr. Hansen? Det kan Camilla Lercke Odgaard, som er Head of Media Relations & Corporate Branding, svare på. Hun har nemlig ansvar for rekruttering og employer branding på tværs af organisationen. I kraft af sin stilling er hun dagligt i dialog med potentielle kandidater der søger job, og hendes mening er tit afgørende for, hvorvidt de bliver ansat eller ej. I dette interview med Talentguiden, giver Camilla sine bedste råd til dig, der gerne vil søge job hos Chr. Hansen.  

Læs mere om karriere og ledige stillinger hos Chr. Hansen her.

Hvilke 3 ting kigger du altid efter hos nye medarbejdere?

Når jeg screener nye nye kandidater til job hos Chr. Hansen, er jeg altid på udkig efter folk med et højt drive og passion for deres felt. De to ingredienser skaber, i min optik, de bedste kollegaer. Passionen vil nemlig smitte af, på alle typer opgaver som personen bliver involveret i. I sidste ende kommer det både teamet og Chr. Hansen til gode.

I Chr. Hansen går vi altid efter folk med passion – den slags som kan mærkes og som smitter af.

Derudover er social intelligens vigtig for mig personligt, da vores afdeling har en meget stor berøringsflade i organisationen – både på tværs af landegrænser og forretningsområder.

Man skal altså kunne begå sig lige så naturligt på produktionsgulvet som på direktionsgangen, og formå konstant at tune sin faglighed ind på de mennesker man skal arbejde sammen med.

Job hos Chr. Hansen

Højt drive og passion for deres felt, er noget af det Camilla Lercke Odgaard kigger efter hos nye kandidater til Chr. Hansen.

Og så tror jeg på, at man kommer langt med at vise sin personlighed til en samtale. Særligt for nyuddannede er det svært at skille sig ud på faglighed. Det er jo de færreste nyuddannede, der søger job hos Chr. Hansen, som har 15 års erhvervserfaring.

Personligheden, derimod, kan man differentiere sig på, og det er vigtigt at huske sig selv på, at ledere er ansatte mennesker og ikke faglige robotter.

Hvad er vigtigst for dig: Relevant erhvervserfaring eller gode karakterer?

For mig er det helt klart en kombination. Karakterer fortæller naturligvis noget om ambitioner og vedholdenhed, men når det er sagt, så synes jeg at arbejdserfaringen er langt mere interessant, end om personen har 8.2 eller 10.6 i snit.

Lykkes det under studietiden at lande nogle gode studiejobs, får man en unik introduktion til arbejdslivet. Desuden giver det også udtryk for, at man ved, hvordan organisationer virker i praksis.

For den studerende kan studiejobs også give indsigt i forskellige typer brancher og jobfunktioner, og på den måde skærpe bevidstheden om hvilken type jobs man ønsker at gå efter når specialet er i hus.

Det samme gælder frivilligt arbejde. Her kan man også tilegne sig en masse indsigt, og det kan være en fin komponent til et CV. For mig vil det ofte være et pejlemærke for kandidatens personlige interesser, hvilket altid er interessant, og et udtryk for overskud, hvilket vidner om drive og engagement.

Læs også: HR-chef hos Microsoft: Find ud af, hvad du vil og hvorfor. Microsoft HR Chef giver sine bedste råd til studerende

Hvordan skiller man sig bedst ud fra mængden?

Din ansøgning er første skridt og her er det vigtigt at have gjort sig umage. Sørg for at CV’et er visuelt appellerende, og at din ansøgning er ekstremt målrettet til netop det job du søger.

Sæt dig ind i virksomheden og branchen, og sørg for tydeligt at italesætte hvorfor du er motiveret af NETOP dette job. De CV’er jeg tydeligst husker, er dem hvor folk har gjort noget anderledes.

Der var engang en der søgte job hos Chr. Hansen med et CV, der var lavet som en infografik. En anden gang modtog jeg en ansøgning der var skrevet som en avisartikel.

Andre gange kan det være den helt korte beskrivelse af ens personlige interesser der fanger – når folk skriver med humor eksempelvis.

Til selve samtalerne er det vigtigt for mig at mærke om personen taler med begejstring stemmen, viser personlighed og ikke mindst demonstrerer sin faglighed på en elegant måde, uden at det bliver for selvpromoverende.

Det med fagligheden kan komme til udtryk både i form at de spørgsmål kandidaten stiller undervejs, og naturligvis gennem svarene.

Det er altid en god ide at forberede sig på at komme med eksempler, så man på den måde kan komme et niveau dybere end blot faglige floskler som “faglige udfordringer er vigtige for mig”.

Reflektér over hvorfor netop udfordrende arbejdsopgaver tiltaler og motiverer dig, og hvordan du reagerer når mere trivielle opgaver skal løses.

Hvad er de mest hyppige fejl kandidater laver under ansættelsesprocessen?

Jeg oplever rigtig ofte, at folk sender en ansøgning på dansk, selvom stillingsopslaget var på engelsk, og at det tydeligt fremgik at koncernsproget er engelsk. Det er en dum fejl at lave.

Derudover så er stavefejl selvfølgelig også et no go – særligt for kommunikationsfolk, som jo typisk er dem jeg møder i rekrutteringssammenhænge.

Til selve samtalen tror jeg, endnu engang, at personlighed er dit trumfkort. Man mærker meget hurtigt hvis man sidder over for en kandidat, som forsøger at være en anden eller prøvet at signalere noget, som de tror er vigtigt for virksomheden.

Hvad er dit bedste karriereråd til ambitiøse studerende ?

Gå efter studiejobs hvor du kan lære en masse og få tildelt ansvar for de opgaver du sidder med.

Et semesters udveksling eller erhvervserfaring fra udlandet er også elementer, som jeg til en hver tid vil kigge efter. Mest af alt fordi jeg oplever at det udvider kandidatens horisont, den faglige og ikke mindst den personlige.

Når vi kommer væk fra den trygge andedam, udfordres vi helt automatisk som mennesker, og vil ganske givet vende hjem meget mere bevidste om vores værdier og karrieredrømme.

Avatar

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn