København er den bedste storby, når det kommer til at tiltrække og fastholde talenter. Det viser en ny rapport fra Global Talent Competitiveness Index. Ser vi på hele lande er Danmark med på en top 10, hvor også det øvrige Skandinavien er godt repræsenteret. 

Indekset viser, hvor konkurrencedygtige de forskellige lande er til at skabe, tiltrække og fastholde talenter. På top 10-listen over de mest konkurrencedygtige lande indtager Danmark en 8. plads., mens København drøner helt hele vejen til tops med en førsteplads blandt de 46 inddragede storbyer.

Skandinavien er blandt de tilpasningsdygtige

Temaet for den fjerde udgave af GTCI’s rapport er ”Talent and Technology: Shaping the Future of Work”. I rapporten undersøges teknologiens indvirkning på konkurrencedygtigheden og måler på virksomheders evne til at tilpasse sig udviklingen, være fleksible og samarbejdsvillige.
Og her er vi godt med i Norden, hvor både Danmark, Norge, Sverige og Finland har fordelt sig på en top 10.

Kilde: https://www.insead.edu/news/2017-global-talent-competitiveness-index-davos

Kilde: https://www.insead.edu/news/2017-global-talent-competitiveness-index-davos

København er en talentmagnet

Det er første gang at GTCI-rapporten inddrager storbyerne, og her udmærker København sig med en imponerende førsteplads. Alle storbyerne på top 10-listen har det til fælles, at det er her, man finder god infrastruktur, gode karrieremuligheder, internationalt miljø og ikke mindst en høj livskvalitet for sig selv og sin familie, siger Bruno Lanvin, der er medforfatter af rapporten.

GTCI byer

Kilde: https://www.insead.edu/news/2017-global-talent-competitiveness-index-davos