Hun havde succes og det perfekte CV, men var ikke glad, da det kom til stykket. Derfor satte den nu 33-årige Kristine Kring Simonsen sig for at sadle om fra en prestigefuld stilling hos McKinsey & Company og springe ud som iværksætter. Nu er hun Executive Advisor og egen chef i virksomheden Velocity Squad, der hjælper med at skabe fremtidens digitale forretningsmodeller, som løser nogle af de vigtige problemstillinger, verden står over for.


Blå bog: Kristine Kring Simonsen

Alder: 33

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/kristine-lis-kring-simonsen-b674479/

Bachelor: BSc. International Business (IB)

Kandidat: MSc. in Applied Economics & Finance

Nuværende job: Founder of Velocity Squad; Executive Digital Advisor

Tidligere erfaring: Goldman Sachs, Barclays Capital, McKinsey & Company

Mest kendt for: Evnen til at få det umulige til at ske, bringe kreative idéer i spil, mod, integritet og autenticitet

Største success: Tage springet fra McKinsey til iværksætter sidste år

Vis mere

Når det kommer til resultater, har Kristine Kring Simonsen altid haft en ‘the sky is the limit’-tilgang til tingene. Om det har været som intern hos Goldman Sachs og McKinsey & Company, som top student på NYU Stern eller som selvstændig med store ambitioner i virksomheden Velocity Squad.

Som ét af de yngste stjerneskud i talentræset på CBS, hvor Kristine Kring Simonsen i dag er uddannet fra, har der fra start af været fuld fart på karrieren. Karaktererne og de tårnhøje ambitioner fik hende langt – så langt, at hun i sammenlagt syv år arbejdede for McKinsey & Company, hvor hun blandt andet var én af de første til at bygge digitale forretninger i McKinsey Digital Labs.

På trods af succesen fulgte tilfredsstillelsen dog ikke altid med. Hun længtes efter et arbejde, der var så givende, at det ikke føltes som arbejde, og efter en sygdomsforskrækkelse kort efter, hun flyttede til New York i 2015, var der ingen vej udenom: det var tid til at gå sin egen vej. Sidste år tog hun endelig springet som iværksætter og er i fuld gang med at skabe det liv, hun drømmer om. Nu opfordrer hun andre til at gøre det samme.

Hvorfor har du valgt at starte din egen virksomhed? Hvad tiltaler dig ved iværksætteri?

Lige siden jeg var barn, har det at skabe noget, hvor jeg definerede en vision, der gav mening for mig, været en stor drivkraft. Selv som helt ung ville jeg aldrig acceptere status quo, og var altid optaget af at finde en ny, bedre og anderledes måde at gå til ting på – nogle gange til stor frustration hos folk omkring mig.

Min tid i McKinsey var helt fantastisk, det er virkelig et ubeskriveligt fedt sted at få lov til at udvikle sig selv og sin karriere, men det var på tide at prøve noget nyt og se, om der var en måde at skabe noget selv.

Hvad beskæftiger din virksomhed Velocity Squad sig med?

Vi hjælper ejere og creators med at bygge fremtidens forretningsmodeller med fokus på det kreative og digitale. Det gør vi som partner og platform, der connecter vores kunder med det bedste kreative og digitale talent.

Hvor stammer idéen til din virksomhed fra? Hvad inspirerede og motiverede dig til at starte?

I 2015 indså jeg, at jeg havde siddet ved den computer i flere år og kørt karriereræs uden egentlig at tænke over, hvad jeg gerne ville. Det ledte mig til at overveje grundigt, hvad det egentlig er, jeg er sat i verden for. For mig er det ikke nok at tjene en masse penge, der skal være et visionsdrevet perspektiv og en større mening med det hele. Der findes en masse store problemstillinger i verden, som jeg synes, vi har et ansvar for at gå ind og løse. Og det kan man godt tjene penge på.

Hvilken baggrund har dine forældre? Hvilken betydning har det haft for dit mindset og tilgang til karriere?

Min far er selvstændig arkitekt, og han har lært mig rigtig meget og er et forbillede. Den største lektie er, at hvis du virkelig laver noget, du elsker, så er der ikke en adskillelse mellem privatliv og arbejde. Jeg husker tydeligt, hvordan han gik rundt i strømpesokker og fløjtede søndag morgen, når der skulle arbejdes, som om der ikke var noget, han hellere ville bruge sin tid på. Sådan vil jeg gerne have det.

I hvilke situationer har du lært mest gennem din karriere?

Det har faktisk været de situationer, hvor jeg ikke har mødt de forventninger, systemet har haft til mig, og hvor det ”took me by surprise”. Jeg har lært på den hårde måde, at det er vigtigst for mig at leve et liv ud fra mine værdier, også selvom det betyder, at jeg nogle gange får et par på låget. Det er okay – der er altid en læring heri, og så er det bare videre!

Hvad er dine bedste råd til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

  1. Lad være med at gøre det, fordi det er det nye “buzz” thing to do – gør det, fordi det at skabe noget selv virkelig er det, der driver dig som menneske.
  2. Get going – de største learnings kommer af at eksekvere, teste idéer med potentielle kunder og se, hvad der ikke fungerer.
  3. Find mennesker at skabe virksomheden med, som deler din vision. Det er vildt hårdt at skulle bygge noget alene, og du vokser meget mere med sparring fra andre.

Hvordan vægter I uddannelse overfor erfaring, når I ansætter nyuddannede/studenter/graduates?

Velocity Squad er bygget på løst strukturerede netværk, fordi vi tror på, at det er den bedste måde at realisere kreativt potentiale, og derfor har vi ingen ansatte, men i stedet en række partners og freelancers tilknyttet. Men hvis jeg skulle svare på, hvad jeg ville kigge efter i en partner, handler det om intrinsics – om de er udviklet gennem uddannelse eller erfaring er underordnet for mig.

Jeg kigger efter følgende:

  1. Evnen at omstille sig hurtigt og trives med forandring
  2. Visionsdrevet med en solid selvindsigt
  3. Ejerskab, også uden for rollebeskrivelsen og erfaringsområder
  4. Ekspertise og passion indenfor et bestemt område
  5. Et fuldt liv med interesser og prioriteter uden for arbejdet

Hvad er dine bedste studie- eller karriereråd til studerende der drømmer om en karriere som din?

Lad aldrig andre holde dig tilbage eller få dig til at tro, at der er noget, du ikke kan. Hele mit liv har folk fortalt mig, at jeg var for ung til at deltage i Case Competition, for ung til at få et internship hos McKinsey, at det var for svært at flytte til McKinsey i New York, man kunne ikke performe i sin karriere og have et sundt liv ved siden af, osv. Når folk har sagt de ting til mig, har jeg altid taget det som en udfordring, der skulle løses.

Derudover vil jeg generelt opfordre alle til at overveje, om man gør noget, fordi man er dygtig, eller fordi man helt reelt set har lyst til at bruge sit liv på det.

Har du haft oplevelser, enten gode eller dårlige, som barn/ung, der har været med til at forme dig på en særlig måde?

Jeg voksede op i et hjem med en mor, der var alkoholiker. Det gjorde, at der ikke rigtig var plads til at være barn, og jeg var tvunget til at vokse op alt for hurtigt. Det har klart været med til at give mig min drivkraft til at skabe noget bedre og en styrke til at udfordre det konventionelle.

Nu som voksen har jeg lært ikke rigtig gå op i, hvad andre synes om, hvad jeg gør og om mig som person, men i stedet evaluere mig selv op imod de værdier, jeg tror på, og acceptere, at det er svært at være frontrunner og konsensusmaker på én og samme tid. Det havde nok været nemmere, hvis jeg havde arbejdet lidt mere inden for de alment accepterede rammer igennem min karriere.

Har du været i exchange? Hvad lavede du der?

Jeg var på Exchange på NYU Stern på min bachelor, og det var helt sikkert en af de bedste erfaringer, jeg kunne have gjort mig. Lige siden, gennem min tid i McKinsey, har jeg rejst og gjort meget ud af at sætte mig selv i uvante situationer og kulturer for at sikre, at jeg bliver ved at med vokse som menneske og ikke bliver for komfortabel. Jeg tror på, at nysgerrighed og at se andre verdener giver én en bredere horisont, større rummelighed og i det hele taget gør én til et mere helt menneske.

Har du lavet frivilligt arbejde, og hvad fik du ud af det?

Jeg sad på Advisory Board for en NGO, Global Potential, i New York, en organisation der hjælper unge fra socialt udsatte familier med at få en uddannelse. Jeg bryder mig egentlig ikke om betegnelsen “frivilligt” arbejde, da det på en måde indikerer, at et betalende arbejde er “ufrivilligt” og kun laves, fordi vi bliver betalt. Generelt bruger jeg meget tid på mentorship af unge mennesker, fordi jeg tror på, at det at hjælpe dem med at finde deres mening vil drive noget godt i verden.

Hvilken information omkring dig ville overraske folk som ikke kender dig?

Bagved et til tider hårdt ydre er jeg et ekstremt følsomt og kreativt menneske, som bruger meget tid på at fundere over, hvordan vi kan skubbe verden i en retning, hvor flere mennesker finder mening i deres eksistens. Jeg har opbygget den hårde facade udadtil for ikke at blive for påvirket alt for meget af de negative energier, der findes i verden omkring mig.

Hvordan lader du op?

Jeg tager mit surfboard under armen og tager til Marokko, slukker min telefon og nyder solen, naturen og havet. Jeg mediterer hver dag og er dedikeret til min yogapraksis, og er også yogalærer. Men mest af alt lader jeg op sammen med mennesker, jeg holder af – min kæreste, familie og venner.

Mit arbejdsliv er sammensat ud fra filosofien omkring en mobil livsstil, hvor der er plads til at stoppe op igennem hele livet. Vi lever meget længere i dag og arbejder derfor også længere, og derfor tror jeg det er vigtigt, at man som ung i dag begynder at bygge en balance og i højere grad ser tingene som noget, der flyder sammen. For mit vedkommende betyder det, at jeg arbejder tre dage om ugen, spredt ud som det passer mig, og at jeg rejser meget. Jeg møder ikke ind på et kontor og har en fast plads. Det fungerer bedst for mig.

Hvor finder du inspiration til ny læring?

Mennesker, bøger, podcasts, foredrag og så videre. Jeg kan ikke udstå ikke at vide, hvordan noget fungerer, og har altid været meget nysgerrig. Siden jeg var barn, har jeg været kendt som hende med den meget lange ”nice to know” fact liste. Jeg forsøger ikke at blive fastlåst i mine egne overbevisninger. Jeg var uendelig heldig at møde min kæreste i slutningen af sidste år, og lærer enormt meget af ham omkring livet, fordi han kommer fra en anden baggrund og ser tingene fra andre perspektiver. Det har jeg stor respekt for.

Hvordan udvikler du dig personligt?

Yoga hjælper mig med at udvikle mig som menneske, og jeg underviser også. Jeg mediterer dagligt og bruger meget tid på at udfordre mig selv og dykke ned i de elementer af mig selv, som ikke er så kønne at komme tæt på. Derudover arbejder jeg med en coach hver uge.