En flytning og en manglende holdbar garderobeløsning blev startskuddet til virksomheden RackBuddy, der sælger moderne tøjstativer af vandrør. Mød grundlæggerne af RackBuddy Lasse Nielsen og Martin Heinze her.


En garderobe er ikke bare en garderobe. Ligesom alle andre møbler i dit hjem, fortæller din garderobe noget om dig. Er du til standard IKEA-løsninger, gamle karlekammerskabe eller noget helt tredje?

For Martin Heinze blev netop det spørgsmål helt essentielt. Med en flytning i et hus med familien og en manglende garderobe, der både var holdbar, effektiv og unik, opstod idéen til RackBuddy. I dag sælger RackBuddy tøjstativer og garderobeløsninger til både små og store kunder – herunder stjerner som Remee og fodboldspilleren Lukas Hradecky.

Talentguiden har taget en snak med Martin Heinze og Lasse Nielsen om iværksættereventyret og deres drøm om at revolutionere din garderobe.

Hvorfor har I valgt at starte jeres egen virksomhed? Hvad tiltaler jer ved iværksætteri?

Vi har altid vidst, at vi en dag ville lave noget selv. Det var bare et spørgsmål tid, før vi havde ideen med det rigtige potentiale. For mig (Lasse) har iværksætteri altid været uundgåeligt. Jeg har altid øjnet en mulighed for at kunne lave en forretning, om det var salg af CD’er eller bordtennisbat i skolen, da den hype stod på. At kunne skabe sin hverdag selv har altid været en drøm for os begge.

Hvad beskæftiger virksomheden sig med?

Hos RackBuddy forhandler vi tøjstativer og garderobeløsninger. Vi ønsker at udfordre måden man hænger ting op på og har skabt en serie af tøjstativer i forskellige design. Vi har et gør-det-selv univers, hvor man kan skabe sin egen garderobe i sorte eller sølvfarvede vandrør.

Hvordan fik I idéen til virksomheden?

Martin flyttede i hus med sin familie og manglede en ny garderobe. Alt på markedet var enten ustabile tøjstativer eller skabs løsninger fra Ikea – så vi besluttede os for selv at bygge det i vandrør, da det skulle kunne holde til at blive brugt. Derfra blev ideen skabt til at lave det første serie af stativer, som vi solgte til venner og bekendte. Kort tid efter oprettede vi vores webshop www.rackbuddy.dk.

Hvad er historien bag navnet RackBuddy?

Vi ønskede et navn, som var en smule skørt men stadig seriøst, og som man kunne huske. Det skulle have noget med produktet at gøre og udstråle kvalitet. Vi blevet enige om at RackBuddy havde det der skulle til, da et tøjstativ skulle være en ven som kunne tage sig af din garderobe.

Hvad mener I, at RackBuddy gør anderledes i forhold til andre, lignende virksomheder?

Vi fokuserer ikke så meget på, hvad vi gør anderledes end andre, mere hvad vi selv skal gøre for at skabe en god oplevelse for vores kunder. Vi forsørger hele tiden at optimere vores setup og være first movers på forskellige tiltag.

Hvad var det første I gjorde, da I besluttede dig for at starte virksomheden?

Det første vi gik i gang med var at få styr på materialer og priser og hele setuppet omkring vores produkter, så vi kunne håndtere, hvis der skulle komme ”større” ordre. Derefter kom hjemmesiden og billeder.

Hvad har været den største udfordring ved at starte virksomheden, og hvordan løste I den?

De største udfordringer har været, at vi langt hen ad vejen skulle gøre alt for første gang. Man har som nyopstartet virksomhed mange hatte på og står meget alene med det. Så at komme i hus med nogle at de overordnede mål har været en stor udfordring.

Og hvad har omvendt været den største succes indtil videre?

Det har været en stor succes at kunne vækste en forretning til at køre rundt og udbetale løn uden af have lånt en krone til at komme i gang.

Hvad er det bedste råd, I har fået i forbindelse med opstarten af RackBuddy – og fra hvem?

Det bedste råd har været at gøre det, man siger, og at en god forretning er, når begge parter tjener penge. Rådet kommer fra Lasses farm som har hjulpet os med en masse ting i forløbet.

I hvilke situationer vil du sige, at I har lært mest gennem jeres karriere?

Man lære altid en masse af at lave fejl, så det skal man ikke være så bange for. Man skal bare være god til at acceptere en dårlig beslutning i rette tid.

Hvilken vigtig indsigt og/eller råd vil I gerne give videre til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

Vores bedste råd vil være at få tingene gjort sjove. Det nytter ikke så meget at have tusindvis af planer, hvis man ikke rykker på dem.

Hvordan vil I beskrive virksomhedens kultur? Kan I komme med en konkret fortælling, der kendetegner jer som virksomhed?

Vi har en virksomhed, hvor alle kæmper om det samme mål som et team. Hos os er der ikke nogen, som går på arbejde for at få tiden til at gå. Man kan mærke, at alle ansatte føler sig som lige så stor en del af virksomheden, som vi selv gør.

Hvad er jeres bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere hos jer?

Ha’ en ydmyg tilgang til hverdagen og vær sulten efter at lære og lære fra sig.