Efter en case competition i Singapore blev Mads som 22-årig headhuntet til internetgiganten Rocket Internet. Hos Rocket Internet i Australien blev han kendt som en del af det team, der på kortest tid i Rockets historie lancerede en virksomhed. Siden dengang har Mads’ karriere for alvor taget fart.

I dag er den unge CBS’er direktør for de nordiske lande i internetvirksomheden Cuponation. Mads leder dagligt et team på 35 personer fordelt på fire lande og har på kort tid skabt stor vækst for virksomheden blandt andet i Danmark. Udover sit arbejde hos Rocket Internet og tidligere som aktieanalytiker, selvstændig konsulent og entreprenør er det også blevet til frivilligt arbejde på Filippinerne.

Mads tilskriver selv dedikation, ambition og hårdt arbejde som årsagerne til sin succes. I stedet for at begrave sig i bøgerne gennem uddannelsen brugte Mads sin energi på at engagere sig i adskillige praktiske projekter. Han lægger stor vægt på vigtigheden af praktisk erfaring.

At være på dybt vand er godt for mig

Mads leder til dagligt et team på 35 personer, hvis personlige og faglige udvikling han også har ansvaret for. Han fortæller, at ansvaret hos Rocket Internet er det, som han selv har lært allermest af alle sine jobs.

”Jeg har helt klart lært mest hos Rocket, hvor jeg hurtigt fik langt mere ansvar, end jeg nogensinde kunne have håbet. At være på dybt vand var godt for mig, og noget der gjorde, at jeg lærte i et meget hurtigere tempo”, fortæller Mads, der tidligere har arbejdet som student i Alm. Brand som aktieanalytiker, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under grafikken

Mads Bukholt

Alder: 27 år LinkedIn: https://de.linkedin.com/in/madsbukholt/da Bachelor: International Business and Politics Kandidat: Finance and Strategic Management (ikke færdiggjort) Nuværende stilling: Managing Director. Nordics hos Cuponation (Rocket Internet) Tidligere erfaring: Alm. Brand Markets, Rocket Internet, Kreditech selvstændig Største succes: Hurtigste virksomhedslaunch i Rocket Internets historie (Westwing, Australine, 2011)

Man skal være en blanding af analytisk stærk, vedvarende samt den forstående type i dette job. Man skal kunne presse det meste ud af folk og samtidig være forstående overfor, at tingene nogle gange går galt. Det er noget af det, man lærer mest af ved at lede sådan et team.”

At være på dybt vand var godt for mig, og noget der gjorde, at jeg lærte i et meget hurtigere tempo

Det er da også Rocket Internet, der har givet Mads sine største udfordringer og mange lange nætter på kontoret med sit team.

”Min største udfordring var første gang, jeg arbejdede for Rocket Internet. Vi var et lille team med meget store ambitioner. Det var hårdt, og der var mange lange dage og nætter på kontoret, men samtidig var det enormt spændende, og det var det, der fik mig igennem de hårdeste dage. Vi fik lanceret en virksomhed som den hurtigste nogensinde i Rocket Internets historie på det tidspunkt. Hemmeligheden bag vores løsning var basalt set, at vi arbejdede meget mere, end andre kunne forestille sig at arbejde. Man kommer langt med den attitude.”

Var aldrig den hårdtarbejdende studerende

Mads tog sin bachelor i International Business & Politics på Copenhagen Business School, men han vil ikke beskrive sig selv som den mest hårdtarbejdende studerende. Der var andre ting, der trak mere i ham.

”Det skyldtes, at jeg altid havde 100 andre projekter kørende ved siden af. Når jeg kigger tilbage, vil jeg sige, at dette var det helt rigtige valg, da jeg lærte så meget mere gennem mine projekter. Det gjorde også, at jeg kunne bruge den teoretiske viden i et mere praktisk format – noget som jeg altid har nydt meget. Jeg er mere en praktiker end teoretiker”, forklarer han.

Og den praktiske erfaring har der imidlertid været en masse af, som da han i 2010 tog otte uger til Fillippinerne for at arbejde frivilligt.

”Jeg arbejdede for en organisation, der bygger huse til folk uden hjem. Det var en rigtigt god oplevelse at hjælpe både med reelt byggearbejde, men også med at lave salg og marketing for denne organisation. Man kunne se, hvor glade folk var for den hjælp, de fik. Det var en rigtigt god ting for min personlige udvikling.”

”De sidste par år, har jeg også fundet stor motivation i at være mentor for de dygtige mennesker, der arbejder under mig. Jeg sætter stor ære i, at de udvikler sig, har en stejl læringskurve og en god oplevelse. Selv motiveres jeg meget af at bygge og skabe vækst i virksomheder. Om man har en virksomhed, der handler med tøj, finansielle services, eller rabatkoder betyder ikke alverden. For mig er det processen i at skabe vækst og skalere virksomheden, der gør hele forskellen.”

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende der drømmer om en karriere som din?

1. Fokusér på “learning, not earning”. Mens man er ung, bør læring altid være højeste prioritet, og du må være fast besluttet på at ville lære en masse.

2. Forsøg at finde en mentor – en, der allerede har gjort og opnået det, du gerne vil. Han eller hun vil kunne hjælpe dig meget på rette vej. Det betyder ikke så meget og bør ikke være en bekymring, at du arbejder billigt/gratis for denne person i en længere periode. Det betaler sig i længden!

3. Arbejd hårdere end dine peers. Det er det mest simple råd, men det skal bestemt ikke undervurderes, hvor stor effekt det har.

Avatar

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn