Når studiekammeraterne går hjem fra forelæsning på CBS, går Mads Koch Petersen på arbejde i skrivevirksomheden Mimer, som han og et par venner startede sammen sidste år.


Blå bog: Mads Koch Petersen

Alder: 20

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/madskoch/

Bachelor: BSc in International Business (CBS) 2018-21

Nuværende job: Medstifter hos Mimer (letmimer.com)

Tidligere erfaring: Internship hos CompareEuropeGroup, HHX i Struer (13,4 i snit)

Mest kendt for: Analytiske evner og iværksættertrang

Største success: Vinder af CBS Startup Award 2018 med Mimer

Vis mere

Da Mads Koch Petersen og kammeraterne Magnus Christian Reckert og Nikolaj Bødker Wilckens under et praktikophold i Portugal fik idéen om at starte en virksomhed sammen, var der ingen, der vidste, at de sammen med deres fjerde partner Carsten Søndergaard inden for det næste års tid ville stå med et trofæ i hånden og titlen som vinderne af årets CBS StartUp Award. Ikke desto mindre var det netop det, der skete, da de tre studerende kastede sig ud i iværksætteriet.

TalentGuiden.dk har talt med 20-årige Mads Koch Petersen, direktør i skrivevirksomheden Mimer, om eventyret, der viste sig at blive en succes, og om viljen til at turde satse sin nattesøvn og 900 kr. for det arbejdsliv, man drømmer om.

Hvorfor har du valgt at starte din egen virksomhed? Hvad tiltaler dig ved iværksætteri?

Jeg har altid været en lille smule utålmodig, været dårlig til, når der ikke sker noget. Det har ledt til, at jeg har taget initiativ til at starte en masse forskellige foretagender gennem tiden: fra en toastbiks på skolen til et fodboldhold i den lokale fodboldklub og nu senest virksomheden Mimer. Jeg elsker friheden ved at have mit eget, mulighederne for virkelig at rykke tingene den vej, jeg og teamet ser dem gå.

Hvad beskæftiger din virksomhed sig med?

Mimer er en virksomhed, der faciliterer kontakt mellem skribenter og kunder gennem en sofistikeret platform. Vi hjælper privatkunder med ansøgninger og virksomheder med indhold gennem vores netværk af skribenter. Vi ønsker at ændre måden, hvorpå folk bliver vurderet i en ansættelsesproces/optagelsesproces. Hvorfor skal du vurderes baseret på en god ansøgning og ikke dine faktiske kvalifikationer? Det element tager vi ud med vores kvalitetsansøgninger. På sigt vil vi være den ledende platform for professionelt skrivearbejde i Danmark.

Hvor stammer idéen til din virksomhed fra? Hvad inspirerede og motiverede dig til at starte?

Det hele startede egentlig lidt tilfældigt. Jeg arbejdede i Portugal med to af mine medstiftere, Magnus og Nikolaj, da flere venner og bekendte rakte ud og spurgte, om vi kunne hjælpe dem med de såkaldte kvote 2-ansøgninger. Jeg tror, at de rakte ud til os, fordi de vidste, at vi havde gode karakterer fra gymnasiet og vidste, at når vi gør noget, gør vi det ordentligt. På cirka to uger stablede vi en simpel hjemmeside og sociale medier på benene og begyndte at kommunikere. Herefter eksploderede salget, og vi investerede blandt andet i en ordentlig platform og et ekstensivt skribentnetværk.

I starten var det primært til studier på CBS, hvor vi havde kendskab til det hele, men kundebasen udvidede sig ret hurtigt derefter. Det krævede en del research at dygtiggøre sig i, og det er også derfor, at vi nu sætter en ære i at have et meget diversificeret skribentnetværk, der kan dække stort set alle uddannelser og brancher. Jeg tror, at det der egentlig motiverede os til at starte, var at have sit eget, men også muligheden for at hjælpe andre. Der er intet bedre end den positive tilbagemelding, vi får fra kunderne efter at have afleveret et godt produkt.

Hvad har været den største udfordring ved at starte virksomheden? Hvordan løste du den?

Vores største udfordring i starten var nok kapital og kendskab. Ingen anede, hvem vi var og hvad vi lavede, og samtidig havde vi ikke kapitalen til at bygge en ordentlig hjemmeside. Vi løste det ved at starte ud med et MVP og bootstrappe vores markedsføringsbudget fra de første par bekendte, der købte gennem os. Det totale kapitalindskud var 900 kroner og det generede 50.000 kroners salg de første to måneder.

Hvad er forholdet mellem praktisk erfaring og uddannelse for dig?

Jeg har haft et stort fokus på at blande de to ting. Jeg har haft topkarakterer i gymnasiet, men brugte hele mit sabbatår herefter på at tilegne mig erhvervserfaring. På uddannelsen lærer du tit en smule firkantede ting, hvor du i erhvervslivet får tingene ind under huden og lærer ved at gøre det. Det tror jeg er sundt.

Hvad giver dig et kick privat og på jobbet?

Jeg hader at tabe. Uanset om det er brætspil, fodbold eller i mit arbejde. Nederlag motiverer mig til at forbedre mig og succeser motiverer mig til at fortsætte.

Hvordan udvikler du dig personligt?

Jeg forsøger at omgive mig med kloge og initiativrige mennesker, både i min vennekreds og i mit professionelle liv. Jeg forsøger at lære så meget som muligt fra de seniorprofiler, jeg arbejder med, der allerede har succes. Desuden læser jeg jævnligt både skøn- og faglitteratur.

Hvad er dine 3 bedste råd til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

  1. Spring ud i det, selvom du ikke har den store kapital eller viden. For os krævede det 900 kroner at komme i gang. Mange gange kan man sagtens starte småt og tilegne sig erfaringer hen ad vejen
  2. Tag et internship i et startup. Lær hvordan andre med succes har gjort det
  3. Fokuser på skolen. Gode karakterer giver gode muligheder og et fundament at bygge på

Hvordan vægter I uddannelse overfor erfaring, når I ansætter nye medarbejdere i virksomheden?

Når vi ansætter skribenter til virksomheden, fokuserer vi på et solidt miks af erfaring og karakterer. Det vigtigste for os er, at man kan fremvise, at man er dygtig til at skrive, samt at vi kan afdække så mange forskellige industrier med vores skribenter som muligt, så vi har stor brancheerfaring. At skrive gode ansøgninger lærer vi dem bagefter, hvorfor vores største fokus ligger på karakterer i relevante fag samt erfaring, hvor der kan fremvises referencer til skriftligt arbejde.

Hvordan vil du beskrive virksomhedens kultur?

Vores kultur er meget ungdommelig og fleksibel. Vi er alle studerende, så vi er nødt til at være fleksible i forhold til arbejdstider. Vi arbejder tit fra klokken 17-01 fremfor 8-16 for at passe det ind med studiet.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende der drømmer om en karriere hos jer eller i en lignende virksomhed?

  1. Sørg for at komplimentere studiet med relevant erhvervserfaring
  2. Prøv dig selv af. Hvad end det er startup, frivilligt eller noget tredje, så test dine grænser
  3. Vi lever af at skrive gode ansøgninger – gør noget, der adskiller dig fuldstændig fra de andre, noget utraditionelt, noget vovet