I samarbejde med:

Han er kun 31 år, men har allerede et CV, der kan gøre de fleste forpustede. Bacheloren på CBS færdiggjorde han på rekordtid (1 år og 9 måneder), hvorefter han tog sin MBA på MIT Sloan School of Management, en af verdens 10 bedste business skoler. Som resultat blev han den yngste Associate ved McKinsey & Co i Schweitz, CEO for Groupon i Asien med 3.500 mennesker under sig, Global Managing Director og Partner i den tyske internet gigant Rocket Internet, og nu er han CEO og medstifter af investeringsfirmaet Nova Founders Capital, der har rejst over en milliard kroner i kapital. Og så har han været med til at starte over 30 internetvirksomheder de sidste par år. Hans succes er resultatet af hårdt arbejde og et urokkeligt bagland.

Artiklen fortsætter under grafikken

Mads Faurholt-Jørgensen

Alder: 32 år LinkedIn: https://ch.linkedin.com/in/madsfaurholt/da Bachelor: Bachelor of Science in Business Administration and Economics (CBS) Kandidat: Master of Business Administration (MBA) (MIT Sloan School of Management) Nuværende stilling: Founder & Managing Partner (Nova Founders) Tidligere erfaring: Managing Director (Rocket Internet), Managing Director (Groupon), Strategy Advisor (ProSiebenDat.1 Media AG), Associate (McKinsey & Company), Sales Manager (Viasat) Største succes: At komme ind på MIT Sloan School of Management som 21-årig

Mads Faurholt-Jørgensens yndlingsfag var ikke engelsk. Da han følte, at han ikke var særlig god til det, tog han derfor efter folkeskolen en IBB (International Business Baccalaureate), som er en HHX – bare på engelsk. Det er ret karakteristisk for ham, fordi den succesfulde iværksætter er ikke kommet sovende til, hvor han er i dag, og han har konstant fokus på at dygtiggøre sig.

Færdiggjorde BA på rekordtid

”Efter folkeskolen valgte jeg en IBB, fordi mit engelsk godt kunne blive bedre. Og derfor ville det være sværere at tage den på engelsk”, fortæller Mads, der aldrig var helt fan af folkeskolen. Efter han havde færdiggjort sin IBB, søgte han ind på CBS for at læse en bachelor i Business Administration and Economics (HA-Almen). En uddannelse han egentlig søgte som backup, da han ikke var helt sikker på, at han ville læse videre.

”CBS var 1000 gange sjovere end skolen tidligere, fordi jeg interesserede mig for business og ikke tyske digte”, husker han. Der var stor konkurrence om karaktererne på CBS, så Mads udmærkede sig på en anden måde. ”Jeg ville forsøge at færdiggøre min BA så hurtigt som muligt. Jeg troede ikke, at jeg kunne, fordi jeg arbejdede fuldtid ved siden af”, fortæller Mads, der blev færdig på rekordtid – nemlig 1 år og 9 måneder, som på daværende tidspunkt var det hurtigste i CBS’s historie.

På MIT som 21-årig

Som 20-årig stod han med sit bachelor bevis i hånden og havde for alvor fået øjnene op for, hvad hårdt arbejde og en stærk viljestyrke kunne føre med sig. Massachusetts Institute of Technology, også kendt som MIT, kom til Danmark for at fortælle om deres skole, og den unge bachelor var ikke i tvivl om, at han skulle hen og høre om skolen. ”MIT er i mine øjne verdens bedste skole, og jeg tænkte: Dem må jeg bare møde. Da jeg læste at deres MBA var en af verdens ti bedste, valgte jeg at søge ind”, erindrer Mads, der blev optaget på den prestigefyldte uddannelsesinstitution som 21-årig, blandt andet på grund af hårdt arbejde, men også fordi hans CV var anderledes.

Som MIT-studerende var der gode jobmuligheder, og han valgte McKinsey & Co. i Schweitz, hvor han blev den yngste Associate i konsulenthusets historie. Hos Mckinsey lærte Mads ekstremt meget.

Succesfuld investeringsvirksomhed med over 1.000 kollegaer

Efterfølgende havde Mads massiv succes i internetindustrien hos Rocket Internet indtil han for 3 år siden startede Nova Founders Capital med Raphael Strauch og Stefan Bruun. ”Nova Founders Capital er et investeringsfirma, hvor vi bygger og investerer struktureret i virksomheder i den finansielle sektor globalt”, fortæller Mads om firmaet, der i dag har 1.000 kollegaer på tværs af 13 markeder og har rejst over en milliard kroner.

Hans dage er derfor aldrig ens, da der konstant er forandringer, når man arbejder i den finansielle globale sektor. Hvis han dog skal beskrive en typisk dag, så vågner han tit på et hotelværelse klokken 6.00, og skal med et fly klokken 8.00. ”Så ringer jeg på vej til lufthavnen til mine kollegaer og lander med flyet klokken 10.00”, forklarer han. Så bruger han hele dagen sammen med hans teams, interviewer potentielle medarbejdere og er på telefonen med investorer. Mellem klokken 22 og 24 tjekker han ind på et hotelværelse og besvarer mails til halv et om natten. En hverdag hvor han arbejder mere end halvdelen af døgnets 24 timer, er ganske normalt for ham.

Fokus på svagheder frem for styrker

Når man arbejder på det niveau, som Mads arbejder på, er der konstant udfordringer. Det er en del af hverdagen. ”For mig har det altid været svært at forstå, at ikke alle medarbejdere har samme drømme eller bliver motiveret af det samme som jeg”, forklarer han. Han har altid sagt til sine chefer ”fortæl mig ikke hvad jeg gør godt, men hvad jeg ikke gør godt”, og han har erfaret, at ikke alle mennesker deler dette ønske. ”Det tog mig vildt lang tid at forstå. Og jeg arbejder nok stadig på det”, fortæller han.

Han tænker derfor heller ikke så meget på sine styrker, men fokuserer mere på sine svagheder – og hvordan han kan forbedre dem. ”Jeg prøver at blive bedre til at kommunikere med hjertet. Nogle gange går det lidt for hurtigt, og jeg kan godt være lidt for direkte”, siger Mads, der også arbejder på at blive mere struktureret. ”Jeg har tonsvis af arbejde hele tiden, og derfor prøver jeg at holde fokus på, hvor jeg skal blive bedre”, forklarer han.

Job hos McDonald’s og Viasat lærte ham meget

Denne tilgang til arbejdet lærte han især fra hans jobs helt tidligt i hans karriere. ”De to jobs hvor jeg har lært mest, er da jeg var ved McDonald’s, og da jeg var ved Viasat som telesælger”, fortæller han. I McDonald’s lærte han om værdien af standardiserede og strukturerede processer og om hårdt arbejde.

”I Viasat lærte jeg både at sælge og kommunikere, men også vigtigheden af det mentale game”, forklarer Mads, der i dag lærer rigtig meget af sine kollegaer.

”For eksempel lærer jeg utrolig meget af Kristian Pitzner, som er direktør for Samlino.dk. Han er sindssygt stærk på strategi, på eksekvering og på mennesker”, fortæller han.

Forældre som inspiration

Det er ikke kun hans kollegaer og tidligere jobs, som Mads Faurholt-Jørgensen har lært meget af. ”Det er totalt kliché, men jeg bliver utrolig inspireret af min mor og far, der begge har valgt at lave deres karriere om flere gange”, forklarer Mads, der har et stærkt og loyalt bagland. Hans mor har været aktivitetshandler, rejsekonsulent, socialrådgiver, coach og iværksætter. Faren har været skolelærer, skuespiller, journalist, psykoterapeut og foredragsholder.

De to har på alle måder givet ham modet til at springe ud, hvor han ikke kan bunde, fordi de selv har prøvet så mange forskellige ting af. Nogle gange går det, andre gange går det ikke. Men det handler om at have modet til at prøve.

”Mine forældre er fantastiske. De er rummelige, betænksomme og har altid plads til mig”, siger Mads, der sætter pris på et stabilt bagland, når hans arbejdsliv er alt andet.

Mads Faurholt-Jørgensens bedste råd til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

Jeg tror, at det er meget vigtigt, at man får et super fundament. For mig var fundamentet at lære at sælge og at tænke struktureret, for andre er det nok noget andet. Jeg råder altid folk til hoppe ind i investment banking eller management consulting, for eksempel McKinsey, og at lære at sælge hos Samlino.dk eller andet sted, inden de starter en virksomhed.

Avatar

Nathalie Meinhardt Lind

Nathalie er portrætskribent hos Talentguiden. Hun læser til dagligt Virksomhedskommunikation på Århus Universitet og interesserer sig for PR, marketing og kommunikation. Derudover arbejder hun som projektassistent hos Klix Kommunikation. Kontakt: nm@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn