Mads er CEO hos YoooWe og har en varierende og eventyrindbydende hverdag, hvor han kommer i kontakt med et væld af forskellige opgaver og områder. Hvis han skulle nævne alle de ting, han laver i virksomheden, ville det blive en mindre roman. Mads er konkurrencedrevet og har arbejdet benhårdt for at nå der til, hvor han er i dag.

Artiklen fortsætter under grafikken

Mads Misiak Friis

Alder: 28 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/madsmfriis/da Bachelor: Ha. Psykologi (CBS) Kandidat: Cand.Merc.SOL (CBS) Nuværende stilling: Founder & CEO hos YoooWe Tidligere erfaring: Deloitte Consulting, CBS, Humanic Group Største succes: Professionelt: At skabe verdens største platform for deling af surf, ski og boardsport udstyr med YoooWe. På studiet: At være en af de mest vindende case competition deltagere for CBS

Som CEO for YoooWe skal Mads have en finger med i spillet i mange forskellige aspekter af virksomheden. Det betyder også, at en vigtig kvalitet er at være nysgerrig og have let ved at lære nye ting. Som iværksætter skal man nemlig kunne løse mange forskellige opgaver og have en forståelse for de forskellige arbejdsopgaver i virksomheden som blandt andet regnskab, daglig ledelse, fundraising og meget mere.

“En dag kan bestå i alt fra partnerskabsmøder på et stand up paddle surf board, investormøder, til at lave juice til teamet ordne regnskab eller noget helt andet. Ledelse og priotering er dog to ting der fylder en del. Kodning er det eneste jeg ikke har berøring med. Det står min gode kammerat og co-founder Nicklas for med hjælp fra Emrah som laver frontend udviklingen. Sociale medier styrer Sasha fra vores team med hård hånd,” fortæller Mads.

Erfaringer er vigtige, konkurrencen er motiverende

Mads har taget mange ting med sig fra sine spæde jobs. Selv de jobs han ikke nævner på LinkedIn, mener han har været med til at udvikle ham.

”Mit første job efter at have været avisbud var i Jack & Jones, da jeg var 15 år. Der lærte jeg god arbejdsdisciplin, salg og at være serviceminded, hvilket har hjulpet mig i alle mine jobs. Mit job som Management Consulent i Deloitte har uden tvivl været en vigtig faktor i min udvikling. At arbejde sammen med så dygtige mennesker rykkede mig meget. At lære strategier og værktøjer til løsning af problemer, er noget jeg bruger meget i min dagligdag i YoooWe.”

Mads beskriver sig selv som konkurrencedrevet og en elendig taber. Denne kombination har dog vist sig, at være til Mads’ fordel, da den har motiveret ham til at lægge ekstra mange timer i sit arbejde, for at nå sine mål.

Benhårdt arbejde har været vejen frem

Selvom joberfaringen har givet Mads en masse erfaringer, beskriver han sin bachelor i Ha.Psyk. som en fantastisk uddannelse, der har givet ham et grundlag for at forstå mennesker og forretning. En forståelse, der har vist sig at være mere end relevant i hans karriere som iværksætter.

I forbindelse med CBS’ officielle Case Competition, viste Mads’ konkurrencegen sig dog igen vigtigt, da han pludseligt blev klar over, at han skulle arbejde lige så hårdt med studie og arbejde, som han tidligere havde gjort med sin passion for sport.

”Jeg har altid haft relativt let ved skole, men her var folk, som havde endnu lettere ved skole end mig, men samtidig arbejdede meget hårdere, og udover det også var socialt kompetente. Det var en øjenåbner, særligt med Jesper Damsgaard, som måske stadig er den dygtigste person, jeg har arbejdet med.”

Særligt samarbejdet med Jesper Damsgaard gjorde, at Mads tilbragte, hvad han selv betegner som sørgeligt mange weekender på biblioteket. Men den hårde indsats rystede både topkarakterer og et job i Deloitte af sig.

”Det ville da være dejligt at kunne sige man bare var et talent, men hvor jeg er i dag, er et resultat af benhårdt arbejde og samarbejde med folk der er dygtigere end mig selv. På overfladen er der mange jeg har mødt med arbejdsmæssig succes, som virker til bare cruise igennem det hele. De fleste har dog tilbragt virkelig mange timer på et bibliotek, arbejdet eller andet sted for at nå til hvor de er. Det er bare ikke den historie man ser på Facebook, Instagram eller Twitter. Det gælder også mig selv. Jeg lagde jo heller ikke billeder op på Facebook af, at jeg endnu en weekend sad på CBS bibliotek med Rasmus Ditlevsen til de lukkede, eller når jeg nu sidder med Nicklas Peistrup endnu en weekend aften og arbejder. De billeder man ser er jo fra den vundne case competition i LA eller partnermødet i Hawaii. Det er dog det hele værd, men måske ikke så transparent, at det er skinnet igennem, at man ofrer nogle ting og arbejder hårdt.

3 gode råd fra Mads

1. Lær af de dygtigste. Find en måde at lære fra de dygtigste inden for dit felt, om det er gennem bøger eller på magisk vis ved at arbejde sammen med dem.

2. Vælg noget du brænder for. Jeg elsker hvad jeg laver så meget, at jeg ofte hellere vil bruge en lørdag aften på at skabe resultater med YoooWe, end at drikke mig fuld.

3. Gør noget ved din idé. Hvis du vil være iværksætter, så gør noget ved din egen ide eller find et start-up, hvor du kan lære. Gør det dog kun, hvis du brænder for det. Lad være med at blive iværksætter fordi du vil være din egen chef, eller fordi det er populært lige nu. Du har måske den fine titel som CEO, men de ansatte og kunderne kommer altid før dig selv. Og de 60 timer du måske kommer til at arbejde som konsulent i banker eller andet er ingen ting i forhold til at være iværksætter.

Alberte Fich Askgaard

Alberte læser til dagligt kommunikation på RUC og interesserer sig også for journalistik, SoMe og strategi. Hos Talentguiden skriver hun portrætter og redigerer desuden for VINKkbh.

More Posts

Follow Me:
TwitterLinkedIn