Mariann Sun Lysholm er en af de 18 udvalgte studerende til GLOBE-programmet på CBS. Om en måned starter hun i et internship hos det anerkendte konsulenthus McKinsey. Hun lever efter princippet om “always leave a legacy behind”. Vi har at gøre med en stålfast karrierestuderende, som har fuld fart på sin karriere. Hun er dog meget bevidst om at stille sig selv spørgsmålet, hvorfor gør jeg det, som jeg gør. Det er nemlig afgørende for hende at være ”purpose driven”, som hun beskriver det. 

GLOBE står for Global Learning Opportunities in Business Education og er et tre-kontinentalt udvekslingsprogram, som foregår på Copenhagen Business School, Chinese University of Hong Kong og University of North Carolina. Programmet kan søges af International Business-studerende, og hvert år bliver 18 elever optaget fra hver partnerskole. Programmet består af tre semestre på bacheloren, hvoraf et semester aflægges på hver af de tre universiteter. Mariann er på nuværende tidspunkt i Hong Kong, hvor det ene af programmets universiteter er placeret. Hun befinder sig blandt nogen af verdens dygtigste studerende, samtidig med at hun udforsker den store verden.

Artiklen fortsætter under grafikken

Mariann Sun Lysholm

Alder: 22 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/mariannsun Bachelor: International Business Nuværende stilling: Incoming Intern McKinsey & Company (Maj 2016) Tidligere erfaring: Intern – Nordea Talent Management, Research Assistant – Amrop, Specialist – Apple Sydney Frivillig: Tidligere: Student Representative International Business – CBS, Leadership Academy – Hillsong Church Største succes: Accepteret til GLOBE, tilbud som Intern hos McKinsey

Vægter erhvervserfaring og autenticitet højt

Selvom Mariann allerede har opnået stor succes med sin uddannelse, da hun blev optaget på GLOBE-programmet, har hun alligevel valgt at prioritere erhvervserfaring højt.

”Jeg har valgt at prioritere erhvervserfaring relativt højt. Det er selvfølgelig en stor styrke at kunne vise et flot eksamensbevis med nogle gode resultater. Personligt tror jeg dog, at med den konkurrence, som er på jobmarkedet, er eksamensbeviset ikke nok i sig selv. For mig er det utrolig vigtigt at have en sund balance mellem erhvervserfaring og uddannelse. Jeg tror, at det er vigtigt at sætte konkrete og realistiske mål på begge områder.”

Hun er dog meget bevidst om ikke at blive så karrierefokuseret, at hun glemmer sig selv i den store karrieremølle. Det, som gør dig til en spændende profil, er nemlig ikke kun uddannelse og job, men ligeså meget den person som du er. Det er for Mariann helt afgørende, at hun har passion og interesse for de ting, som hun laver. Derfor stiller hun hele tiden sig selv de rigtige spørgsmål.

”Nogle gange skal man give plads til at lade interessen udfolde sig, for det er reelt det, som gør dig til en interessant profil. At du har nogle autentiske “spikes”, som er opstået via en reel interesse og passion for det, som du gør. Dermed ikke sagt, at man ikke skal “pushe” igennem de fag, som man måske ikke er særligt interesserede i. Det er mere en opfordring til at søge det studiejob eller internship, som virkelig får dit hjerte til at banke. Søg ikke nødvendigvis de muligheder, som alle omkring dig gør. Det har været vigtigt for mig at have et “hvorfor” bag de valg, som jeg træffer, men også konstant sætte spørgsmålstegn ved mine ambitioner. Hvorfor er det, at jeg har lyst til arbejde inden for management consulting? Hvorfor har jeg lyst til at være en del af GLOBE-programmet? Det er simple, men yderst vigtige spørgsmål, som jeg konstant må stille mig selv.”

Mariann har allerede haft flere spændende studiejobs ved både større og mindre virksomheder. For som tidligere beskrevet, så vægter hun nemlig dette meget højt. Hun startede ved en lille virksomhed i Herning under hendes gymnasietid, men om måned vil hun befinde sig på et kontor hos en af verdens førende konsulentvirksomheder.

”Jeg har altid godt kunne lide at udfordre mig selv igennem mit arbejde. Da jeg gik i gymnasiet, arbejdede jeg for en Cloud Computing-virksomhed, der hedder Cloud Iteration. Det var en kæmpe fordel at være en del af en lille virksomhed, hvor jeg fik mulighed for at være i direkte kontakt med klienter og have en reel indflydelse på, hvilken retning virksomheden skulle gå i. Da jeg startede på CBS, fik jeg et studiejob hos Executive Search virksomheden Amrop. I sommerferien 2015 havde jeg et internship i Nordea Group Talent Management, og om en måned starter jeg mit internship hos McKinsey & Company.”

Reflekterer over sine drømme og søger et større formål

Personlig udvikling og refleksion er helt afgørende for Marianns karriere. Hun mener selv, at det er netop det, som adskiller hende fra sine medstuderende. Hun gør nemlig en dyd ud af at lede efter et større formål.

”Det er svært at vurdere, hvordan man er anderledes end sine medstuderende. Jeg forsøger, at arbejde rigtig meget med mig selv og mit drive. Det er vigtigt for mig at være ‘purpose driven’ og lade formålet være min motivation. Jeg tror i stor udstrækning, at det er min evne til at reflektere over mine egne drømme og ambitioner og sætte specifikke mål for mig selv, som har hjulpet mig.”

Mariann mener ikke selv, at hun er et ekstraordinært talent. Hun skal arbejde hårdt for tingene, hvis hun vil nå sine mål, men med stor risikovillighed og mod til at springe ud i ukendt farevand formår hun hele tiden at presse grænserne for, hvad hun kan opnå. Hun har en meget simpel formel for, hvordan hun bevarer motivationen i hendes karriere.

”Min motivation for at nå mine mål er meget simpel. Jeg lever efter et princip, som jeg har haft siden jeg flyttede til Australien: “Always leave a legacy behind”. Min motivation er at kunne få lov til at sætte et personligt aftryk og drive en positiv forandring, hvor end jeg er. Om det er i mine relationer, på mit arbejde eller på min uddannelse, er jeg drevet af at have muligheden for at sætte et positivt og varigt aftryk. Jeg er måske lidt en idealist, men det er drømmen om at kunne gøre verden til et bedre sted, som driver og motiverer mig til at nå mine mål. “I can’t do everything, but I must do something” er en sætning, som tydeligt står i min bevidsthed. Den blev ofte sagt på Hillsong College, hvor jeg studerede et år i Australien.

Opvæksten og den vigtige dannelsesrejse

Mariann kommer fra Herning, hvor begge hendes forældre arbejder på en folkeskole. Hendes far er uddannet skolelærer, mens moren er uddannet pædagog. De har aldrig haft en agenda for, hvilken retning hun skulle gå professionelt.

”De har altid lagt vægt på, at jeg skulle finde det område, som virkelig havde min interesse. Om det så var at blive lærer, journalist, musiker, læge eller advokat. Jeg tror, at den tillid som mine forældre har haft til mine beslutninger og deres altid lyttende ører, har spillet en stor rolle for, hvor jeg er i dag. Mine forældre har altid opmuntret mig til at udnytte mine evner til fulde og gå efter mine drømme. Det er deres opmuntring til at tænke stort og ud af boksen, som på mange måder har givet mig lyst og mod på at gøre noget helt andet end min familie.

Mariann havde to sabbatår efter gymnasiet, som fik stor betydning for hende. Hendes dannelsesrejser afstedkom nemlig både faglig og menneskelig udvikling, som hun i dag ikke ville have været foruden.

”Jeg havde brug for at komme ud og opleve noget efter gymnasiet og havde en stor trang til at rejse. Jeg brugte mit første sabbatår på at spare penge op og en rejse til Zambia. Mit andet sabbatår brugte jeg i Sydney, hvor jeg gik på Hillsong International Leadership College og arbejdede som specialist hos Apple. Mit sabbatår i Australien har været med til at definere, hvem jeg er, og hvad jeg søger i livet. Det var et vigtigt år, hvor jeg fik muligheden for at lære mig selv bedre at kende. At have boet et år i Australien, gået på leadership college og arbejdet for en global virksomhed som Apple, har i den grad givet mig noget kant og erfaring, som jeg ikke kunne være foruden på mit arbejde eller i mit studie.”

3 gode råd til andre ambitiøse studerende

1. Reflekter over dine valg. Hvis du ikke ved helt præcist hvorfor, at du gerne vil arbejde indenfor eksempelvis finance, så skal du sætte dig ned og reflektere over hvorfor. Hvis du ikke kan komme med tre gode grunde, så er det højst sandsynligt ikke den rigtige vej for dig. Jeg tror, at dem som kommer længst er drevet af en passion og interesse for det, som de gør. Hvis du ikke har fundet din passion endnu, så bliv ved med at lede! Det er alt for nemt at adoptere andres drømme, og det kan måske føre dig et stykke af vejen, men jeg tror altid, at man vil blive overhalet af dem, som har den dybe interesse og passion for det, som de gør.

2. Omgiv dig selv med mennesker, som er dygtigere end dig selv og som kan udfordre dig personligt. Du kan lære meget på skolebænken, men jeg tror, at den virkelige læring foregår rigtig meget igennem dine relationer. Jeg siger ikke, at det skal være sådan i alle dine relationer, men tænk over, at der skal være mindst en håndfuld mennesker i din verden, som kan udfordre dig personligt og fagligt.

3. Stop op og nyd din tid som studerende. Din profil på arbejdsmarkedet er ikke kun dit CV, det er også din personlighed og dit menneskelige nærvær. Slap af og brug tid på at have det sjovt og tale om ting, som ikke omhandler skole eller arbejde. Gør ting som giver dig energi og et positivt udsyn på verden. Det er en investering, som helt sikkert vil have et højt afkast, både når det kommer til din præstation i skolen og på din arbejdsplads.

Avatar

Jeppe Karlsson

Jeppe har stor interesse for politik, medier og mennesker. Han er altid på udkig efter den gode historie, der kan inspirere og motivere hans læser. Til daglig er han journaliststuderende på RUC og har tidligere arbejdet med PR og tekstforfatning hos Frivilligcenter Odense. Kontakt: jk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
Twitter