Mette landede som nyuddannet sit drømmejob som Market Intelligence Associate hos LEO Pharma. Hun arbejder med marketing og strategi i en international virksomhed, hvor hun bliver motiveret af, at hun er med til at hjælpe patienter verden over. Udfordringerne er mange, men det er netop det, som Mette elsker ved jobbet, og hun arbejder hårdt for at nå sine mål.

Artiklen fortsætter under grafikken

Mette Daring Larsen

Alder: 28 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/mette-daring-larsen-82794430 Bachelor: Bachelor i international virksomhedskommunikation på CBS Kandidat: Cand.merc.kom fra CBS Nuværende stilling: Market Intelligence Associate hos LEO Pharma Tidligere Erfaring: Studentermedhjælper i den globale marketingsafdeling i GN Otometrics, Content Specialist hos Tivoli Største Succes: Jobbet som Market Intelligence Associate

Netværk var indgang til LEO Pharma

Gennem studiet har Mette haft studiejob i den globale marketingsafdeling hos GN Otometrics, som arbejdede med medicinaludstyr. Det føltes derfor naturligt at fortsætte inden for medicinalbranchen – både fordi hun netop har erfaringen inden for branchen, og fordi hun synes, det er en interessant og udfordrende branche at arbejde i. Hun og hendes specialemakker valgte derfor også at skrive speciale om branchen, som gav hende en ekstra fordel i jobsøgningen.

”Sammen med min specialepartner skrev jeg om LEO Pharma, så jeg havde derfor en god kontaktperson derinde. Jeg fandt ud af, at LEO Pharma skulle til at oprette en ny afdeling, og jeg kontaktede derfor min kontaktperson, som gav mig en god anbefaling og etablerede kontakten til Direktøren fra den nye afdeling. Det skaffede mig et kaffemøde.”

Mette fremhæver, hvor vigtigt netværket er til at få en fod inden for. For hende var den opsøgende kontakt vigtig og evnen til at følge op på tingene.
”I og med at det var en nyoprettet afdeling, havde de ikke brug for nogen lige nu. Imidlertid fortsatte jeg jobsøgningen og fik så job som Content Specialist hos Tivoli , men mit drømmejob var stadig hos LEO Pharma. Derfor sørgede jeg for at holde kontakten ved lige ved at tilføje ham på LinkedIn og jævnligt checke ind og følge op både via telefonopkald og mails. Selvfølgelig skal man finde en fin balance, men jeg tror godt han kunne lide, at jeg var initiativrig og målrettet. Jeg fik derfor jobbet som Market Intelligence Associate efter et halvt års tid, da afdelingen var etableret. ”

”Jeg motiveres af at hjælpe patienter”

Det betyder meget for Mette, at hun synes det virksomheden laver er spændende. Det er nemlig en stor del af den motivation, der holder hende i gang.

”Det betyder meget for mig, at jeg er med til at hjælpe en masse patienter. Der er mange ting, som motiverer mig i jobbet, men det er helt klart en af de vigtigste faktorer. Produktet vi sælger, hjælper patienter med akne og er med til at forbedre deres livskvalitet, og det er jeg er virkelig glad for at være en del af.

”Jeg trives med medicinalbranchens udfordringer”

Medicinalbranchen er en udfordrende branche at arbejde i, men det er netop det, Mette elsker allermest:

”Det er spændende at arbejde for en innovativ virksomhed. De forsker og udvikler nye medicinalprodukter, hvilket er interessant at følge med i. Det kan jeg lide at være en del af.”

Hun trives i et arbejdsmiljø, hvor tingene går stærkt fordi det konstant udfordrer hende.

”For mig er hele medicinalbranchen generelt et spændende sted at være. Jeg nyder også at arbejde i en international virksomhed, hvor vi arbejder med markeder i hele verdenen. Det er komplicerede produkter, hvilket gør branchen udfordrende og jobbet svært.

Når jobbet bare passer perfekt til personligheden

Mette er hårdtarbejdende og målrettet, men det er også derfor at jobbet er et godt match.

”Det er et udfordrende job. Selvom vi er en afdeling i en stor organisation, arbejder vi på at bygge et helt nyt forretningsområde op med nogle helt nye produkter, som skal på markedet, og alt er derfor nyt. For mig er den største udfordring at bygge noget op fra bunden, for det går stærkt og intet er lavet på forhånd! Mit job består netop i at udforske og analysere markedet og bruge den viden i strategien og markedsføringen. Jeg står både for at køre forskellige researchprojekter i samarbejde med forskellige bureauer for at indsamle insights om patienter, klinikker, konkurrenter og markeder, og derudover er jeg en del af strategiteamet, der beslutter, hvilken strategi vi skal køre.”

Både gennem studiet, på arbejdet og i sit privatliv arbejder hun målrettet. Hun elsker nye udfordringer, og i sin fritid begiver hun sig tit ud i kreative projekter.

”Jeg er den type person, der har svært ved at sidde stille i for lang tid. Jeg kan godt lide, at der sker noget. Derfor elsker jeg at give mig selv nye udfordringer og prøve nye ting af. Jeg er meget målrettet, for når jeg først har sat mig et mål, arbejder jeg ihærdigt på at nå det. Men det udelukker ikke, at jeg skal have det godt undervejs, så det ikke bliver en kedelig og lang kamp mod målet. For mig er vejen dertil mindst lige så vigtig.”

Du kommer langt med en portion ydmyghed

Som nyuddannet i en ny afdeling, skulle Mette bruge tid på at lande i den nye stilling. Som nyuddannet skal man prøve sig frem for at finde ud af, hvordan man skal agere i en ny organisationskultur. Dette er vigtigt i forholdet til kollegaerne, hvor man lærer og udvikler sig meget ved at suge til sig fra kollegaernes erfaringer.

”Jeg er den eneste nyuddannede i min afdeling på 22 medarbejdere. De andre er alle seniorprofiler, hvilket var lidt intimiderende i starten. Jeg var meget ydmyg og følte ikke, at jeg havde lige så meget viden at byde ind med. Men det kommer med tiden, og i dag går det rigtig godt. Jeg føler, at jeg kan bidrage med viden og ideer, og der er rum for sparring og initiativ i teamet. Vi hjælper og støtter hinanden, hvilket er vigtigt, når vi skal skabe noget nyt i fællesskab.”

Mettes tre karriereråd til studerende:

1. Find ud af hvad du brænder for og gå efter det: Det er tiden værd at finde ud af, hvad du brænder for. Find ud af hvad der gør dig glad, hvad der motiverer dig og hvad du synes er spændende at beskæftige dig med.

2. Find dig et studierelevant arbejde: Studierelevant arbejde er altid godt. Det er både en måde at udforske dit fremtidige arbejdsområde på og bane vejen for din karriere. Det er klart en stor fordel, når du skal ind på arbejdsmarkedet efter studiet.

3. Vær kreativ og find en måde at nå målet på: Jeg tror studerende skal være kreative og finde måder at skille sig ud af mængden på for at få drømmejobbet. Det er ikke nok at sende en standard ansøgning på mail og vente og se. Særligt i denne tid er der enormt mange om buddet, så det er vigtigt at tænke anderledes og gå andre veje og vise mere initiativ, hvis man vil gøre sig interessant. Og vigtigst af alt, vær ikke bleg for at selv at kontakte virksomheder – de skal vide at du er der, og det værste du kan få er et nej.

Sofie Hansen

Sofie er skribent hos Talentguiden og skriver både portrætter og karrieretips. Hun er uddannet cand.merc.kom på CBS og arbejder nu som projektkoordinator hos CUBES Software.

More Posts

Follow Me:
LinkedIn