David Stottrups vigtigste råd er: lad være med at begrænse dig selv til ét mål, men prøv dig i stedet frem. Sådan fandt David frem til sin drømmeposition som country manager i en international og spirende software virksomhed. Læs mere om Davids spændende vej fra England til Schweiz til Madrid og Danmark her.

David Stottrup

Alder: 29 år

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/david-stottrup-0017321

Bachelor: BSc in Business Administration and International Management

Kandidat: Master’s in International Management

Nuværende stilling: Country Manager, Dream Broker

Tidligere erfaring:  L’Oreal, Bill Carney Consulting

Mest kendt for: Mit drive, mine netværksevner og min ærlighed

David Stottrup er vokset op i udlandet og har derfor altid bevæget sig i et internationalt miljø, som han valgte at blive ved med at dyrke i løbet af sin karriere. Mange års uddannelse og erhvervserfaring i lande overalt på kloden har lært David, at det er vigtigt at finde frem til, hvad lige netop du er passioneret omkring ved at danne dig så mange erfaringer som muligt.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Jeg valgte at vende tilbage til Danmark, efter at have boet i udlandet i 10 år, for at læse min bachelor lige efter min Int.Bac i Geneve. Det var et dårligt valg set i bakspejlet, fordi jeg var for umoden og motivationen for at læse videre ikke var så stærk. Det havde en negativ effekt på de første tre-fire semestre og derfor faldt mit gennemsnit gevaldigt – noget som klart begrænsede mig i de efterfølgende år imellem min bachelor og kandidat.
Et godt valg jeg tog var dog at tage to år imellem min bachelor og kandidat. Jeg bestemte mig for at tage to år, ikke mindre ikke mere, så jeg kunne få noget erhvervserfaring og derfor bedre kunne relatere til de emner vi drøftede under min kandidat. Da jeg havde arbejdet i to år begyndte jeg på min kandidat i Madrid. Jeg havde valget imellem London og Madrid men havde allerede boet næsten fire år i England og ville prøve at bo i et nyt land. Kandidaten på IE Business school havde stort fokus på entrepreneurship, så jeg mødte masser af fascinerende folk med utrolig spændende ideer og nogle fantastiske professorer. Den helt rigtige skole for mig.

Hvad har det betydet for hvor du er nu, at du har studeret i udlandet? Hvad er fordele og ulemper ved din internationale erfaring?

Det giver dig et ekstremt bredt perspektiv på alt, samfundsmæssigt, økonomisk og politisk. Det at få noget international erfaring vil jeg prioritere over alt andet. Man får en velbalanceret personlighed, synes jeg. Du lærer af alle typer folk, nu var jeg så heldig at gå på international skole i Geneve, tage noget af min Bachelor i Amsterdam og min Kandidat i Madrid, og så har jeg arbejdet i forskellige lande, hvilket gav mig mulighed for vitterligt at lære af alle typer mennesker. Og det er helt fantastisk. Selvom du ikke er vant til et internationalt miljø, så bliver du stadigvæk skabt af de personligheder omkring dig. Men når du får erfaring fra andre lande og samfund så kan det kun være positivt. Det der er lidt ærgerligt selvfølgelig, det er, at jeg ikke har det samme netværk i Danmark som andre. Mine venner og mine kontakter er spredt lige fra Canada til Australien, så det er svært, når man for eksempel er nyuddannet at finde et job i Danmark, når man ikke har et stort netværk. 

Hvilke jobs har du haft gennem din karriere og hvor har du udviklet dig mest?

I det første år efter min Bachelor begyndte jeg som marketingsansvarlig i en lille virksomhed som jeg startede sammen med en ven, hvor vi solgte luksus varer til det danske marked. I det andet år tog jeg tilbage til Schweiz, hvor jeg arbejdede som konsulent på projekter i Syd Afrika, Mellemøsten og Syd Øst Asien. Jeg har været marketing intern i L’Oreal og så var min første stilling i Dream Broker salgskonsulent, hvorefter jeg blev forfremmet til Team Leader for New Business og derefter Country Manager. Jeg lærte allermest af at have min egen virksomhed, idet man skal klare de arbejdsopgaver som står foran en, om det er at udarbejde fakturerer eller snakke med leverandører. 

Hvordan ser din dagligdag i din nuværende stilling ud, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

I en virksomhed som vokser så hurtigt, men stadig er relativt lille (lige over 100 mand), så er min dag meget varierende, idet man har mange hatte på. Nogle dage bruger jeg det meste af tiden på at bygge cases med nogle af de største virksomheder i Danmark sammen med mine kollegaer, andre dage fokuserer jeg på at tiltrække spændende talenter eller træne og udvikle mine kollegaer og mig selv. Oftest så er dagene en god sammensætning af det hele.

Hvilke kompetencer/kvaliteter er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

Det er virkelig vigtigt at man er struktureret, løsningsorienteret, konsekvent, ærlig og god til at lære fra sig så ens medarbejdere og kollegaer ved, at man har en generel forståelse for alle kundecases og kan hjælpe med de fleste spørgsmål på en effektiv men ærlig måde, samt udvikle dem så de er selvkørende. Jeg er på ingen måde ekspert, og det forventes heller ikke, idet jeg stadig er relativt ung. Dog skal man være klar til at absorbere viden hurtigt og turde træffe valg, nogle gange svære valg, for at virksomheden udvikler sig.

Hvordan vægter du erhvervserfaring i forhold til uddannelse?

Jeg synes, at det som en uddannelse giver dig er en værktøjskasse, en abstrakt, teoretisk værktøjskasse, som jeg rent personligt ikke synes relaterer sig så godt til den virkelige verden. Men man lærer af nogle super spændende mennesker, og finder eventuelt en interesse i nogle emner man ikke har tænkt over, som kan dirigere i en retning som man måske ikke havde forventet. Så en uddannelse er ekstremt vigtig. Den værktøjskasse du får danner fundamentet. Men for at skabe succes så tror jeg, at erhvervserfaring er vigtigst. Få dig nogle erfaringer med alle typer jobs, skub dig selv og så vær den type person du er. Jeg troede aldrig jeg skulle arbejde inden for software og salg, men nu har jeg fundet det som jeg næsten ikke kan leve uden. Jeg elsker det her job!

Var det igennem uddannelse du fandt det job?

Nej, det var igennem min erhvervserfaring med konsulentarbejde og marketing. Jeg fandt ud af at det ikke passede til mig. Så syntes jeg det med tech og it lød spændende, og så prøvede jeg det uden at vide hvad det krævede. Og så er jeg så heldig at jeg startede ud i en lille virksomhed, hvor du ikke kan gemme dig, du skal hele tiden præstere, og det tror jeg er ret sundt.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor? Hvordan løste du den?

Den største udfordring var at komme over min dårlige karakterer i bacheloren, når graduate stillinger og andre er så eftertragtet, at de oftest kun tager det bedste, troede jeg. Jeg bestemte mig for kun at søge stillinger, som jeg virkelig troede på, eller følte at jeg kunne stå inde for og kunne bidrage til selv med min unge alder.

Lad være med at være nervøs for at dine karakterer ikke er gode nok, tænk på hvilken profil de søger, og hvad du kan bidrage med.

Hvad drømmer du om og hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Det der motiverer mig i mit nuværende job er, at når jeg taler med mine venner og familie rundt omkring i verdenen om nogle år så vil jeg have at de kender os, når jeg nævner Dream Broker – hvis de gør det, uden at jeg har talt med dem om det før, så ved jeg, at jeg og firmaet har nået vores mål. Fra ingen ting til en global spiller der har impact!

Hvad er dine bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

  1. Dit drømmejob er ikke nødvendigvis det job, som du tænker på, mens du læser. Jeg troede, at jeg ville arbejde for et at de top fire konsulentfirmaer og havde aldrig tænkt over at arbejde inden for software eller salg. Jeg er af den overbevisning, at man skal prøve sig ad – så prøv at få så mange erfaringer som muligt, rejs, læs og find det du er passioneret om.
  2. At turde tage svære beslutninger uden at have alt den information man måske kunne ønske sig og så stå ved dem, det skaber tillid til dig som person. Selvfølgelig skal du ikke være blind overfor gode mod argumenter.

Nanna Salver

Nanna er portrætskribent hos Talentguiden. Nanna interesserer sig for mennesker, medier, kultur og sprog og er altid på udkig efter inspirerende historier. Kontakt: ns@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn