I samarbejde med:

I 2015 blev den dengang 19-årige Emil Bender Lassen student fra Middelfart Gymnasium med det højeste snit på skolen. Med en fraværsprocent på cirka 15 procent kan dette undre nogle, men han er beviset på, at gode karakterer og skarpt fokus på erfaring sagtens kan gå hånd i hånd. Han griber alle de muligheder, der kommer hans vej og arbejder hårdt. I dag er han intern ved det succesfulde investeringsfirma, Nova Founders Capital, der på kort tid har rejst en milliard kroner i kapital. Til september starter han på King’s College i London, som er et af de bedste universiteter i England.

Artiklen fortsætter under grafikken

Emil Bender Lassen

Alder: 20 år LinkedIn: https://uk.linkedin.com/in/emilbenderlassen Bachelor:  Starter på Politics, Philosophy and Economics på King’s College London Sep. 2016 Nuværende stilling: Venture Analyst Intern – Nova Founders Capital Tidligere erfaring:  Regional Kampagneleder for Europabevægelsen Frivilligt arbejde: Danish Students Abroad, Nordic Study Abroad Conference, Danish Model United Nations Største succes:  Internship i global virksomhed, optagelse på King’s College London

 

Da Emil Bender Lassen sidste sommer fik studenterhuen på hovedet, jokede rektoren på den fynske gymnasium med, at han skulle have haft en pilotkasket på. Emil er nemlig typen, der ikke lader nogle chancer gå forbi sin næse. Derfor havde han utallige projekter og organisationer, som han var en del af ved siden af gymnasiet – hvilket også resulterede i en høj fraværsprocent. Dog bestod han stadig med topkarakterer og holdt afgangstalen på gymnasiet. Hårdt arbejde betaler sig, og i en alder af kun 20 år har han et imponerende CV.

Networking er ikke bare et smart ord

Allerede inden Emil starter på sin videregående uddannelse i London, har han grebet chancen for at få endnu mere erfaring på CV’et. I 2015 var han med til at arrangere Nordic Study Abroad Conference, en konference fyldt med dygtige og inspirerende mennesker, hvor han mødte iværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen, som har startet Nova Founders Capital, og Rod Garcia, som er Senior Director of Admissions på MIT Sloan School, et af verdens bedste universiteter.

”Rod er en af Mads’ mentorer, og da han senere på året var i Danmark, mødtes vi til en kop kaffe”, fortæller Emil, der ikke skulle tænke en ekstra gang over dette tilbud.

Efter mødet skrev Rod, at han synes, at Emil skulle søge internship ved Mads og Nova Founders Capital. ”Så jeg sendte en mail til Mads, hvor jeg CC’ede Rod. Så fik jeg et Skype-interview, og dagen efter fløj jeg til London, hvor jeg efter 2,5 times case-interview fik internshippet”, siger han. ”Det er et fantastisk eksempel på, at networking ikke bare er et smart ord, der florerer på alt for mange LinkedIn profiler”, fortæller han.

Arbejder mellem 13 og 16 timer i døgnet

I januar startede han sit syv måneders internship som Venture Analyst Intern i den hurtigvoksende engelske virksomhed. ”Nova er stadig en relativ ung virksomhed, hvilket betyder, at hårdt arbejde belønnes med nye udfordringer og mere ansvar”, forklarer Emil.

Virksomheden er gennemsyret af en start-up kultur, hvor alle arbejder hårdt for at opnå succes. ”Jeg arbejder nok mellem 13-16 timer om dagen”, siger han.

Hans hverdag er alsidig og udfordrende, og han har en række faste arbejdsopgaver, der går lige fra basale opgaver som administration af Google Accounts over market research til analyse af virksomhedernes performance. De seneste to måneder har han dog været i Danmark i forbindelse med en nyopstartet virksomhed.

”Da jeg startede i januar, var den her virksomhed stadig på tegnebrættet. Dét, at kunne stå i dag og se en veletableret virksomhed med +25 ansatte og have en del af ledelsesansvaret af vores team på fire interns, er for fedt”, fortæller han.

Interviewer knivskarpe unge fra hele verden

For Emil er der noget helt specielt, og ekstremt lærerigt, ved at starte en virksomhed op fra bunden og være med til at påvirke processen. En anden del af hans arbejdsopgaver som han også lærer meget af er, at han er ansvarlig for rekrutteringsprocessen af nye interns, hvilket betyder, at han dagligt interviewer skarpe unge mennesker fra hele verden og presser dem i business cases.

”Jeg har lige haft et kald med en kandidat, der har en master fra London School of Economics, og har været i praktik i JP Morgan og McKinsey – og her sidder jeg og er lige blevet færdig med gymnasiet”, siger Emil, der er overbevist om, at den erfaring han tager med fra Nova er uvurderlig.

Han starter nemlig selv på sin bacheloruddannelse efter sommer, og erfaringen er en stor fordel i kampen om de eftertragtede summer internships, som han skal søge, når han kommer i gang på studiet.

Engelsk topuniversitet betyder en kvart million kroner mere

Med valget om at tage på et engelsk topuniversitet følger den konsekvens, at Emil ender med at betale en kvart million mere, end hvis han havde valgt et studie i Danmark. Man kunne spørge sig selv, om det er det værd, men det mener den kommende bachelorstuderende bestemt. ”Niveauet på de engelske topuniversiteter er markant højere, men jeg havde nok været bedre stillet på det danske arbejdsmarked, hvis jeg blot havde lænet mig tilbage på mit snit fra gymnasiet og taget en International Business på CBS”, forklarer Emil. Dog mener han stadig, at det er pengene og tiden værd, at tage til London. ”Dét at gøre noget ekstra, hæve barren for ambitionerne og tage springet er det hele værd i længden”, mener han.

På King’s College i London skal han læse en kombination af filosofi, politik og økonomi, hvor han vil fokusere på de to sidstnævnte. De to fag er det ideelle grundlag for en indgangsvinkel til den karrierevej, som han vil forfølge. ”Det vil give mig et solidt analytisk og økonomisk grundlag kombineret med et godt samfundskendskab”, forklarer Emil, der mener, at disse to felter er mest relevante for at forstå, hvordan man udvikler og driver en virksomhed.

Egne ambitioner bestemmer sværhedsgraden

Den unge fynske intern knokler for at opbygge kompetencer, som han kan bruge i sin uddannelse og karriere, og selvom han arbejder 13-16 timer om dagen, er hans overskud stadig intakt, fordi han virkelig brænder for det, han laver. ”Jeg er enormt motiveret for at lære nye ting hele tiden og udvikle mig selv”, fortæller Emil, der dog også kan se denne styrke som en svaghed. ”Mit drive kan blive en svaghed, når jeg glemmer at stoppe op og orientere mig om, hvor jeg er, fordi der hele tiden er fart på og nye udfordringer klar”, forklarer han. Det er udelukkende ens egne ambitioner, der bestemmer sværhedsgraden af ens arbejdsopgaver, og det er derfor, Emil sidder som 20-årig og arbejder med talenter fra universiteter som Harvard og MIT og har erhvervserfaring fra de bedste konsulenthuse og investeringsbanker.

Fremtiden er derfor ganske lys, og han brænder for at få mere ansvar og udvikle sig endnu mere. ”Det kræver, at jeg beviser min motivation og mine evner”, fortæller Emil, der har store drømme om at lede egen virksomhed en dag.

”Ideen om at have sin egen virksomhed tænder mig helt vildt, og jeg håber en dag, at jeg finder en idé, som jeg tror så meget på, at jeg kan realisere den”, siger han.

Emil Bender Lassens tre bedste råd til ambitiøse studerende:

  1. Hvor klichéfyldt det end kan lyde: Networking virker! Grib de muligheder du har for at tale med interessante mennesker, og øv dig i at etablere kontakt med folk, som du har lyst til at arbejde sammen med.
  2. Gør noget andet end alle andre. En IB er en enormt god uddannelse – men der er 180 studerende, der kommer ud hvert år, og de har næsten alle sammen gode karakterer – og har nok også været forbi Case Competition. Lav noget andet end gennemsnittet, og bevis dit overskud og dit drive – det tror jeg kommer til at afgøre dine karrieremuligheder senere.
  3. Tag en del af din uddannelse i udlandet. Du får mulighed for at sætte danske standarder i perspektiv, lære nye kulturer at kende – og får mulighed for at studere i et internationalt miljø. Hvor basalt det end kan lyde, så tror jeg det kan flytte bjerge at have et relevant udlandsophold undervejs i sit studie.
Avatar

Nathalie Meinhardt Lind

Nathalie er portrætskribent hos Talentguiden. Hun læser til dagligt Virksomhedskommunikation på Århus Universitet og interesserer sig for PR, marketing og kommunikation. Derudover arbejder hun som projektassistent hos Klix Kommunikation. Kontakt: nm@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn