Efter mange måneders hårdt arbejde er årets case competiton endelig afsluttet og vinderne, med det bedste løsningsforslag til Grundfos er fundet. Bag eventet ligger mange timers hårdt arbejde for at få alle brikker til at falde på plads og ikke mindst for at skabe en case af høj kvalitet til deltagerne. Talentguiden har taget en snak med årets case writer, Henriette Søs Henriksen, om hvad det vil sige at skrive en case af dette omfang, hvad hun har fået ud af det og hvilken betydning, det har for hendes videre karriere.

Henriette Søs Henriksen

Alder: 24 år LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/henriette-henriksen/ Bachelor: BSc International Business, GLOBE scholar Kandidat: MSc. Finance & Strategic Management Nuværende stilling: Junior Shipping Analyst, The Boston Consulting Group Tidligere erfaring: Summer Intern hos TOP-TOY Hong Kong og studentermedhjælper hos Industriens Pension Frivillig: GLOBE Alumni, Deltager på CBS’ international case competition teams, Case Writer v. CBS Case Competition Største successer: At løbe et halvmaraton og skrive årets case til CBS Case Competition Drømmejob: Management Consultant

Hvordan endte du med at skrive årets case?

Jeg blev kontaktet af CBS Case Competitions Steering Commitee i maj sidste år, da jeg selv havde deltaget på CBS’ hold til den internationale konkurrence året forinden og havde en del case erfaring. Jeg overvejede selvfølgelig nøje, om det var ”det værd” at sige ja, eftersom jeg havde gang i andre frivillige aktiviteter, havde et krævende studiejob og også skulle passe min skole ved siden af. Jeg endte med at sige ja, fordi du som case writer får lov til helt selv at skabe casen og tage vigtige beslutninger, samtidig med at du får lov til at arbejde sammen med en masse andre engagerede studerende. I mine øjne er det en enestående chance for at få en masse praktisk erfaring.

Hvilke erfaringer har du fået i forbindelse med at skrive årets case?

Først og fremmest har jeg fået en viden om en industri og et firma, som jeg have minimalt kendskab til før. Her minder case writer rollen meget om konsulentverdenen, hvor du også får kort tid til at sætte dig ind i en helt ny industri og virksomhed med ofte komplekse problemer. Det har givet mig enestående erfaringer ift. at sidde med stort datamateriale og øvrigt input, og skulle træffe beslutninger, som får stor betydning for andre – i dette tilfælde de mange casedeltagere og hele caseorganisationen. De mange møder med beslutningstagere på højt niveau i nogle af Danmarks største og mest indflydelsesrige virksomheder har også givet mig uvurderlige erfaringer i at begå mig på dette niveau. Endelig har mit samarbejde med Ebbe, årets anden case writer, givet mig nogle helt fantastiske oplevelser. Det at arbejde så tæt sammen om et vigtigt projekt, skulle afstemme forventninger og sikre, at man arbejder mod fælles mål og standarder er en rejse ift. personlig udvikling, som jeg nødigt ville have undværet.

Hvad var den største udfordring i at skrive casen?

Den største udfordring var at gøre en kompleks industri og firma spiselig for de studerende, der kun har et døgn til at sætte sig ind i en problemstilling, som firmaet ikke selv kan løse. Vi fik en masse input fra de ca. 20 interviews vi afholdt og forskellige datakilder, og derfra skulle vi finde frem til, hvad der var centralt og hvordan vi kunne bygge en spændende historie op. Samtidig var det udfordrende, at vi ikke måtte løse problemet/casen, som man er vant til at gøre, men at vi i stedet skulle lade det være op til andre. Desuden, var det også en kæmpe udfordring at skulle arbejde på noget i 8 måneder og ikke kunne fortælle til nogen, hvilket firma du havde valgt, hvor du var i verden eller hvad det virkelig var du brugte al din tid på. Og så var der selvfølgelig de praktiske udfordringer med at få det hele til at gå op i en højere enhed med studie, job og møder i den anden ende af landet.

Hvilke overvejelser har du haft i forhold til dit valg af uddannelse?

Mit fokus har altid været på, hvor jeg kunne udvikle og udfordre mig selv mest. Da jeg skulle vælge bachelor stod jeg en uge inden frist og skulle vælge mellem medicin og International Business (og ja de to uddannelser er nok så langt fra hinanden som de kan være, men jeg interesserer mig næsten for alt). Jeg endte med at vælge International Business, fordi jeg gerne ville gå en vej, hvor alle døre var åbne, og hvor jeg selv kunne påvirke tingene. Og det har jeg ikke fortrudt et eneste øjeblik. I løbet af bacheloren blev det klart for mig, at jeg gerne ville gå konsulentvejen, og det var derfor naturligt at vælge Finance and Strategic Management på min kandidat. Det er klart at mit GLOBE forløb, mit internship og mit studiejob også har været med til at spore mig i den rigtige retning, men grundlæggende har det været mine interesser i strategi, finance og problemløsning, der har givet mig retningen.

I begyndelsen af min bachelor lagde jeg meget vægt på teoretisk uddannelse, men jo længere jeg er kommet i min uddannelse, har jeg indset, at man lærer lige så meget gennem praktisk erfaring. Derfor har jeg her på kandidaten lagt langt mere vægt på studiejob og f.eks. CBS Case Competition. Det er ikke sådan at studiet er nedprioriteret, men hvis jeg ser de sidste 8 måneder tilbage, så har studiet procentuelt fyldt mindst. For at få det til at balancere har det været nødvendigt med benhård prioritering og ikke mindst planlægning, så jeg har fået det optimale ud af hver ting.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

For mig er lysten til at lære en meget stor motivationsfaktor. Jeg nyder at være med der, hvor tingene sker, det faglige niveau er højt og hvor jeg kan udfordre mig selv til hele tiden at løfte barren. Det taler også ind i det konkurrencegen jeg har. Et konkurrencegen som i højeste grad er rettet mod mig selv – men selvfølgelig også ift. at ville være blandt de bedste. Men dybest set er det min nysgerrighed og sulten for at lære nye ting som driver mig.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn