Ved nærmest et tilfælde startede Jacob Høeg Madsen på jurastudiet efter gymnasiet. Han var på det tidspunkt ikke overbevist om, at det var den vej, han ville gå, men efterhånden steg lysten og nu er han partner i et af de mest eftertragtede advokatfirmaer. Han kender til hårdt arbejde og ved, at man ikke kommer til succes blot på talent, men at det også kræver målrettet indsats.

 

Artiklen fortsætter under grafikken

Jacob Høeg Madsen

Alder: 35 år LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/jacobhoegmadsen/da Bachelor: Jura (KU) Kandidat: Jura (KU) Nuværende stilling: Partner i Kromann Reumert Tidligere erfaring: Slaughter and May, Tryg Forsikring Mest kendt for: Betroet rådgiver til den finansielle sektor inden for regulering, investeringer, fund formation, selskabsret og M&A Største succes: At overleve at blive partner og få barn samtidig. Derudover var jeg stolt af at være en del af det team hos Kromann Reumert, som rådgav staten om bankpakkerne.

Hvordan ser din dagligdag hos Kromann Reumert ud, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

Min dagligdag som partner består i (i) at have ansvaret for at skabe forretning til kontoret i form af nye sager, (ii) at varetage ansvaret for, at de bliver løst rigtigt og omkostningseffektivt, (iii) at lede de medarbejdere, der indgår i mit team og sikre, at de gennemgår en faglig og personlig udvikling, og at der er et godt samarbejdsklima, og (iv) at bidrage til, at virksomheden som sådan udvikler sig og vækster.

Hvilke kompetencer er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

Det er afgørende at være fagligt kompetent. Derudover skal du have et godt judgement og være god til at samarbejde både med klienter og med dine kollegaer. Det er også væsentligt, at du er akkvisitiv, så du kan tiltrække forretning til virksomheden, og at du indgyder tillid hos dine klienter.

Fortæl om din uddannelse og de valg, du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Efter gymnasiet valgte jeg at starte på jurastudiet. Det hele var lidt tilfældigt (jeg kunne ligeså godt være blevet økonom eller historiker) og det første år føltes hårdt og lidt kedeligt, så jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte.

Første årsprøve gik imidlertid fornuftigt, så jeg blev hængende. Derefter fandt jeg hurtigt glæden ved juraen, og jeg har aldrig fortrudt mit studievalg.

Efter min bachelor var jeg 6 mdr. på udveksling i New York, hvilket var rigtig spændende og lærerigt. Da jeg kom hjem færdiggjorde jeg mit studie og valgte så at starte som advokatfuldmægtig hos Kromann Reumert. Jeg var aldrig i tvivl om, at jeg gerne ville være advokat. Den praktiske gerning med al dens dynamik virkede langt mere tillokkende på mig end andre karriereveje.

I 2007, da jeg netop havde fået min advokatbestalling, rejste jeg igen til New York og læste en mastergrad i jura (en såkaldt LL.M.). Det var hårdt at komme tilbage på skolebænken, men jeg er glad for, at jeg udfordrede mig selv og gjorde det. Endelig blev jeg i 2012 udstationeret i 6 mdr. på et advokatkontor ved navn Slaughter and May i London, hvilket var en fantastisk stor oplevelse.

Hvad fik du ud af at tage på exchange?

Jeg syntes, at jeg var ret disciplineret, inden jeg tog afsted, men måtte hurtigt erkende, at amerikanerne var langt mere målrettede end vi danskere. Udover sprog, faglige egenskaber (særligt argumentationsteknik) og lidt ekstra disciplin, fik jeg en masse spændende personlige oplevelser ud af opholdet, og det er nok dem, der fylder mest i dag.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Uanset hvad man foretager sig, mener jeg, at den personlige tilfredsstillelse ved at nå sine mål er en væsentlig motivationsfaktor. Derudover tror jeg ikke, man er ærlig over for sig selv, hvis ikke man indser, at personlig anerkendelse er en del af motivationen.

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Mit job er meget alsidigt. Der er stor variation i arbejdsopgaverne og det betyder, at man aldrig sætter den på autopilot, men konstant bliver udfordret af klienter, kollegaer, modparter m.v.

Derudover er jeg heldig at have utrolig mange dygtige klienter og kollegaer, og det at arbejde i et højt kvalificeret arbejdsmiljø tror jeg ikke, at man skal underkende værdien af. Det er stimulerende.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor? Hvordan løste du den?

Jeg blev på et tidspunkt sendt til Amsterdam for at forhandle en meget lang og kompliceret aftale med en klient inden for et område, som jeg ikke har forstand på. Baggrunden var, at min kollega blev forhindret i at deltage i mødet. Jeg forsøgte at lytte meget og tale så lidt som muligt. Derudover foregav jeg heller ikke over for klienten at være 100 meter mester i denne type aftaler, hvilket jeg tror gav lidt sympati og fjernede lidt af presset. Det lykkedes at komme igennem forhandlingerne, men jeg har sjældent været så træt, som da jeg kom hjem fra den tur.  

Hvad giver dig et kick privat og på jobbet?

Når det lykkes for mine klienter at opnå deres mål, og når det lykkes at vinde en sag for en klient i konkurrence med andre advokater.

Hvem har du set som rollemodeller i din karriere?

Min far har i mere end 40 år været partner på det advokatkontor der hedder Bruun & Hjejle (tidligere Jonas Bruun), så juraen har ikke været min familie helt fremmed. Min far har lært mig utrolig meget og været en stærk inspirationskilde både fagligt og menneskeligt.

Derudover har en af de vigtigste ting for mig været, og er fortsat, at iagttage de erfarne partnere på kontoret og se hvordan de griber det an. Min erfaring er, at der er utrolig mange forskellige veje til Rom, og ultimativt skal man så finde en stil, der passer til ens personlighed og temperament.

Har du lavet frivilligt arbejde, og hvad fik du ud af det?

Jeg har hos Kromann Reumert lavet pro bono arbejde for Justitia, der er en juridisk tænketank, der arbejder for at forbedre retssikkerheden i vores samfund. Det er inspirerende at arbejde sammen med ildsjæle, der kaster deres energi ind i at forbedre vores samfund til gavn for alle.

Hvem beundrer du mest og hvorfor?

Der er mange personer, som jeg beundrer for konkrete egenskaber, evner eller bedrifter (Barack Obama, Alex Ferguson, Winston Churchill, Mærsk McKinney-Møller), men jeg er ikke tilhænger af idoldyrkelse.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

  1. Du skal være disciplineret og fokuseret for at kunne nå dine mål.
  2. Du skal være motiveret af de rigtige ting (penge og prestige gør det ikke i længden).
  3. Du skal være klar til at yde de nødvendige ofre og være indstillet på, at belønningen ikke nødvendigvis venter lige rundt om hjørnet, men først kommer nogle år senere.

3 hurtige:

Yndlingscitat:

If I am not for myself who will be for me, if I am for myself only who am I (Hillel)

Bedste bog indenfor dit felt:

Justice for hedgehogs af Ronald Dworkin

Bogen, der har haft størst indflydelse på din udvikling:

Exodus af Leon Uris er blandt de bedste bøger, jeg har læst. Hovedpersonens karakterstyrke og evne til at finde de fornødne personlige ressourcer har inspireret mig.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn