I samarbejde med:

Der er langt fra gården i Jylland, hvor Jakob Lyngsø Jørgensen er vokset op, til konsulentjobbet hos The Boston Consulting Group. Men et stærkt drive, en nysgerrighed efter at lære og en stærk karakter, har gjort, at han allerede tidligt i sin karriere vist sig at være et talent, man skal holde øje med.

Artiklen fortsætter under grafikken

Jakob Lyngsø Jørgensen

Alder: 23 år LinkedIn: Jakob Bachelor: B.Sc. in International Business Kandidat: Cand. Merc. AEF Nuværende stilling: Junior Analyst hos The Boston Consulting Group Tidligere erfaring: DONG Energy, Arla Foods Største succes: At kombinere akademisk og professionel success med et fantastisk socialt liv og gode venner

Du arbejder for The Boston Consulting Group (BCG). Hvordan er din dagligdag hos The Boston Consulting Group, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

Det unikke ved en studenterstilling i BCG er, at du får ansvaret for dit eget projekt inden for shipping. Du er dermed ansvarlig for den direkte klientkontakt, og alt hvad det indebærer. Du får en unik industrividen og kommer til at beherske Excel og PowerPoint til perfektion. Du får den erfaring, det giver at stå foran en klient og præsentere, det du har lavet.

Som student i BCG får du meget ansvar, og du er som sagt ikke assistent for nogen. Det betyder, at det 100% er dit ansvar, at deadlines bliver overholdt. Man skal derfor være god til at prioritere sin tid, og være god til at sige nej til ekstraopgaver.

Fordi du hele tiden samarbejder med kollleger eller er i kontakt med klienter, er det selvfølgeligt også vigtigt med stærke sociale egenskaber.

Hvordan så processen ud, da du blev ansat hos BCG?

For at komme ind i BCG skal man igennem en kvantitativ test og 4-5 caseinterviews, hvor de tester dig for din evne til at tænke systematisk og analytisk samt din generelle “business sense”. Det er en god ide at forberede sig til sine interviews, og gerne et par måneder i forvejen. BCG i København er begyndt at afholde events såsom “How to apply”, hvor man lærer om hvad der forventes af en. Jeg kan kun anbefale andre  at tage til sådanne events.

Hvilke jobs har du haft gennem din karriere? Hos hvem har du udviklet dig mest og hvorfor?

Jeg har arbejdet 1,5 år som studentermedhjælper i DONG Energy i deres afdeling for Research & Development inden for Wind Power. Afdelingen fokuserede på at udvikle nye teknologier til brug i DONG Energy’s havvindmølleprojekter. Min opgave bestod så i at lave business cases, for nogle af disse ideer – dvs. finde ud af, om der også var en god forretning i at udvikle og implementere den givne teknologi.

Jeg samarbejdede med ingeniører, meteorologer og geologer, hvilket var utroligt lærerigt for en CBS-studerende som mig. Jeg tror, jeg blev ansat, fordi jeg er en teknologinørd og fordi jeg havde haft fysik på A-niveau i gymnasiet. Det hjalp mig til at forstå, hvad teknikerne snakkede om.

Jeg kan kun anbefale andre at tage studiejobs, som ligger uden for ens kompetencefelt, da det for alvor giver en stejl læringskurve.

I sommerferien 2014 var jeg Summer Intern i Corporate Finance i Arla Foods. Det var også en helt igennem fantastisk oplevelse. Internships er ikke så brugte i Danmark, hvilket er en skam, da det er en glimrende måde at teste en virksomhed og industri af på, og finde ud af man kan lide at være der, uden at forpligte sig til noget. At arbejde i Arla var derudover lidt specielt, da min far er landmand, og han var derfor pavestolt over, at jeg arbejdede der.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Jeg færdiggjorde min bachelor i International Business i sommer. Det er en fantastisk uddannelse, med nogle begavede og motiverede unge mennesker.  Jeg tror, jeg er blevet meget mere ambitiøs alene af at studere med andre ambitiøse studerende.

På fjerde semester var jeg på udveksling på the Wharton School i Philadelphia, hvilket var endnu en god oplevelse. Det høje faglige niveau på Wharton gjorde det til en krævende, men også lærerig oplevelse, og jeg har bestemt ikke fortrudt jeg tog af sted.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Det, der motiverer mig til at nå mine mål, er selve læringsprocessen i det. Da jeg første gang stillede op i en case competition, var det fordi, jeg havde set en finale tidligere på året og syntes at finalisterne var super seje. Jeg beundrede deres evne til at løse et komplekst problem, og samtidig præsentere det til et stort publikum. Jeg var hooked og tænkte, at det ville jeg også lære.

Så jeg stillede op til en case competition sammen med 3 venner og selvom vi ikke vandt, lærte jeg ufatteligt meget på de 24 timer. Hvis man fokuserer på læringsprocessen fremfor det at vinde, kan bare det at stille op være en succes. Sidenhen har jeg stillet op i 7 case competitions i ind- og udland og vundet 4 af dem.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor? Hvordan løste du den?

I vinters var jeg, sammen med en kammerat, blevet valgt til at skrive en case, som skulle bruges til en case competition for studerende på alle 3 årgange af International Business. Hverken min kammerat eller jeg havde nogen ide om, hvordan man skrev sådan en case, men jeg tror, vi begge to havde et mindset, der sagde, at man ikke nødvendigvis skal kunne kravle, før man kan gå, så vi kastede os ud i det.

Casen endte med at omhandle PANDORA, og processen indebar bl.a. et timelangt interview med deres CEO, Anders Colding Friis. Det tog flere måneder at lave casen, da vi skulle lave alt selv inklusiv alt det grafiske. Men hold fast hvor er jeg glad for, vi gjorde det. Jeg lærte en masse, og det gjorde kun processen bedre at gøre det sammen med en af mine bedste venner.

Hvordan har din opvækst påvirket dit mindset og tilgang til karriere?

Min far er ufaglært landmand og min mor arbejder som laborant i nabobyen Kjellerup. Jeg bilder ikke mig selv ind, at grunden til, at jeg er kommet dertil, hvor jeg er i dag, er fordi jeg er specielt intelligent, men derimod fordi jeg har fået en bundsolid opdragelse.

Hjemmefra har jeg lært, at der intet er som flid og en stærk karakter. Og karakter henviser altså ikke til dem, man får i skolen. Det henviser til din personlighed og måden du behandler andre på. Det betyder, at det vigtige ikke blot er at nå sine mål, men at måden man når sine mål på skal være rigtig.

Flid handler om at gøre sig umage i alt hvad man laver. Det er bedre at koncentrere sig om at lave noget til UG end at have mange bolde i luften og så kun levere en halvhjertet indsats. At gøre sig umage er også et fantastisk mål at sætte for sig selv, for det er muligt at opfylde hver eneste dag, uanset hvor god man er til det man laver.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

  1. Husk at have det sjovt på din vej. Da jeg dimitterede fra International Business, tænkte jeg ikke på mine karakterer eller de studiejobs, jeg havde haft over de sidste tre år – jeg tænkte på de fantastiske venner, jeg havde fået. Disse venner startede jeg bl.a. CBS Beer sammen med, som er en forening, der afholder Beer Pong turneringer for studerende på CBS.
  2. Sænk forventningerne. Ligesom at man kan miste sig selv i modgang, kan man også miste sig selv i medgang. Bare fordi man har fået et 12-tal, er det ikke givet, at man skal have et næste gang.
  3. Tag kontrol over din karriere og prioriter læring over “no brain”-arbejde. Det er vigtigt at finde et studiejob, hvor du faktisk lærer noget næsten hver eneste dag, for der er mange ting, man kun kan lære på arbejdet og ikke på studiet. Vær ikke bange for at gå til din chef med forslag til opgaver, du gerne vil være med til at løse. Du er dermed proaktivt med til at forme din egen karriere. Mens det er givende at have et job ved siden af studiet, er det vigtigt ikke at lade det stå i vejen for at man kan passe sit studie.
Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn