Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24

Sideløbende med sin kandidatuddannelse på CBS arbejder Christian Mattebjerg Dalsgaard-Hansen som Junior Consultant hos Kopenhagen Konsulting, hvor han takket være en målrettet indsats løser opgaver med nogle af branchens skarpeste talenter.


Blå bog: Christian Mattebjerg Dalsgaard-Hansen

Alder: 28

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/christian-m-dalsgaard-hansen/

Bachelor: BSc International Business & Politics (CBS)

Kandidat: MSc International Business & Politics (CBS)

Nuværende job: Junior Consultant hos Kopenhagen Konsulting

Tidligere erfaring: Controller Siemens AG, Analyst Benjamin Media

Frivilligt arbejde: 180 Degree Consulting (CBS), Nordic Race

Største success: At komme på mit første rigtige projekt uden for CBS. Det var en realisering og belønning af alt det arbejde, der er gået forud

Vis mere

Det var først, da Christian Mattebjerg Dalsgaard-Hansen begyndte på CBS, at det gik op for ham, at han ville være konsulent. Derfra gik der dog ikke længe, før han i bedste konsulentstil lagde en strategi for at nå sit mål.

Christian Mattebjerg Dalsgaard-Hansen har i løbet af sin studietid udnyttet alle de muligheder, han har kunnet komme i nærheden af for at komme et skridt tættere på drømmejobbet. Lige fra hans deltagelse i CBS Case Competition og 180 Degrees Consulting til engagement i andre relevante kurser, der alle har hjulpet ham med at forfine sine analytiske og strategiske færdigheder.

Takket være hans målrettede og vedblivende indsats kan Christian Mattebjerg Dalsgaard-Hansen i dag kalde sig Junior Consultant hos konsulentfirmaet Kopenhagen Konsulting. Et job, der i den grad passer til hans ønske om at gøre en mærkbar forskel – og det endda mens han stadig studerer.

Fortæl om din uddannelse og de valg, du har taget gennem din bachelor og kandidat. Hvad har de betydet?

Jeg var en high-performer igennem min folkeskole- og gymnasietid og var nok faldet lidt ned i en overbevisning om, at jeg knap behøvede at yde en indsats for at få gode resultater.

Jeg fik dog en brat opvågning på bacheloren og måtte virkelig slide for at komme frem til de samme gode resultater som tidligere. Denne oplevelse samt drømmen om at arbejde som konsulent fik mig til at indse, at der selvfølgelig ikke er noget, der kommer af sig selv. I sidste ende har min uddannelse givet mig en god teoretisk ballast, som jeg har været i stand til at omsætte til praktik i forbindelse med mit arbejde som konsulent samt en sund vilje til at arbejde.

Hvilke forventninger havde du før dit valg af uddannelse?

Jeg forventede, at der ville være et stærkt fokus på forbindelsen mellem ‘International Business’ og den samfundsfaglige komponent ‘Politics’. Dette dog uden at vige fra den grundlæggende læring vedrørende forretningsdelen. I sidste ende forventede jeg nok mest af alt, at jeg ikke ville begrænse mig synderligt ved at vælge IBP frem for eksempelvis International Business, men at jeg tværtimod ville opnå en synergieffekt mellem de to hovedelementer.

Jeg har en gang imellem savnet nogle mere håndgribelige analytiske værktøjer og modeller. Dem har jeg dog gjort en indsats for at finde på egen hånd.

Hvordan tilegner du dig professionel erfaring? Hvilke professionelle/frivillige stillinger har du haft, og hvordan fik du dem?

Jeg arbejder som regel struktureret for at tilegne mig ny viden og erfaring. I den forbindelse, har jeg arbejdet meget fokuseret på at opbygge et kendskab til de forskellige værktøjer og modeller, der kan være (og ofte er) relevante i rollen som konsulent. Dette har været igennem selvstudier, kurser, og ved deltagelse i forløb udbudt af studenterorganisationer på CBS.

Jeg fik eksempelvis muligheden for at arbejde sammen med en gruppe af andre studerende igennem 180 Degree Consulting. Her arbejdede vi i fællesskab på at gøre en positiv forskel for vores respektive NGO’er. Det vægter tungt hos en fremtidig arbejdsgiver, at du har arbejdet med samme problemstillinger før, og at du kan påvise en stærk ‘track-record’.

Det var også her, jeg skulle møde min nuværende chef, Christian Winther Poulsen, der på det tidspunkt hjalp 180 Degree Consulting ved at facilitere workshops.

Hvad var vigtigst for dine karrieremuligheder – uddannelse, studiejob eller andre aktiviteter?

Jeg har siddet på begge sider af bordet til et jobinterview, og det er min overbevisning, at en profil er langt mere interessant, hvis den bærer præg af både praktisk og teoretisk erfaring samt giver et billede af et menneske i balance.

Ikke al erfaring er nødvendigvis relevant, og jeg mener, at man med sine valg fortæller en historie til omverdenen om sig selv. Hvis man konsekvent, i kraft af frivilligt arbejde, studiejob, og uddannelse, lægger vægt på komplementære evner, vil man have en langt stærkere profil.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Penge er selvfølgelig altid rare at have og forfærdelige at mangle, men jeg er dog i langt højere grad motiveret af anerkendelse. Anerkendelse i form af den værdi, jeg kan være med til at skabe for en samarbejdspartner eller en kollega.

Jeg er derfor meget begejstret for den meget inklusive og åbenhjertige dialog, som vi har internt hos Kopenhagen Konsulting. Her bliver der givet anerkendelse, når vi laver noget godt, samt arbejdet for, at vi kan spille hinanden bedre.

Hvordan adskiller du dig fra andre studerende? Hvorfor er du ekstraordinær?

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke tænker på mig selv som værende ekstraordinær. Jeg vil i stedet sige, at jeg har nogle enkelte kvaliteter, som jeg har givet mig nogle særligt gode muligheder. Herunder mener jeg selv, at jeg altid har haft let ved at komme i kontakt med og ind på livet af nye mennesker. Dette er en stor fordel for mig, da konsulentfaget er stærkt præget af relationer/netværk samt stakeholder management.

Siden jeg gav mig selv et spark bagi, har jeg været typen, der arbejder til de sene aftentimer for at levere et produkt, der sidder lige i skabet.

Hvilken baggrund har dine forældre? Hvilken betydning har det haft for dit mindset og tilgang til karriere?

Begge mine forældre har været sælgere enten med eget firma eller i en større virksomhed. De har altid været meget opmærksomme på relationen til andre mennesker, og hvordan man giver kunder en god oplevelse og service. Den samme opmærksomhed har jeg forsøgt at tage med mig, når jeg møder nye bekendtskaber for første gang, eller når jeg omgås både kollegaer og samarbejdspartnere.

Har du haft oplevelser som barn eller ung, der har været med til at forme dig på en særlig måde?

Min mor døde for snart to år siden, hvilket, på trods af en periode med sygdom, var en stor overraskelse og påvirkede mig dybt. Jeg har lært ved selvsyn, at vi ikke er bekendt med, hvor lang tid vi får til at gøre de ting, der gør os glade, og jeg har derfor meget fokus på at få så meget ud af døgnets 24 timer, som jeg overhovedet kan.