Studenterguiden.dk er et univers for studerende, der leder efter svar på alverdens spørgsmål. Martin Leo har startet dette univers og udviklet konceptet til et populært website for unge, der har brug for inspiration. Vejen hertil har været snørklet med alt fra McDonalds-job til Telemarketing, men Martin har altid været målrettet og gået direkte efter iværksætterdrømmen. For Martin har de adskillige jobs alle tilføjet viden, der har ført til en succesfuld karriere som indehaver af egen virksomhed. Praktisk erfaring og netværk er nøgleordene i hans øjne. Læs med, hvordan Martin opnåede sin drøm herunder.

Artiklen fortsætter under grafikken

Martin Leo

Alder: 32 år LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martin-leo-m-j%C3%B8rgensen-336a752 Bachelor: HA Almen (SDU) Nuværende stilling: Founder / CEO hos Studenterguiden.dk Tidligere erfaring: LeoCall, Download.dk, Focus Telemarketing, McDonalds, Jensens Bøfhus Mest kendt for: At tjene penge i søvne – med andre ord at skabe arbejdspladser/iværksætteri Største succes: Studenterguiden.dk / Børsen Gazelle 2016

Hvad beskæftiger Studenterguiden.dk sig med? Og hvordan startede din karriere her?

Grundlæggende set så er Studenterguiden.dk til for at “vise de unge og studerende vejen”. Det betyder i praksis, at vi hjælper målgruppen med at finde det bedste studiejob, den rigtige uddannelse, relevante legater, men også f.eks. en god frisør eller en lækker natklub. Det startede nemlig i sin tid med, at jeg flyttede fra Odense til Aarhus og min partner fra København til Odense. I begge tilfælde vidste vi ikke, hvor vi skulle finde en god studiebolig, en dygtig frisør m.v. Den info var ikke til at finde nogen steder og kort tid efter var Studenterguiden.dk i støbeskeen.

Hvordan ser din dagligdag i din nuværende stilling ud hos Studenterguiden.dk?

Nu er mine primære opgaver på Studenterguiden.dk at kvalitetssikre og videreudvikle konceptet. Websitet er efterhånden meget stort og med tusindevis af forskellige steder, artikler osv. Så derfor kræver det en hel del organisering og prioritering at sikre, at alle oplysninger er up-to-date og ikke mindst lever op til vores slogan “Vi Viser Vejen”.

Hvilke kompetencer er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

Jeg tror, at det er vigtigt for succes ud over det sædvanlige, at man har en høj motivation og altid prøver at “lave prikken over i’et” i alle henseender. Hvis man overholder det, så kan man som udgangspunkt bestride alle stillinger til A+ – om ikke andet efter lidt grundlæggende træning og erfaring. Den høje motivation smitter af på mine kollegaer. Det skaber fantastiske resultater, at vi altid forsøger at lave “prikken over i’et”, uanset om der er tale om et nyt produkt eller i behandlingen af vores kunder. Alle bliver kort sagt glade. Skal det blive lidt mere dybt, så er det selvfølgelig også vigtigt med en portion analytiske evner og tålmodighed, når man dykker ned i strategi og konceptudvikling.

Hvilke jobs har du haft gennem din karriere, og hvordan har de klædt dig på til iværksætterdrømmen?

Jeg har taget hele vejen op. Jeg startede selv med at gå med aviser og reklamer og har derefter arbejdet hos McDonald’s, Crazy Daisy, Jensens Bøfhus’ hovedkontor, Focus Telemarketing og DMC Media. Derfra begyndte jeg at arbejde i mine egne selskaber, som jeg efterhånden har fået stiftet et par stykker af.

Jeg tror kombinationen er vigtig og ikke så meget hvert enkelt job. At gå med aviser har nok lært mig lidt omkring det at arbejde for sine penge, udholdenhed og tålmodighed. McDonald’s var glimrende i henhold til mersalg, opsalg, kundeservice og organisation. Hovedkontoret hos Jensens gav mig et fint indblik i regnskab, arkivering, håndtering af kundeklager og indblik i ledelsens dagligdag. Focus Telemarketing gav et boost inden for salg og marketing og ikke mindst ledelse og coaching, da jeg endte med at være salgsleder i firmaet i en del år. Men det hele samles i en højere enhed, når man stifter sit eget og sætter alle brikkerne sammen.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Min uddannelse og valg deraf har altid været møntet på, hvad der bedst kunne bruges, når jeg engang skulle starte mit eget. For det har jeg altid vidst, at jeg ville. Samtidig har det været tidsfordriv i den forstand, at havde jeg haft muligheden for at starte i 8. klasse, så var jeg gået ud af folkeskolen og havde startet en virksomhed.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Mange iværksættere siger, at det ikke er pengene, der motiverer dem. Jeg tror, de pynter på sandheden. Penge motiverer mig, men jeg tror også, de kan motivere på forskellig vis. Det er ikke sådan, at jeg planlægger, hvad jeg skal bruge dem på til den 1., men jeg tænker på, hvad jeg gerne vil have råd til om 10 år. Grundlæggende er mit personlige mål, at mine drømme i hvert fald ikke må begrænses af mangel på penge.

Når det så er sagt, så betyder det, at jeg “gør noget godt for andre” mere og mere, som årene går, og som jeg bliver mere og mere økonomisk uafhængig. Til slut, så tror jeg også meget på kapitalisme, og jeg mener derfor, at pengene netop er et udtryk for, hvor meget godt jeg har gjort for andre via mit arbejde.

Hvordan er dine fremtidsdrømme og -udsigter for Studenterguiden.dk

Forretningsmæssigt ser jeg fremad og uden begrænsninger. Studenterguiden.dk udvikler sig hastigt, hvert eneste år som koncept. I år har vi for eksempel udgivet en fysisk studiebog, lavet en pengesektion, oversat siden til engelsk og meget, meget mere. Vi forventer at fordoble vores omsætning på Studenterguiden.dk i form af denne forsatte udvikling af vores koncept.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor? Hvordan løste du den?

Der er ikke en stor udfordring, der står og lyser op fra fortiden, der er til gengæld tusindevis af bump på vejen, store som små. Også så store at jeg ved, de fleste andre ville have givet op på det tidspunkt og taget den sikre fuldtidsstilling i stedet. Det strækker sig fra alt lige fra retssager, store ændringer på markedet, dårlige betalere og så videre.

Alle problemer er blevet løst ved at identificere problemerne og finde ud af, hvad der i praksis skal til for at løse det. Hvis det var for uoverskueligt, så deltes løsningen op i flere dele og så holdes fokus på at løse det og have udholdenhed. Det sidste ord er vigtigt. Udholdenhed. Det vinder altid over alt andet.

Hvad er dine bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

Spring ud i det kolde vand og gå i gang. Mange har en fantastisk ide til et produkt, virksomhed eller lignende. Flere har mange ideer, men meget få handler og fører det ud i livet.

Vil du være iværksætter, så er praktisk erfaring og netværk langt vigtigere end en uddannelse. Man kan lære nogle gode ting via uddannelser, men hvis du vil starte dit eget, så viser erfaringen, at det ofte begrænser dine muligheder og ikke mindst dine statistiske chancer for nogensinde at springe ud som iværksætter. 95% af det som jeg bruger og har brugt i opbygningen af mine selskaber er via viden fra praktisk erfaring og netværket. 5% er fra gymnasium, universitetet o.l.

Avatar

Nanna Salver

Nanna er portrætskribent hos Talentguiden. Nanna interesserer sig for mennesker, medier, kultur og sprog og er altid på udkig efter inspirerende historier. Kontakt: ns@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn