Det er enhvers drøm at kunne kombinere faglighed med passion. Det har Natasia Perle Stefanie Loop formået i sit arbejde som AR Controller hos Ganni. Med en passion for mode og kreativitet blandet med talent for tal og struktur landede hun drømmejobbet, som hun arbejder fuldtid på mens hun tager en uddannelse ved siden af. Lær mere om hvordan det lykkes hende, hvad der driver hende og få hendes bedste råd til andre studerende.

Artiklen fortsætter under grafikken

Natasia Perle Stefanie Loop

Alder: 26 år LinkedIn: dk.linkedin.com/in/natasiaperle Uddannelse: Kontoruddannelse med speciale i revision (Århus Business College), HD 1. del Graduate Certificate in business Administration (CBS), HD 2. del Regnskab & økonomistyring (CBS igangværende) Nuværende stilling: AR Controller hos modevirksomheden Ganni A/S Tidligere Erfaring: Revisorelev, Revisor

Du tager en HD på CBS ved siden af dit fuldtidsjob. Hvordan oplever du forholdet mellem arbejde og studie?

At studere ved siden af mit arbejde giver mig en grundlæggende viden på et mere teoretisk plan, som jeg så kan omsætte i praksis på mit arbejde. At kombinere teori og praksis giver et rigtigt godt udgangspunkt i enhver problemstilling jeg står overfor, da ingen af delene kan stå alene inden for mit fag. HD uddannelsen giver mig netop denne mulighed for at kombinere erfaring med studie, og jeg er rigtig glad for, at der findes et sådan alternativ til fuldtidsstudiet.

Hvorfor valgte du at tage en HD efter du blev revisor?

At læse HD var et helt naturligt næste skridt for mig. Jeg elsker mit arbejde og ønsker derfor ikke at skulle undvære det ene frem for det andet, og her giver HD uddannelsen mig mulighed for at kombinere studie og arbejde.

Selvom jeg sætter pris på den teoretiske viden som uddannelsen giver mig, så er jeg stor tilhænger af en mere praktisk tilgang til studielivet. Men det kræver også, at man er klar på at arbejde hårdt, være engageret og ”ofre” meget af ens fritid hvis det hele skal lykkes.

Hvilke forventninger havde du til dit studie før du gik i gang?

Inden jeg startede på HD havde jeg en forventning om, at det ville blive hårdt, og at jeg kun lige ville komme igennem. Derfor forberedte jeg mig på det værste. Men efterfølgende har jeg fundet ud af, at det handler om at prioritere i hverdagen, så der både er plads til arbejde, uddannelse, kæreste, veninder, træning osv. Det er hårdt arbejde, men der er ingen der har sagt, at det hele skal være nemt, så når man lykkes med at opnå de mål, man har sat for sig selv og samtidig opnå gode karakterer, er det en tilsvarende fantastisk fornemmelse.

Hvorfor valgte du at arbejde hos Ganni og hvordan landede du jobbet?

Jeg har altid været god til tal og økonomi – lige siden folkeskolen og gymnasiet har de mere matematiske/tekniske fag altid faldet mig mest naturligt. Derfor var revisoruddannelsen også oplagt, da det giver en bred økonomisk forståelse i en meget praksisnær sammenhæng.

Samtidig har jeg altid haft en stor interesse for mode og design, så da jeg blev kontaktet af Ganni til en stilling i deres finance afdeling, var der ingen tvivl om, at det var det rigtige job for mig. Her får jeg netop mulighed for at kombinere mine kompetencer inden for økonomi og tal med en branche, der omhandler mine største interesser.

Jeg arbejdede fuldtid som revisor, da jeg modtog en besked fra min nuværende chef i Ganni, der gerne ville mødes til en job snak. Snakken blev til et jobtilbud, og her sidder jeg så i dag

Hvordan oplever du, at du kan bruge din uddannelse i dit arbejde i modebranchen?

Min baggrundsviden inden for revision gør, at jeg hurtigt kan sætte mig ind i virksomhedens økonomi, danne overblik, tænke strategisk og arbejde analytisk. Som person er jeg meget udadvendt og elsker at snakke med mennesker, hvilket også lå til grund for valget af revisoruddannelsen, da revisionsbranchen er lige så meget rådgivning af kunder, som det er tal og regnskaber.

At snakke med mennesker og glæden ved kundekontakten har jeg taget med videre i min stilling hos Ganni, hvor jeg har ansvaret for den økonomiske kontakt til Gannis ind- og udenlandske kunder. Ganni oplever fremgang på alle fronter, og det er fantastisk at være en del af den rejse og løse de udfordringer som der helt naturligt opstår i den forbindelse.

Du taler om, at det er vigtigt at prioritere sin tid. Hvordan prioriterer du mellem studie og job?

For mig vil mit arbejde og min uddannelse altid være en stor del af min identitet. Mit arbejdsliv, min uddannelse og min fritid flyder derfor ofte sammen, hvilket på ingen måde gør mig noget – tværtimod.

Jeg prioriterer gerne arbejde og uddannelse over min fritid, hvis det er det, der kræves af mig for at nå mine mål. Derudover så ved jeg allerede nu, hvad jeg vil med min uddannelse, og det er derfor nemmere for mig at fokusere ekstra meget på de dele af uddannelsen, der især har betydning for min profil.

Efter min mening bekræfter det vigtigheden af at kombinere uddannelse og erhvervsmæssig erfaring når man kender sin destination.

Hvilke drømme har du professionelt?

Jeg har et klart mål om at avancere inden for mit felt og den branche jeg arbejder inden for. Samtidig har jeg altid haft en stor drøm om at arbejde i udlandet, så hvis virksomheden giver mig en sådan mulighed vil jeg klart gribe den.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Som person har jeg altid sat mange mål for mig selv, og følelsen af at opnå dem kan ofte være en motivation i sig selv. At opnå et mål kan for mig betyde alt fra at få de bedste karakterer på skolen, til at opnå følelsen af at cykle hjem fra arbejde med bevidstheden om at have verdens bedste kollegaer.

Derudover kan jeg mærke, at jeg klart arbejder i den rigtige branche. At være i stand til at kombinere mine interesser med mine kompetencer i så kreativ og dynamisk virksomhed som Ganni er en motivation i sig selv, hvilket er en rigtig god fornemmelse.

Derudover er jeg et kæmpe konkurrencemenneske og samtidig perfektionist, og det gør, at jeg ikke er tilfreds, før jeg får den høje karakter i skolen eller finder den rigtige løsning på den problemstilling, jeg står overfor på jobbet.  

Tog du sabbatår inden du startede på din uddannelse? Hvad lærte du af det?

Ja, jeg brugte mine sabbatår på at rejse med mine veninder, hvor jeg både var i Australien, Afrika og Asien, efterfulgt af et halvt år på højskole, og sluttede af med at arbejde som guide i udlandet.

Jeg tror på at det især er i mødet med andre kulturer og mennesker med forskellige baggrunde, at man bliver i stand til at reflektere over hvem man selv er som person. Jeg kan derfor kun anbefale at tage disse sabbatår, da det for mit vedkommende gjorde mig mere moden og bevidst om mine uddannelses- og karrieremål, og hjalp mig med at træffe det rigtige valg af arbejde og uddannelse.

Hvilken information om dig ville overraske folk, som ikke kender dig?

Den kreative side i mig elsker at have gang i en masse projekter, så mens andre ligger på sofaen om søndagen, vil jeg meget hellere bygge et skrivebord eller male min stue. Det får mig faktisk til at slappe af.

Hvordan udvikler du dit netværk?

Hver gang jeg møder nye mennesker, så handler det om at være positiv, smilende og interesseret i hvem folk er – det gælder både professionelt såvel som privat. Det kræver selvfølgelig en indsats, men man ved aldrig hvem eller hvad man har brug for at trække på.

Det kan både være en god ven, man ofte ses med, det kan være tidligere kollegaer eller sågar folk i det mere perifere netværk. For mig er mit netværk utroligt vigtigt, og jeg tror på, at der vil komme mere og mere fokus på udvikling af professionelle netværk i fremtiden – både i forhold til jobmarkedet generelt, men ligeledes på digitale platforme som fx LinkedIn og andre online communities.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til ambitiøse studerende?

  1. Hold dit netværk ved lige og udnyt de muligheder, som dit netværk giver dig. Det var sådan jeg fik mit nuværende job, og som tidligere nævnt tror jeg på, at netværk kommer til at betyde mere og mere i fremtiden.
  2. Brug tid på at undersøg hvad formålet med din undervisning og dit fag er, og i hvilken kontekst undervisningen og faget skal ses i. Det gør undervisningen mere meningsfuld og sikrer dig den bedste indlæring. Derudover vil jeg anbefale at finde en god studiemakker eller sparringspartner, som har samme tilgang til studielivet som dig. På den måde kan i diskutere emnerne sammen og bruge den ekstra tid det kræver for at opnå det bedste resultat.
  3. Hårdt arbejde betaler sig altid. Det ér hårdt at både studere og arbejde, men jo flere kræfter og energi man ligger i de ting man beskæftiger sig med, jo bedre bliver resultatet. Sørg derfor for at omfavne udfordringer og nyd resultatet at det hårde arbejde bagefter.

Og til sidst, har du et yndlingscitat, som inspirerer dig?

Jeg arbejder ud fra idéen om, at det ikke handler om at have noget at ”leve af”, men om at have noget at ”leve for”. Du skal bruge en stor del af dit liv på dit arbejde, så hvorfor ikke finde et arbejde du elsker.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn