Alder behøver ikke spille nogen rolle, når det kommer til at opnå de mål, du sætter i livet. For Patrik Lazzarotto skulle et sabbatår ikke handle om rejse eller arbejde, men derimod om at tage chancen og gå all in på at starte sin egen virksomhed. Som Patrik siger, så klappede han bare computeren op og gik i gang. I dag er han succesfuld ejer af bureauet LAZZAWEB, der er specialist i Google AdWords og hjemmesider. Læs mere om vejen uden om uddannelse lige her.

Patrik Lazzarotto Simonsen

Alder: 21 år

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/patrik-lazzarotto-simonsen-b6104a98?

Nuværende stilling: Ejer af LAZZAWEB

Kan du beskrive hvad din virksomhed beskæftiger sig med?

Jeg har et bureau, hvor jeg hjælper virksomheder med at få flere kunder. Det gør jeg ved annoncering på Google, via det der hedder Google AdWords. Jeg laver primært hjemmesider og Google AdWords til erhverv, og det har jeg nu gjort i omkring halvandet år nu.

Hvorfor har du valgt at starte din egen virksomhed? Hvad tiltaler dig ved iværksætteri?

Jeg tror for det første, at det var fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg havde lyst til at udforske det og få prøvet det af. Men så var det selvfølgelig også, fordi jeg har gået på handelsgymnasiet og derigennem har fået interesse for iværksætteri og hele den her verden omkring forretning. 

Hvor stammer ideen til din virksomhed fra? Hvad inspirerede dig?

Man kan sige, at det jeg sidder med i dag, det er meget selvlært, og der er ikke noget fagligt fra gymnasiet i forhold det, jeg laver nu. Men gennem gymnasiet var det den vej, jeg kom ind på den online verden og fik lov til at arbejde med nogle websites og online marketing. Så en blanding af egne projekter og en stor interesse og passion for det gjorde, at jeg begyndte at hjælpe andre virksomheder i stedet for kun mig selv.

Hvad gjorde du så for at få det til at ske?

Det startede egentlig med, at da jeg var færdig med gymnasiet, så skulle jeg lige ud på den anden side af drukugen, og så var det bare at få registreret mit selskab og få mit CVR-nr. Så var tanken egentlig bare, at ligesom så mange andre så skulle jeg have et sabbatår. Men sabbatåret skulle bestemt ikke bruges på at rejse verden rundt eller arbejde i den lokale kiosk, det skulle bare have en chance med den virksomhed her. Så det var ret kortvarigt efter gymnasiet, at jeg bare gik i gang, klappede computeren op derhjemme, og efter kort tid flyttede jeg i kontorfællesskab i Aalborg.

Hvad har så været den største udfordring ved at starte virksomheden?

 Jamen jeg tror, at den største udfordring var, at jeg har været alene, forstået på den måde at jeg ikke har haft nogen partner. Jeg er overbevist om, at jeg i mange tilfælde ville have nydt godt af at have haft en partner i det her. Der er selvfølgelig fordele og ulemper. Det er klart i en opstart, hvor alt ikke er lige sjovt, og man går igennem det hele alene, så er det også større tendens til at komme ind i nogle negative tanker, forstået på den måde, at man stiller sig selv de her spørgsmål: hvad er det egentlig, jeg har gang i? Især hvis man i sin opstart kæmper lidt med at få kunder, og man langsomt begynder at miste troen på sig selv, hvilket for at være helt ærlig er sådan en kamp, jeg har haft. I mange tilfælde har jeg tænkt, at det var sgu lidt hårdt at være alene. Men på langt de fleste dage er jeg rigtig glad for, at jeg har virksomheden alene. Det er der også masser fordele ved. Men det har været den største udfordring, det må jeg sige.

Hvordan håber du så, det kommer til at se ud for LAZZAWEB? Hvad er fremtidsudsigterne?

Jeg håber da, at jeg kan skabe et solidt bureau, hvor jeg også har mulighed for at få nogle medarbejdere på fuld tid. Det er jo virkelig der, iværksætteriet starter, når man kan skabe nogle arbejdspladser og gøre en forskel for andre og ikke kun for ens egen lykke, det synes jeg er super fedt. Det er klart, at der er da ambitioner for at få det større, end det er nu.

Hvad er fordele ved at springe den videregående uddannelse over?

Jamen fordelen det er, at man på nogle punkter tager en kæmpe genvej forstået på den måde, at man egentlig bare tager ens læring på speed. Hvis jeg tænker tilbage på for et år siden, så synes jeg, at jeg har rykket mig meget personligt og økonomisk for min virksomhed. Det er også lidt interessant, når jeg står her så ung, som jeg er at se det som en uddannelse. Det er jo lidt min egen uddannelse. Jeg berører jo mange forskellige ansvarsområder, alt lige fra salg og kundekontakt til ren produktion af det, der skal leveres til en kunde osv.

I hvilke situationer har du lært mest gennem din karriere? Hvordan vurderer du forholdet mellem praktisk erfaring og uddannelse?

 Jeg har nok lært mest ved at omgås med andre kompetente mennesker, som for eksempel at sidde på kontor med andre virksomheder, så får man sparring. Det fører også lidt tilbage til det her med ikke at være alene, men at man sørger for at møde andre spændende mennesker.

Online marketing har uddannelser mere og mere fokus på, men i forhold til det jeg arbejder med, nemlig Google AdWords, så findes der jo faktisk ikke nogen uddannelse præcis inden for det. Det er jo noget man selv lærer ud fra erfaring.

Tror du, det havde ændret noget for dig, hvis der havde været en uddannelse inden for dit felt?

Som det ser ud lige nu, ville jeg nok stadig have fravalgt uddannelsen, især fordi det går så hurtigt, og jeg ville være bekymret for, hvor up to date det ville være på uddannelsen. Derudover så tror jeg egentlig, at jeg ville kunne tillære mig selv den læring hurtigere, end jeg ville kunne få ved at skulle igennem et længerevarende studie.

Hvad kræver det af personlige kompetencer at turde springe ud i iværksætteriet?

At springe ud i iværksætteri i så ung en alder som mig, det er en luksussituation, da man jo ligeså godt kan prøve det af. Så kommer man i hvert fald ikke til at fortryde, hvis man nu senere tænker, at man vil læse videre eller tage et velbetalt job, det er jo fint nok, men så fortryder man ikke, at man ikke gav det en skalle. Men man skal også gøre op med sig selv, om man har den personlighed der skal til for at starte virksomhed, for det kræver rigtig meget af en. Der er ikke noget, der kommer af sig selv.

Hvad er dine bedste råd til studerende der drømmer om at starte egen virksomhed?

Hvis det er til gymnasiestuderende, er mit bedste råd jeg kan give at huske på, at man skal tage erfaringen først, tag det som en uddannelse, og se det udbytte du får ud af det mest som personlig udvikling. Især hvis man som ny iværksætter starter virksomhed op, hvor det ikke går så hurtigt i starten rent økonomisk, så er det motivation til at fortsætte. Hvis man ikke lykkedes første gang, så er det stadig erfaring du kan bruge til den næste virksomhed. I og med man bliver dygtigere selv personligt, så skal forretningen nok komme, det er jeg overbevist om, fordi viden det er nøglen.

Hvad vil du give af råd til dem der er i gang med en uddannelse men stadig har en drøm om at starte virksomhed?

Så tænker jeg da helt bestemt, at det ikke er en grund til, hvorfor man ikke skal prøve at køre det sideløbende med uddannelsen. Det er jo også en mulighed. Så kan man senere tage springet og gå fuld tid på projektet.

Avatar

Nanna Salver

Nanna er portrætskribent hos Talentguiden. Nanna interesserer sig for mennesker, medier, kultur og sprog og er altid på udkig efter inspirerende historier. Kontakt: ns@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn