Som 13-årig kom Samuel Afolabi til Danmark med sin familie fra Nigeria. Det kulturchok, der ventede ham, har været med til at forme ham og har givet ham en tilpasningsevne og viljestyrke, de fleste ville misunde. Uden eksamensbevis fra universitetet har han arbejdet sig op fra bunden og tillært sig sin viden gennem nysgerrighed og selvdisciplin, så han i dag er Client Manager hos bureauet Selected Media. Læs med, når Talentguiden blandt andet snakker med ham om, hvad der har motiveret ham til at gå den utraditionelle uddannelsesvej, hvad der har været med til at forme ham som person, og når han giver sine 3 bedste råd til dig, der ønsker en karriere som hans.

Samuel Afolabi

Alder: 27 år

LinkedIn: https://dk.linkedin.com/in/samuel-afolabi-201582103

Nuværende stilling: Client Manager hos Selected Media Group

Tidligere erfaring: Sales Manager hos Management Events, Team Manager hos Erhvervs Centrum, Soldat ved Den kongelig Livgarde, Account Manager hos Dustin Group,

Mest kendt for: Min disciplin, sociale kompetencer og retoriske evne.

Største Succes: At blive udtaget på det danske landshold i boksning, mens jeg havde en stilling  med budgetansvar hos Dustin Group, og leverede de tal jeg skulle.

Hvordan ser din dagligdag hos Selected Media ud, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

Jeg møder forholdsvis tidligt, så jeg er sikker på, at jeg har kontoret for mig selv i minimum en time til halvanden. Den tid bruger jeg på at læse i de mange faglitterære bøger, vi har på kontoret. Jeg oplever, at indholdet inspirerer og motiverer mig inden dagen starter. Derefter bruger jeg lidt tid på mails, nogle dage ringer jeg til eksisterende kunder, og andre dage taler jeg med potentielle kunder.

Det er mit ansvar at finde og skabe nye relationer, samt pleje og udvikle dem. Jeg deltager i netværksarrangementer og investerer en del tid i kompetenceudvikling gennem interne og eksterne kurser og certificeringer. Jeg skal kunne tale på tværs af brancher samt sparre og rådgive om de digitale markedsføringsmuligheder, der findes på markedet.

Jeg foretrækker at vide meget om, hvad jeg taler om, da jeg oplever, at det har en direkte effekt på kvaliteten af det, jeg foretager mig. På den måde kan jeg bedre fungere som konsulent, og det forstærker den indsats, jeg investerer i dagligdagen.

Jeg har en stor indsigt og iver efter at omsætte det, jeg har læst eller allerede ved i praksis. Det gør det lettere rent faktisk at lytte til kunderne og hjælpe dem med at træffe bedre beslutninger om, hvordan deres marketingmix skal sættes sammen.

Hvad gjorde du for at få dit job hos Selected Media?

Det startede med et prik på skulderen fra mit netværk angående en ledig stilling, der muligvis ville være et godt match. I kraft af at jeg forinden allerede havde stiftet bekendtskab med Selected Media gennem mit tidligere virke hos Management Events var overvejelsesprocessen meget kort. Jeg tænkte over, hvordan det ville være at arbejde med og for min tidligere kontaktperson, og efterfølgende tog jeg telefonen og ringede. Efter en god samtale over telefon med min nuværende chef blev vi enige om en jobsamtale, hvor vi kunne tale mine kompetencer og stilling som Client Manager i dybden.

Hvilke kompetencer er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

Jeg finder vigtigst af alle kompetencer, at man oprigtigt gerne vil lære. Stort set ligeså vigtigt er det dog, at man har empati og humor, så man kan sætte sig i andres sted og hjælpe med at løse deres udfordringer, samtidig med at stemningen er positiv. Det er bestemt et plus at være god til mennesker og have en grundlæggende forretningsforståelse. Jeg har erfaret, at man lærer de fleste ting, hvis man har en ukuelig vilje og ærgerrighed .

Hos hvem har du udviklet dig mest gennem tiden?

Jeg har nok udviklet mig mest hos Den Kongelig Livgarde, hvor jeg fungerede som Alpha for den største gruppe i delingen. Mit ansvarsområde var blandt andet “leading by example”, samt at uddelegere opgaver og ansvarsområder baseret på det enkelt individs kompetencer. Udover forsvaret har jeg også lært en ting eller to i min tid hos min tidligere arbejdsgiver, som har gavnet mig sidenhen – heriblandt: Porteføljestyring, kanvas, mødebooking og løsningssalg.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen.

Lige siden puberteten har jeg haft unægteligt svært ved skolen. Altså, det at sidde stille og fokusere på at læse og forstå teoretisk viden. Det var virkelig en daglig kamp. Derfor blev det sådan, at jeg straks efter gymnasiet tog valget om en alternativ uddannelsesrejse. Jeg har prioriteret at uddanne mig igennem arbejdsmarkedet og ved at arbejde mig op fra bunden og undervejs tilegne mig praktisk erfaring. Mit nysgerrige væsen har haft godt af at komme ud at prøve nogle ting af på arbejdsmarkedet. Så har jeg sidenhen kunnet prioritere, hvad jeg ønskede at dygtiggøre mig inden for og ligeledes sætte teoretisk viden i kontekst.  

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Min baggrund. Oprindeligt er jeg fra Nigeria, og det betyder, at det ganske hurtigt gik op for mig, at jeg har muligheder i mit liv i Danmark, som jeg ikke havde tidligere. Det, kombineret med den disciplin og arbejdsomhed, som militæret og boksning på eliteplan har lært mig, er min daglige kilde til motivation og inspiration.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor?

Jeg gennemgik en større identitetskrise ved en DM semifinale i boksning, hvor jeg kom til skade og i en længere periode blev sat ude af stand til at dyrke den sport, som jeg på daværende tidspunkt identificerede mig med. Mit selvbillede krakelerede, men da jeg var færdig med at have ondt af mig selv, reflekterede jeg konstruktivt over min situation og satte mig for at re-evaluere mine muligheder, ambitioner, og hvordan jeg fremover vil definere min succes.

Hvordan har mentorskaber og rollemodeller været med til at forme dig?

De er med til at inspirere mig i dagligdagen og er med til at opklare eller pege mig i rette retning, når tvivlen opstår, eller når viljen svigter. Selvom jeg arbejder hårdt og fokuseret, kan jeg også have dårlige dage, og der er det vigtigt at have nogen, man kan se op til, og som kan hjælpe med at hive en selv op på det niveau, som man plejer at være på. Jeg ser mine mentorer og rollemodeller som et bærende element i min personlige udvikling og karrieremæssige rejse.

Har du lavet frivilligt arbejde, og hvad fik du ud af det?

Ja det har jeg, og uden at det skal lyde alt for egocentrisk, så giver det mig oplevelsen af at være en succes. Dette skal forstås i den rette kontekst. Min definition af succes er blandt andet, at man har tiden og overskuddet til at gøre noget værdifuldt for andre uden en forventning om, at de skal gøre gengæld eller at man får et økonomisk udbytte.

Har du et yndlingscitat, som inspirerer dig?

Hmm.. Dertil må svaret lyde således: 1. To utter is to alter.   2. Det, vi gør i dag, er ikke godt nok i morgen.

Hvem beundrer du mest og hvorfor?

Det må være Nadja Nadim. Hun formår at gøre alt det, jeg gerne vil plus lidt mere. Hun er fodboldstjerne med succes på kvindelandsholdet og sin amerikanske klub Portland Thorns FC. Og alt imens læser hun medicin, hvor hun er i gang med 11. semester.

Hvordan udvikler du dig personligt?

Jeg er ret flittig til selv at huske på, at jeg skal reflektere over min egen indsats og gøre mig selv den tjeneste at være hudløst ærlig overfor mig selv. Og så står jeg gerne for skud, når andre har meninger eller indspark til min udvikling og karriere.

Hvordan udvikler du dit netværk?

Det foregår blandt andet ved deltagelse i netværksarrangementer, dialoger med referencer fra glade kunder, og så skader det i hvert fald ikke at være en anelse forberedt, både fysisk og mentalt, uanset hvor man befinder sig, for selv personen foran dig i køen i supermarkedet, kan være en potentiel kunde eller inspirationskilde.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

  1. Man kan få alt hvad man ønsker, hvis blot man er villig til at hjælpe andre oprigtigt med at få deres ønsker opfyldt.
  2. Sørg for så vidt at det er muligt at positionere dig i miljøer eller foretagender, hvor kommunikation, retorik og proaktivitet er essentielt. Når man har lært at sælge sig selv og oplevet succesen og selvtilliden man får herigennem, så mener jeg, at man har lært en lektie, der vil komme dig til gode resten af livet. Uanset hvad du måtte ønske at foretage dig.
  3. Når nu vi er os selv nærmest – Invester i dig selv ved at finde en mentor, du kan arbejde sammen med, eksempelvis i en mindre virksomhed, hvor du kan få den fornødne opmærksom til at lære, men også kan få lov til at gøre en forskel, når først du lykkes i din stilling. For at punkt 3 skal give størst værdi har jeg oplevet, at det er vigtigt med tålmodighed, ydmyghed og selvrefleksion.
Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn