Sofie Bjerregaard er Film- og medievidenskabsstuderende. Og så er hun juniorkonsulent hos RelationsPeople. Egentligt skulle hun have fortsat på sin kandidat, men udsigten til et fast job i bureaubranchen var ikke til at sige nej til. Hun er god til at tænke kreativt og visuelt – to egenskaber, som hjælper hende til at finde løsninger for store såvel som små kunder.

Netværk er en kliché, men vigtigt!

Uddannelsen i Film- og medievidenskab har været perfekt for Sofie, da det blandt andet gav mulighed for at kombinere den teoretiske viden med praktisk erfaring. Dels i produktioner på studiet, men også i muligheden for praktik. Og praktik tog hun hos Kommunikationsforum. En praktikstilling hun mener banede vejen for stillingen hos RelationsPeople, som er et kommunikationsbureau med både danske og internationale kunder.

Sofie Bjerregaard

Alder: 25 år

LinkedIn: www.linkedin.com/in/sofie-bjerregaard-ab27a67b

Bachelor: Film- og medievidenskab (KU)

Kandidat: Ingen

Nuværende stilling: Juniorkonsulent hos RelationsPeople

Tidligere erfaring:  Presseansvarlig for CPH PIX, praktikant hos Kforum, student hos Berlingske Media

Frivillig: Ungdommens Røde Kors, Politikens debattør- og kritikerskole, UNGKOM

Største succes: At være med til at skabe positiv opmærksomhed omkring CPH PIX, der sidste år havde et rekordhøjt publikumstal. Og selvfølgelig at blive juniorkonsulent hos RelationsPeople.

”Det er efterhånden lidt af en kliché, men netværk er bare vanvittig vigtigt. Kombineret med en god portion nysgerrighed, ærgerrighed og ikke mindst passion, så tror jeg, at man kan komme rigtig langt.”

Som Sofie rigtig nok fortæller, er det lidt af en kliché, at netværk er vigtigt. Men måden, hun landede studiejobbet, som senere blev til en fuldtidsstilling, viser ikke desto mindre, at det er sandt.

“Da min praktikperiode hos Kforum var ved at være færdig, passede det med, at RelationsPeople søgte en ny studentermedhjælper. Da min daværende chef hos Kforum selv i tidernes morgen har arbejdet som konsulent hos RelationsPeople, opfordrede hun mig til at søge stillingen, samtidig med at hun lagde et godt ord ind for mig,” fortæller hun og uddyber:

“Egentligt havde de brug for to studentermedhjælpere, men i den første ansøgningsrunde havde de kun fundet en, de synes, der passede profilen. Fordi min tidligere chef kunne vouche for mig, undgik jeg at havne midt i en bunke af andre ansøgere”

Et tilbud hun ikke kunne sige nej til

Sofie arbejdede som studentermedhjælper hos RelationsPeople, der desuden er en del af PeopleGroup. PeopleGroup huser også et forlag og flere reklamebureauer, hvorfor Sofie har sin daglige gang blandt andre kreative bureaufolk, som RelationsPeople ofte samarbejder med. Det var en måde for hende at omsætte den viden og teori, hun havde fra uddannelsen, til praksis.

”At få reel praktisk erfaring på CV’et betyder sindssygt meget. Det er også her, at man får nogle virkelig gode bekendtskaber og opbygger et professionelt netværk. At få lov til at arbejde sammen med andre mennesker, der deler ens interesser og passion, er jo sindssygt givende og ikke mindst vanvittig lærerigt.”

Netop det at arbejde med mennesker, der delte Sofies passion, var en af grundende til, at hun ikke kunne sige nej, da de tilbød hende stillingen som juniorkonsulent. Faktisk har stillingen betydet, at Sofie har holdt halvandet års pause mellem bacheloren og kandidaten til sommer.

Det betyder dog ikke, at Sofie synes, at uddannelse ikke er vigtig. Men hun plæderer for, at man skal se uddannelse lidt som en buffet, hvor man kan smage på lidt af hvert og spore sig ind på, hvad der spændende at arbejde med for lige netop dig.

Det er passionen, der driver værket

Sofie har ikke en 10-års plan, der siger, hvor hun vil havne karrieremæssigt. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogen mening bag de valg, hun træffer både arbejds- og uddannelsesmæssigt. Det skal give mening for hende. For Sofie er det nemlig passionen, der driver værket.

”Jeg har givet mig tid til og prioriteret at undersøge forskellige interesser, hvilket har betydet, at jeg allerede i en alder af 25 år synes, at jeg har nået ret meget. Og så trives jeg bedst med at have mange bolde i luften på samme tid.”

Sofie startede faktisk sin uddannelse på RUC, fordi hun troede, at hun skulle være journalist. Hun valgte dog at vælge om, da uddannelsen ikke tiltalte hende. Hun startede derfor helt forfra på KU.

”Det blev Film- og medievidenskab, fordi det er en uddannelse, som også har et mere kreativt og visuelt islæt. Og for mig er det enormt vigtigt, at man både kan få lov til at bruge sine hænder og ikke kun sit hoved. Og så er jeg lidt af en nyhedsjunkie og ret tosset med film, så derfor var det egentligt et ret perfekt match.”

Tre gode råd fra Sofie

1. Vær ikke bange for at vælge forkert eller vælge om. Det, synes jeg, er sindssygt vigtigt at få sagt. Jeg tror, at der er mange studerende, der sidder med en følelse af, at de ikke har valgt den rigtige uddannelse eller måske sidder lidt fast i et job. Og så er det altså bare om at kaste sig ud i noget andet. Som Karen Blixen engang har sagt: “Den, der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet livet”. Et godt sted at starte er at følge sine interesser og glemme karriereræset en lille smule.

2. Udforsk dine interesser. studietiden giver rig mulighed for at prøve forskellige ting af. Hvis du går med en drøm inde i maven, er det bare om at få det afprøvet.

3. Stol på dig selv. Selvom du ikke er den med mest erfaring på din arbejdsplads, har du også viden og nogle kompetencer, der kan skabe værdi for virksomheden. Men tag altid imod sparring og gode råd fra dine kollegaer.

Alberte Fich Askgaard

Alberte læser til dagligt kommunikation på RUC og interesserer sig også for journalistik, SoMe og strategi. Hos Talentguiden skriver hun portrætter og redigerer desuden for VINKkbh.

More Posts

Follow Me:
TwitterLinkedIn