Stine Schulz er passioneret praktiker og kastede sig over iværksætteriet, fordi hun savnede mere frihed. I dag driver hun Learningbank, hvor der bliver lagt vægt på, at der er højt til loftet og at medarbejderne ikke støder mod en mur af begrænsninger, når de går på arbejde. Læs med, når Stine Schulz fortæller om muligheder, begrænsninger og fordelen ved at starte ud som underdog. 

Stine Schulz

Alder: 32 år LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/stineschulz Uddannelse: AP degree i Innovation/Design/Entrepreneurship, Niels Brock Nuværende stilling: CEO og founder hos Learningbank Tidligere erfaring: Founder af Businesspower, Kundeservice Chef i BoConcept Mest kendt for: Learningbank Største succes: LMS-platformen Learningbank til onboarding og kompetenceudvikling. Samt læringsløsningerne McDonald’s Food Safety Game og Danske Bank Aim High skabt i Learningbank regi.

Hvorfor har du valgt at starte din egen virksomhed? Hvad tiltaler dig ved iværksætteri?

Jeg ville egentlig gerne være mere fri. Jeg mødte mange begrænsninger, især i min stræben efter at optimere og udvikle. Derfor er det også vigtigt for mig, at mine medarbejdere ikke støder mod en mur af begrænsninger. Learningbank er en arbejdsplads med plads til forskellige individer og til at udfordre det traditionelle. Det er netop både det at gøre sig fri af begrænsninger og udfordre det traditionelle, som tiltaler mig ved iværksætteriet. Og så har iværksætteriet aldrig ligget fjernt, da mine forældre er selvstændige, og vi mennesker bliver ofte formet af vores omgivelser, så jeg har jo nærmest fået det ind med modermælken.

Jeg har altid haft lysten til at optimere i alle retninger. Så da finanskrisen var medvirkende til, at mange ressourcer til læring og kompetenceudvikling blev fjernet i virksomhederne, blev jeg meget optaget af, hvordan man kunne optimere det område.

Hvad beskæftiger virksomheden sig med?

Vi hjælper virksomheder med at sikre, at deres medarbejdere kommer godt fra start, også kaldet onboarding. Vi digitaliserer rejsen og det, som kan komme i ”skyen”, kommer i skyen. Vi anbefaler, at man udarbejder et koncept, vi kalder det et ”univers”. Universet skal afspejle organisationen, og krydret med fx humor og gamification skabes der en fantastisk start for medarbejderen, som både er motiverende, udfordrende og givende. Herefter kan virksomheden med eller uden vores hjælpe bruge platformen (LMS) til at træne og udvikle medarbejderen. Learningbank hjælper med læring, for at virksomheden kan løfte medarbejderens kompetencer for hernæst at opnå en bedre performance.

Hvor stammer idéen til din virksomhed fra? Hvad inspirerede og motiverede dig til at starte?

Selve idéen opstod egentlig ud fra den tanke, at magien sker på gulvet i virksomhederne og at medarbejdere, der udvikler sig, trives bedre og skaber bedre resultater.
Jeg erfarede hurtigt, at læring ofte var teksttungt og kedeligt, så hverken medarbejderne eller virksomhederne fik det store udbytte af det. Derfor fokuserede vi på at gøre læring mere tilgængelig, brugerorienteret og oplevelsesrig.

Hvad har været den største udfordring ved at starte virksomheden. Hvordan løste du den?

Vi rammer alle mure i vores egne begrænsninger – og selvfølgelig i de udefrakommende som tid og økonomi. Men vi kan ikke bare gå i stå. Dét har formet mig. Det har hjulpet mig til at finde et sted, hvor jeg føler, at jeg kan gøre en forskel. Og så har det rustet mig til udfordringerne.

I Learningbank startede vi op som den dér underdog, og jeg kan egentlig godt lide den udfordring, som ligger i at være underdog. Når man får modspil, er man nødt til at reflektere og tage sin egen position op til forhandling ofte, og det er medvirkende til et naturligt engagement og nytænkning. Et andet aspekt ved at være underdog, er den vedholdenhed det kræver, og det giver mig et kick hele tiden at kæmpe for det, jeg tror på.

I hvilke situationer har du lært mest gennem din karriere? Hvad er forholdet mellem praktisk erfaring og uddannelse for dig?

Helt ærligt, så har jeg lært det meste ude i “marken”. Jeg har ikke brugt mange år på skolebænken, derimod har jeg erfaret, at man kan udvikle sig ved at være opsøgende og nysgerrig, men jeg er også en person, der altid har været videbegærlig, så måske det falder mig naturligt at tage alt til mig. Mange af mine medarbejdere har lange uddannelser,  og det samspil mellem min praksisorienterede tilgang og deres mere teoretisk baserede tilgang har gjort os stærke.

Hvad er dine 3 bedste råd til studerende, der drømmer om at starte egen virksomhed?

  1. Brug dit netværk og udvid dit netværk, for det er vigtigt at have et solidt netværk både i gode og dårlige tider.
  2. Du skal være opsøgende og nysgerrig, på den måde udvikler du dig og din idé/dit produkt. Og du skal ikke være bange for at dele din idé med andre, du har brug for sparring og vejledning.
  3. Du skal vælge dine kampe med omhu.

Hvordan vægter I uddannelse overfor erfaring, når I ansætter nyuddannede,studenter og graduates?

Vi lærer alle sammen gennem hele livet, noget læring er formel som for eksempel i skolen, og andet er uformelt, for eksempel det vi lærer på arbejdspladsen. Hos Learningbank ved vi, at begge dele er vigtige, og vi vægter ikke den ene over den anden. For vi mennesker udvikler os på forskellig vis. Derfor er det vigtigste, at hvad personen er engageret og har selvindsigt.

Hvordan vil du beskrive virksomhedens kultur? Kan du komme med en konkret fortælling, der kendetegner jer som organisation?

Learningbank er en ung og hastigt voksende virksomhed, det afspejler også kulturen. Vi er en åben virksomhed, som udfordrer det traditionelle. Det betyder meget, at medarbejderne brænder for, det de laver, og engagerer sig. For på den måde har vi ikke kun et stærkt fagligt miljø, men også en sjov arbejdsplads med højt til loftet.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere hos jer?

  1. Det er vigtigt at få noget erhvervserfaring, og hvis du ikke kan få et studierelevant studiejob, så start som freelancer eller tilbyd din arbejdshjælp ”gratis” – ægte muligheder opstår i min optik kun, hvis du beder om dem.
  2. At du viser engagement og brænder for ny viden inden for dit felt. Og så skader det ikke, hvis du er idérig eller tør tænke lidt udenfor den famøse boks.
  3. Hold fokus på, hvad du kan tilbyde for at forbedre verden omkring dig. Når du er indstillet på at hjælpe og forbedre, så vil folk også lytte til dig, og du vil kunne åbne døre, som du troede, var lukkede.