Banner meptek

Folk taler ofte om at vende det negative til det positive. Er glasset halvt fyldt eller halvt tomt? Positivitet er den rigtige vej, men ikke endemålet! Hvis du ikke bruger din positivitet til noget, så kan det være ligegyldigt – Stop ikke halvvejs. Tag skridtet videre og brug netop denne positivitet til handling og resultater.

Af Nicolaj Sand Rasmussen

Vi kan alle blive enige om at folk som regel er mere positive end negative i et produktivt miljø. Smil smitter. At være positiv giver lyst og motivation til at arbejde og udvikle, men dette medfører ikke nødvendigvis produktivitet. Derfor er det vigtigt at bruge den positive situation optimalt, så du kan øge din produktivitet.

En positiv indstilling skaber nemlig rammerne for at få det bedste ud af en situation på trods af forhindringer. Ved at være positiv er det lettere at udnytte de muligheder der opstår.

Når den positive indstilling bliver til produktivitet

’’Jeg havde 2 møder i København denne dag med 2 forskellige firmaer. Jeg tog hjemmefra i god tid, da transporten fra Falster tager cirka 2½ time hver vej. Da jeg står af i toget i Valby, 15 min. før det første møde, ringer den 1. person og siger, at den har glemt aftalen og har samtidig lagt sig syg. Jeg tænker øv, men fair nok. Sådan kan det gå en gang imellem.

Jeg ringer til en ven, og er sammen med den person i 4 timer indtil mit næste møde. Jeg tager derefter hen til møde nummer 2. Jeg er nu henne på adressen 10 min. før mødestart. Da jeg ikke kan finde kontoret ringer jeg til personen. Personen tager telefonen, og siger at vores mødet totalt er gået i glemmebogen.  Denne gang er jeg lettere irriteret, men tager det igen på en pæn måde. Jeg ser positivt på situationen, og tænker at jeg i det mindste har haft 4 hyggelige timer med min ven. Jeg kunne sagtens have stoppet der, og bare have holdt mig til at være positiv, men jeg valgte i stedet at være produktivt.

Jeg evaluerede alle mine egne samarbejder med forskellige partnere og fik lukket alle løse ender. Det gav mig samtidig motivation, til at køre mit eget firma mere professionelt. Jeg opdaterede alle mine planer i kalenderen, så jeg vidste præcis hvad, hvornår og hvor alle mine næste aftaler var. På vej hjem i toget fik jeg samtidig skrevet en artikel om det at omvende negativitet til produktivitet, og ikke bare stoppe ved at være positiv.”

Forøg din produktivitet

1. Tag en lur!

Op til en vigtig deadline kan du sidde og arbejde på en opgave i størstedelen af døgnets timer. Ofte kan du stirre dig blind på nye vinkler og perspektiveringer. Tving dig i stedet til at tage en power-nap. Så får du renset hjernen ud. Hvis du ikke har en seng, så sæt dig et sted med dit nøglebundt i hænderne. Når du så taber dit nøglebundt, og vågner, er du klar til at give den gas igen.

2. Sæt dig delmål og beløn dig selv.

Sæt små delmål for dig selv. Ved at lave disse små mål, gør du vejen til slutresultatet sjovere. Ved kun at have et slutmål ender man ofte med at skuffe sig selv hver dag, fordi man ikke føler man når langt nok. Så sæt dig ned, og del din opgave op i delmål. Delmål kunne være:

  • “Jeg skal skrive dette afsnit færdigt, så må jeg kigge på Facebook og få et glas Icetea.’’
  • ’’Jeg skal læse dette kapitel færdig, så må jeg gå ud og handle.’’
  • ’’Jeg skal analysere denne model, før jeg må gå ud og få en drink i aften.’’

3. Brug effektive mobile apps

Udnyt teknologien. Der findes en masse magtfulde apps på markedet. Se listen med 4 gratis muligheder her.

Meptek

Som eksperter i præsentationsteknik skriver Meptek om hvordan du kommer ud over scenekanten så dit publikum hører hvad du har at sige.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook