Hav svar parat til de svære spørgsmål i jobsamtalen

Sådan svarer du på de spørgsmål i jobsamtalen, der normalt får dig til at gå i sort. Samtalen Læs, hvordan du forbereder dig på de spørgsmål i en jobsamtale, der kan tricke dig.

Sådan får du job i udlandet. Chefkonsulentens gode råd

Her er det du skal gøre for at få dit første job i udlandet. Chefkonsulent hos Akademikernes A-kasse giver sine bedste råd til hvordan du lander dit første job udenfor Danmarks grænser.

Hvor kræsen er du, når karrieredrømme og realiteter skal forenes?

Justér forventningerne til dit første job, og fokusér din ansøgning på arbejdsgiverens behov, lyder det fra karriekonsulenten. Læs her om de typiske faldgrubber og hvordan du undgår dem.

Må man lyve på sit CV? Vores bedste råd

Nej aldrig, men du må godt nedtone eller udelade information, der ikke er direkte relevant for den stilling, du søger. Prale? Det må du i hvert fald. Faktisk er det bydende nødvendigt, at du fortæller virksomheden om dine resultater. Læs vores bedste CV råd her.

uopfordret jobsøgning

Uformel og uopfordret jobansøgning kan være vejen til dømmejobbet

Det kan være en god ide at tænke i uopfordret jobsøgning når du leder efter nyt job. Små og mellemstore virksomheder rekrutterer ofte via uformelle kanaler – dvs. netværk og uopfordret kontakt.

professionelt netværk

Sådan styrker du dit professionelle netværk

Alle taler om det – at netværke og at have et professionelt netværk der kan hjælpe dig i din karriere. Og for 60-80 pct. af nybesatte stillinger, har netværk været en del af processen.

CV struktur

Få styr på strukturen i dit CV

Har du styr på din CV struktur? Her får du nogle simple tips til at gøre dit CV mere konkret, overskueligt og ikke mindst relevant for din kommende arbejdsgiver.

Uopfordret ansøgning

Sådan får du succes med din uopfordrede ansøgning

Uopfordrede ansøgninger kan være din genvej til drømmejobbet. Over halvdelen af de job, der besættes, bliver ikke annonceret i jobannoncer og jobdatabaser. Og på mange måder er det også nemmere at virke attraktiv, når man ikke ligger i en bunke af ansøgninger. Læs, hvordan du griber en uopfordret ansøgning an og kommer i mål med din karriere.

Skriftlig jobansøgning

Sådan laver du en skriftlig jobansøgning der virker

Husk dig selv, undgå klicheerne og overhold de uskrevne regler, er nogle af tipsene til din skriftlige jobansøgning. Her får du 5 tips til en ansøgning der sender dig til tops i karriere bunken.

5 huskeråd til din jobsøgningsstrategi

Har du en veldefineret jobsøgningstrategi? Det kan være en stor fordel for din karriere at planlægge hvordan du skal søge job, og hvor du gerne vil hen med din jobsøgning i fremtiden. Her får du 5 gode til råd til at ligge en stærk strategi for din jobsøgning.

jobsamtale

Sådan forbereder du dig til enhver jobsamtale

En jobsamtale er ofte hvad der står imellem dig og drømmejobbet. Selvom du har den rigtige erfaring og personlig, er det ofte her du lukker jobbet. Læs Talentguiden og Akademikernes A kasse's bedste råd til at få jobbet i hus under jobsamtalen.

LinkedIn tips

5 LinkedIn tips til en professionel profil

Styrk din karriere og dit studie med disse LinkedIn tips til din profil. 5 stærke råd lige her: Brug et professionelt billede, husk de rigtige nøgleord, kend dig selv, fokuser på dit ansvar og resultater og husk at udnytte dit netværk. Læs mere om hvorfor lige her.