Netværk handler om at have en gensidigt værdifuld relation. Dette gælder også online, men det kan være en vanskelig opgave at opbygge og vedligeholde sit digitale netværk. Her er forskellige strategier, til hvordan du kan blive en værdifuld forbindelse på LinkedIn – også selvom du ikke kender personen i det virkelige liv. Med et minimum af arbejde, kan du hurtigt øge din værdi som forbindelse og få mere ud af dit netværk.

Differentier dig selv fra første kontakt

Når du får eller anmoder om en ny forbindelse på LinkedIn, er det en god ide at tilknytte en personlig besked. Gør det klart for din forbindelse at du kan blive værdifuld relation fra starten, ved at gøre din forbindelse opmærksom på de ting I har til fælles. Fokuser på dine kompetencer og andre ting, der potentielt kan blive værdfuld for den anden person. Du kan også komme med specifikke forslag til personens arbejde, som f.eks. den perfekte app for ham, eller andre værdifulde forbindelser.

Et sådan strategi vil give mere dybde til din indbakke, samtidig med at du vil være en mere fremtrædende forbindelse, som personen vil være mere komfortabel ved at række ud til i fremtiden.

Boost dine forbindelsers synlighed

Når du kommenterer, liker eller deler andres opslag dukker de op i din newsfeed. Ved at kommentere, like eller dele en ny forbindelses seneste opslag, eller linke til hans hjemmeside, giver du ham muligheden for at nå ud til hundredevis af nye følgere eller forbindelser. En anden rigtig god idé er at dele når forbindelser søger nye jobs eller søger efter medarbejdere. Det kunne jo være netop dig, der skaffer deres næste job-lead.

Giv anbefalinger og anerkend andre

Anerkend andre for deres kompetencer, og giv anbefalinger hvis du har relevant indsigt i din forbindelses faglige profil. Anbefalinger og anerkendelser kan være et værdifuldt aktiv i jobsøgning, og kan bruges til at verificere det arbejde og de resultater som dine forbindelser leverer. Samtidig kan du bede dine forbindelser om det samme, og dermed styrke din egen faglige position. Lad dog være med at anerkende forbindelser hvis du ikke kender deres kompetencer – det underminerer meningen med det hele og din troværdighed.

 Læs også: 6 ting du skal gøre på LinkedIn for at få opmærksomhed

Avatar

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn