Når vi tænker på mænd og magt, får vi typisk et billede for vores indre øje af den velsoignerede mand i et klassisk jakkesæt, men hvad sker der, hvis vi i stedet skal forestille os den magtfulde kvinde? Dagens artikel stiller skarpt på, hvad kvinden egentlig skal have på, for at nå til tops.

Af Manou Messmann

Flere kvinder i toppen

Kvinder bliver efterspurgt i ledende stillinger og bestyrelser som aldrig før, men hvad kræves det egentligt for, at vi, som kvinder, kan begå os i blandt mændene og føle os ligeså stærke og magtfulde som dem? Skal vi hoppe i det sorte jakkesæt eller er der andre veje til toppen?

Jakkesættet er klar til kamp!

Hvis vi skal tro på kvinder indenfor politik, topledelse –og sågar Mascha Vangs oplevelser, så er løsningen langt fra altid at klæde sig som en mand, hvis man ønsker at blive hørt, have indflydelse og sætte dagsordenen. Kvinder i toppen udtaler ofte, at den mere feminine beklædning åbner flere døre. Ikke på grund af kvindelist, men fordi et jakkesæt kan virke hårdt og konfronterende. Jakkesættet er, som symbol, en kampuniform. Når du har et jakkesæt på viser du til omverdenen, at du er klar til kamp –og i værste tilfælde klar til at blive angrebet…. Så selvom mange kvinder er både smukke og sexede i et stramt suit, så er det ikke altid vejen frem.

Angela Merkel i pink suit

Leg med fordommene

Hvis du ønsker at blive mødt med åbenhed og paraderne nede, så kan det være en fordel at kaste sig ud i den mere feminine beklædning. Mascha Vang har eksempelvis udtalt, at netop fordi hun er så feminint klædt, så bliver folk omkring hende ofte ekstremt positivt overraskede over, at hun både er kvik, har god humor og en god portion selvironi. Folks fordomme kan man altså lege med gennem sin påklædning og hvis du er i stand til det, kan du efterlade et mindeværdigt indtryk, hvilket de fleste stræber efter.

Vejen til toppen behøver ikke at være maskulin

Vejen til toppen behøver ikke at være maskulin

Du skal med andre ord ikke være bange for at gå med både rosa, pink eller rød også selvom der er tale om en kjole eller nederdel. Stå ved din kvindelighed og se den som den styrke, den rent faktisk er. Caitlyn Jenner, der blev berømt som Bruce Jenner, har udtalt, at det er de færreste kvinder, der er klar over, hvor stærke de egentligt er: ”Jeg tror, at der er mange kvinder, der ikke forstår deres femininitets styrke, og hvor stærke de er, hvis de ved, hvordan de skal spille spillet” (Elle, august 2016). Så måske er det på tide, at vi, som kvinder, ikke længere skæver til mændenes påklædning, når vi vil til tops, men i stedet finder styrkerne i den kvindelige påklædning og arbejder på at skabe nye stærke signaler gennem den feminine beklædning.

Caitlin kan, som en af de få, udtale sig om styrken ved at være mand og kvinde.

Caitlin kan, som en af de få, udtale sig om styrken ved at være mand og kvinde.

Alternativer til ”uniformen”

Hvis du har svært ved at finde alternativer til dit elskede suit, så tag et kig på nedenstående power-outfits. Der er nemlig rigtig mange muligheder. Gå efter en såkaldt stærk silhuet. Det vil sige, at du fremhæver dine former og gerne markerer dem med skarpe snit. I 80érne gjorde man det ved hjælp af skulderpuder. I dag kan det gøres med detaljer på skulderne. I det hele taget kan du komme langt ved at:

  • Købe tøj i en lækker kvalitet, der signalerer overskud
  • Gå efter de brands, der udtaler, at de klæder den stærke kvinde på
  • Brug gerne smykker, og vis omverdenen hvor du er på vej hen –til tops
  • Find de perfekte ”statement shoes”, dvs. Sko der udstråler power og får dig til at føle det samme.
  • Gå efter bluser og skjorter der dækker halsen, som mentalt set, er den mest sårbare del af vores krop.
Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn